słyszałam,że do tego Etapu przeszła osóbka promowana przez mamuśkę jak Agnieszka Włodarczyk i Sasha z the jet set:)do tego mamuśka ta wmawia jej że jest naj tak jak mamusia Dody(wszyscy wiemy co z tego wynikło:P).Najgorsi są rodzice tak zapatrzeni w dzieci,że uważają,że muszą one być wielkimi gwiazdami...nie wiem leczą w ten sposób swoje kompleksy??nadrabiają w dzieciach to,że im samym sie nie udało??
_________________ "Upadamy wtedy, gdy nasze życie przestaje być codziennym zdumieniem"
gdyby nie rodzice pewnie wiele gwiazd show i bussinesu nie żyło by dzisiaj tak jak żyją, siostry Williams, Britney/tu chyba Britney coś skiepściła ostatnio/, Beyonce, oby nie było przegięć, znałam panienkę o której mowa, mamusia faktycznie ma ogromne parcie na "kariere" córki, widzi ją wyłącznie w roli gwiazdy i konsekwentnie do tego efektu zmierza, dziewczyna jest zdolna i światowa więc ma spore atuty w ręku/nogach/ miałam z nią kontakt kilka lat temu, z mamusią również, dlatego bardzo jestem ciekawa jak się zaprezentuje, tańczy w Romie, na castingu była "u siebie", chyba będzie najmłodsza w tym towarzystwie, no i już co nieco wiemy o jednej z uczestniczek
_________________ drugi raz już nie zrobisz pierwszego wrażenia
julia [Usunięty]
Wysłany: 2007-08-12, 17:50
Prawda jest taka, że w przypadku kiedy dzieci tych rodziców nie chcą zajmować się "tym" w "co" wpakowują je ci rodzice jest najgorzej. Wówczas jest typowe zmuszanie pod presją tzw."Rodzica", jeżeli natomias nie jest to sprzeczne z wolą dziecka to jest wręcz pomocne. Najgorzej jest w relacji rodzinnej kiedy rodzic jest trenerem.
Kalosz [Usunięty]
Wysłany: 2007-08-13, 17:03
Rodzice są naprawdę wredni czasami. Twierdzą, że chcą jak najlepiej, a wychodzi... jak zawsze.
Zula [Usunięty]
Wysłany: 2007-09-07, 09:12
Po pierwsze Nika nie porównywałam bym Kamila do Dody! To jest młody dzieciak który ma niezwykły talent. Uważam że jego matka postąpiła słusznie zapisując go do grupy tanecznej. To jest chłopak który być może ma szanse na naprawdę duży sukces i mam nadzieję że przedstawi nie tylko siebie w dobrym świetle ale i cały kraj. Weź pod uwagę że on ma dopiero 11 lat a jego taniec jest jak sądzę dla wielu osób w starszym wieku do pozazdroszczenia. Życzę mu jak najlepiej! Trzymam kciuki za tytuł mistrza!!
Zula w którym miejscu ja napisałam,że chodzi mi o Kamila, pokaż proszę??napisałam o osobie która przeszła do 2 etapu, on ze względu na wiek nie przeszedł dalej. Nie porównywałam też tej osoby bezpośrednio do Dody tylko już prędzej sposoby wychowawcze ich rodziców. Nie chodziło mi bynajmniej o Kamila, on jest super,sama jestem pod jego wielkim wrażeniem, to co zrobiła jego mama nie jest mimo wszystko tym co robiła mama dody. Nie musisz mi tłumaczyć takich rzeczy jak to,że w tak młodym wieku Kamil ma zdolności jak wielu dorosłych.
Na przyszłość polecam uważniejszą lekturę moich postów i czytanie ze zrozumieniem nim skomentujesz czyjś post.
_________________ "Upadamy wtedy, gdy nasze życie przestaje być codziennym zdumieniem"
hmm, no fakt takie zachowanie wsrod rodzicow to w dzisiejszych czasach zjawisko dosc powszechne. ale czy to rzeczywiscie jest zjawiskiem az tak negatywnym? racja, nic na sile, ale to wlasnie od rodzica bardzo wiele zalezy, 7 letnie dzieci rzadko mysla o trenowaniu czegokolwiek, a to wlasnie w tym weku teraz juz trzeba zaczynac, w czasach kiedy arsenal londyn czy barcelona podpisuja kontrakty z rodzicami 8latkow takie zachowanie jest zrozumiale. ale oczywiscie nie mozna rowniez z tym przesadzic. nic na sile, albo sie ma talent albo sie go nie ma. w drugim przypadku wiele mozna jeszcze osiagnac poprzez ciezka prace, ale do tego potrzeba checi, ktore te dzieci nie zawsze maja.
ale fakt ze poprzez takie zachowanie mozna zaszkodzic, czego przykladem jest np zapatrzenie w siebie dody (chyba ze wezmiemy pod uwage mozliwosc tego ze to tylko czesc jej stworzonego wizerunku).
Kaśka;)) [Usunięty]
Wysłany: 2007-09-30, 18:51
ja znowu nie wiem o kogo chodzi dokladnie.. ale.. się domyślam:P
wg. mnie to jest bardzo dobre! dzieci wtedy mają jakieś hobby, zajęcie! ja żałuję, że moi rodzice nie zapisali mnie na jakieś zajęcia, gdy byłam mała! chciałabym tak wywijać.. czy robić dobrze coś innego! wiadomo, ze najbardziej chciałabym tańczyć tak jak ta 16 bo to kocham najbardziej.. wiec popieram takie rodzicielskie ingerowanie w zycie dziecka, oczywiscie bez przesady.........!!-
_________________ ..Każda podłoga to parkiet do tańca..
.. jedyna rzecz która może przyćmić moje problemy -> to taniec..
"Taniec to nie układ figur, żeby się go nauczyć - trzeba go pokochać"
Coś w tym jest. Mnie też rodzice do niczego nie chcieli zmuszać dla mojego dobra, a teraz nawet, jakbym chciała to już jest za późno, żebym się zapisała np. do szkoły muzycznej na skrzypce, a poza tym wiadomo, że im wcześniej się zaczyna, tym lepiej.
_________________ "Snuj marzenia tak, jakbyś miał żyć wiecznie; żyj tak, jakbyś miał umrzeć dziś." (J. Dean)
Wiek: 21 Dołączyła: 01 Sie 2007 Posty: 504 Skąd: z kosmosu
Wysłany: 2007-10-18, 21:19
ja do rodziców mam do teraz zal za to że mnie nie przycisneli jak chodziłam na towarzyski..miałam 10 lat i kurcze chodziłam pół roku zajebiscie mi szło.. i pewnego dnia jakos tak powiezdiałam ze mi sie nie chce chodzic .. bez zadnego powodu i mnie wypisali.. teraz pewnie bym smigała po turniejach;/;/
_________________ "..kiedy b-boy własnym ciałem udowadnia kto ma racje!!....."
co by było gdyby rodzice często odpuszczają bo wiadomo, że wychowywanie dziecka to harówa, znam nastolatka który tańczył od dziecka i w czasie ferii poszedł z kolegą grać w hokeja i przez rok wiercił rodzicom dziurę w brzuchu dlaczego od dziecka nie grał w hokeja, bo już było za późno na wyczyn, wrócił do tańca; w tej drużynie hokejowej był też chłopak po balecie, który zakochał się w tym sporcie, przez rok dzień w dzień trenował, żeby nadrobić zaległości i udało mu się. Nigdy nie wiadomo co się w życiu wydarzy. Generalnie jestem za tym, żeby dzieci jednak delikatnie przymuszać, szczególnie w sytuacji gdy dostrzeże się w nich talent, a na tej fali tańca zapewne wiele dzieci ma pretensje do rodziców, że ich na siłę nie ciągnęli na te lekcje
_________________ drugi raz już nie zrobisz pierwszego wrażenia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum