Wysłany: 2010-12-04, 15:48 Castingi do VI edycji "You Can Dance" - temat dysk
Otwieram temat dyskusyjny, bo castingi do YCD 6 rozpoczn? si? lada chwila. My?l?, ?e nia ma sensu otwiera? teraz jednego tematu na ka?dy casting, skoro jest tak ma?o os?b na forum, dlatego piszcie tutaj.
Na pocz?tek, lista miejsc, w kt?rych si? one odb?d?, razem z datami:
Gda?sk (12 grudnia, Teatr Wybrze?e),
Lublin (14 grudnia, Teatr Muzyczny),
Krak?w (4 stycznia, Opera Krakowska),
Wroc?aw (11 stycznia, Teatr Polski),
Warszawa (14 stycznia, Teatr Studio).
Warsztaty taneczne odbywa? si? b?d? w Casablance.
Dla przypomnienia warunki udzia?u w castingu:
Cytat
WARUNKI UDZIA?U W CASTINGU
- Wiek 16 - 30 lat
- Dow?d to?samo?ci (*w przypadku nieuko?czonych 18 lat, nale?y przyj?? z osob? doros?? lub ze zgod? rodzica na pi?mie wraz z jego numerem dowodu osobistego)
- Nale?y zabra? ze sob? podk?ad muzyczny do uk?adu (na p?ycie CD w formacie audio lub mp3) oraz informacj? o utworze (tytu?, wykonawca, kompozytor, autor tekstu, tytu? albumu, rok wydania)
- Mo?na tak?e przygotowa? i zaprezentowa? uk?ad w duecie lub grupowy, jednak ka?dy oceniany b?dzie indywidualnie
- Casting otwarty jest dla tancerzy: amator?w i profesjonalist?w
PRZEBIEG CASTINGU:
- Rejestracja od godziny 8.00 do 12.00
- W ramach castingu ta?czy si? do muzyki przygotowanej przez organizatora
- Wybrani kandydaci ta?cz? w?asny uk?ad chorograficzny do przygotowanej przez siebie muzyki
- Casting mo?e potrwa? nawet do godziny 24.00
Zach?cam do wypowiadania si?, wszelkie przecieki r?wnie? mile widziane.
[ Dodano: 2010-12-04, 16:38 ]
Zapomnia?em doda?, ?e Ania Mucha NIE b?dzie ju? jurork? w tej edycji. Ciekawe kto j? zast?pi?
_________________ Lying on the grass now, dancing for the stars
Maybe one will look on down and tell us who we are
tez mam zamiar wystapic w castingu, pomimo ze mam 15 lat,ale po rpostu chce sprobowa?
moglby ktos powiedziec na czym polegaj? te "precastingi" ?
Z tego co rozumiem to organizatorzy puszczaja jakias piosenke i mam do niej zatanczyc- ale jak to dokladniej wyglada?
Wysłany: 2010-12-04, 22:07
Z tego co mi wiadomo<a nie wiele mi wiadomo> To na precastingu puszczaj? ci dowoln? muzyk? nawet ca?kiem nie pasuj?c? do twojego stylu tanecznego a nast?pnie jurorzy< nie ci sami co oficjalnie> przepuszcz? b?d? nie przepuszczaj? ci? dalej.
Jak bym chcia?a kogo? w jury od hip hopu, ale to by by?o zbyt logiczne na telewizj?. No i marne szanse, bo musi by? kto?, kto o?ywia program przecie? -_-. Sam Pir?g ju? im nie wystarcza
_________________ W "You Can Dance" nie ma street dance.
tez mam zamiar wystapic w castingu, pomimo ze mam 15 lat,ale po rpostu chce sprobowa?
moglby ktos powiedziec na czym polegaj? te precastingi ?
Z tego co rozumiem to organizatorzy puszczaja jakias piosenke i mam do niej zatanczyc- ale jak to dokladniej wyglada?
Z tego co wiem, wpuszczaj? na sal? po kilka os?b, w jury siedzi producent i choreografowie, puszczana jest muzyka (powiedzmy 2 piosenki - jedna wolna i jedna szybka), i trzeba zata?czy? improwizacj?. Potem jeszcze jest rozmowa z jurorami i je?li si? im spodobasz, przechodzisz do nast?pnego etapu, gdzie prezentujesz si? ju? przed jury z programu i przed widowni?.
-Jula napisał/a
A w TV od kiedy maj? emitowa??
Jak bym chcia?a kogo? w jury od hip hopu, ale to by by?o zbyt logiczne na telewizj?. No i marne szanse, bo musi by? kto?, kto o?ywia program przecie? -_-. Sam Pir?g ju? im nie wystarcza
Na pewno wstawi? na wiosenn? ram?wk?, jak zwykle, wi?c mo?na si? spodziewa? YCD gdzie? w marcu
Jurork? pewnie b?dzie Weronika, no chyba, ?e znale?li kogo? innego, ale w takim razie musi to by? kto? kto nie jest zbyt s?awny, bo ju? by?oby o tym g?o?no.
Dagaa napisał/a
No siemka Kochani:)
Ja mia?am wybrac sie do Gdanska ale nie wiem chyba zrezygnuje...
Wiadomo ,ze najlepiej isc na pierwsze Castingi bo potem to ciezko sie dostac jak zostaja im 3 badz 5 bilet?w..
Ja wybieram sie do Wawki 14 stycznia eee a co tam raz kozie smierc
Odradza?bym Warszaw?, w zesz?ej edycji dali tam tylko 3 bilety.. Najlepiej jecha? jak najwcze?niej, wtedy s? wi?ksze szanse na dostanie si?.
Wszystkim, kt?rzy si? wybieraj? ?ycz? powodzenia.
_________________ Lying on the grass now, dancing for the stars
Maybe one will look on down and tell us who we are
Wiek: 19 Dołączyła: 24 Mar 2009 Posty: 3464 Skąd: dolina rozpusty
Wysłany: 2010-12-07, 22:12
Cytat
Jurork? pewnie b?dzie Weronika, no chyba, ?e znale?li kogo? innego, ale w takim razie musi to by? kto? kto nie jest zbyt s?awny, bo ju? by?oby o tym g?o?no.
Wczoraj czyta?am o tym, ze Much? mia?aby zast?pi? Urba?ska albo Rusin, kt?ra wypali?a si? jako prowadz?ca. Pytanie brzmi: kogo daliby na prowadz?c??
_________________ You raise me up, so I can stand on mountains,
You raise me up, to walk on stormy seas,
I am strong, when I am on your shoulders,
You raise me up to more than I can be.
Seba jesteś mistrzem!!
YCDI: Gaua, Maria
YCDII: Kasia K, Kamil G., Kryspin
YCDIII: Gabryś, Iza, Ada
YCDIV:Piter, Julka, Kuba
YCDV: Seba, Kimbo, Figa, Ilona
YCDVI: Seba, Alisa, Masza, Michał
wiem, ?e chcia?a? napisa? jurork?, ale ?miesznie wysz?o
Ja sama si? zastanawiam osobi?cie, na widowni w Krakowie na pewno si? pojawi?
A co do jurorki, to te? s?ysza?am, ?e ma by? Urba?ska, kt?ra ni tak, ni siak mi do tego programu nie pasuje..
_________________ Lubiła tańczyć, pełna radości tak, ciągle goniła wiatr
Spragniona życia wciąż, zawsze gubiła coś, nie chciała nic.. )
Wiek: 19 Dołączyła: 24 Mar 2009 Posty: 3464 Skąd: dolina rozpusty
Wysłany: 2010-12-12, 14:05
Oll, m?w co tam si? dzieje:)
_________________ You raise me up, so I can stand on mountains,
You raise me up, to walk on stormy seas,
I am strong, when I am on your shoulders,
You raise me up to more than I can be.
Seba jesteś mistrzem!!
YCDI: Gaua, Maria
YCDII: Kasia K, Kamil G., Kryspin
YCDIII: Gabryś, Iza, Ada
YCDIV:Piter, Julka, Kuba
YCDV: Seba, Kimbo, Figa, Ilona
YCDVI: Seba, Alisa, Masza, Michał
Przyjazne linki Sponsor
Skad: Z forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum