Szukaj • Grupy • Rejestracja • Zaloguj

PORTAL •  CHAT [0] •  Regulamin •  Mapa •  Album •  Ludzie •  F.A.Q •  BB CODE •  Statystyki •  Download •  Quizy

Poprzedni temat :: Następny temat

Tagi tematu: 10, dziewczynchlopakow, edycji, top, wasze, wszystkich

Wasze Top 10 Dziewczyn/Chłopaków wszystkich edycji :)
Autor Wiadomość

blackjack 
In For the Kill

Przyjaciel Forum

Moderator

Redaktor portalu

Super Sponsor

Wysłany: 2010-05-20, 19:46   Wasze Top 10 Dziewczyn/Chłopaków wszystkich edycji :)

Temat założony just for fun :D Na pewno przez te wszystkie edycje uzbieraliście grono swoich faworytów, którym będziecie kibicować choćby nie wiem co :) Dlatego jeśli tylko macie ochotę, podzielcie się swoim Top 10 Dziewczyn i Chłopaków ze wszystkich polskich edycji :) Zobaczymy, czy nasze opinie bardzo się od siebie różnią, czy lubiliśmy te same duety, solówki.. :) Zachęcam wszystkich do dyskusji :D

Żeby nie być gołosłownym, zacznę pierwszy. Oczywiście wiadomo, że każdy ranking jest całkowicie subiektywny, więc nie krytykujemy nikogo, że lubi tę osobę, a nie inną ;)

TOP 10 - DZIEWCZYNY:

#10 - Ania Kapera (YCD IV)

Ulubiony duet: Modern Jazz z Piterem (TOP 8 )
Ulubiona solówka: Top 12

Na początku czwartej edycji nie dostrzegałem zbytnio Ani, ale zaimponowała mi na pewno swoją Salsą z Piterem. Jej solówka z Top 12 była cudna, a od następnego programu radziła sobie coraz lepiej, aż w końcu wygrała. Wtedy byłem szczęśliwy z tego powodu, ale chyba bardziej cieszyła mnie porażka Łukasza szczerze mówiąc.. W każdym razie teraz jakoś moja sympatia do niej zmalała, sam nie wiem czemu, mimo to nadal doceniam jej pracę, jaką wykonała podczas programu. ;) Nie była moją faworytką nr 1, ale nie mogę powiedzieć, że na wygraną nie zasługiwała. :)

#9 - Julia Żytko (YCD IV)

Ulubiony duet: Modern Jazz z Kubą (TOP 12)
Ulubiona solówka: Top 4

Za Julką na samym początku nie przepadałem. Dopiero po słowach Michała Piróga w Lizbonie pomyślałem sobie, że rzeczywiście coś w niej musi być. Podczas programów na żywo okazała się być strasznie fajną, naturalną dziewczyną i bardzo ją polubiłem. Miała kilka wpadek (Quickstep, Latin), ale dostała do tych tańców chyba najgorszych możliwych partnerów. No i trzeba przyznać, że jak na tak młody wiek na scenie prezentowała się naprawdę imponująco. Dawała sobie radę w modernie, a jej styl hip-hopowy bardzo przypadł mi do gustu - był taki świeży, pozytywny :) Szkoda, że Julka nie trafiła do finału, ale moim zdaniem i tak bardzo dużo osiągnęła i może być z siebie dumna. ;)

#8 - Kasia Kubalska (YCD II)

Ulubiony duet: Contemporary z Kryspinem (TOP 6)
Ulubiona solówka: Top 16 - pierwszy live

Kasia pewnie byłaby o wiele wyżej, gdyby nie fakt, że uprzedziły ją tancerki z nowszych edycji, które polubiłem bardziej. ;) Kasia jest zdecydowanie moim numerem 1 jeśli chodzi o drugą edycję, była bardzo wszechstronna, miała świetną technikę i zachwycała solówkami. Osobowościowo może nie wszystkim odpowiadała, ale mnie akurat nie przeszkadzał ten jej 'charakterek', wręcz przeciwnie. ;) Myślę, że o niej jeszcze nie raz usłyszymy. :)

#7 - Natalia Madejczyk (YCD I)

Ulubiony duet: Jazz z Błazejem (TOP 16)
Ulubiona solówka: Top 6

Natalia jest jedną z najwszechstronniejszych, najsympatyczniejszych i najskromniejszych tancerek YCD. Bardzo jej kibicowałem podczas pierwszej edycji i strasznie żałowałem, że odpadła. Mimo to wykorzystała swoje pięć minut i dzięki temu teraz cały czas jest o niej głośno, jej choreografie w ycd są bardzo fajne i cieszę się, że robi karierę :)

#6 - Ania Andrzejewska (YCD V)

Ulubiony duet: Contemporary z Kubą P. (TOP 10), Jazz z Tomkiem (TOP 6)
Ulubiona solówka: Top 6 :(

Ania na początku nie była moją faworytką, chociaż na pewno należała do osób, na które zwracałem uwagę. Na castingu mnie co prawda nie zachwyciła, chociaż podobała mi się jej dojrzałość, ale zrobiła to w Lyrical jazzie z Kubą - po prostu perła! Potem z odcinka na odcinek było coraz lepiej i tak Ania wskakuje na moją listę, mimo że sezon jeszcze nie dobiegł końca :) Zapracowała sobie na to solidnie swoją wszechstronnością i świetną techniką, a jej duet z Kimbo należy do moich ulubionych ze wszystkich edycji :) Po wczorajszym odcinku do mojej listy ulubionych duetów dołącza także jej Jazz z Tomkiem. Straszna szkoda, że odpadła, bo zasługiwała na finał, ale wiem, że sobie poradzi i nie zginie. ;)

#5 - Kasia Mieczkowska (YCD V)

Ulubiony duet: Contemporary z Kubą P. (TOP 14)

Kasi kibicowałem od samego początku. Jest bardzo sympatyczną osobą, potrafiła zauroczyć widzów samą swoją naturalnością, a do tego jest bardzo wszechstronna. Jej eliminacja na tak wczesnym etapie to jedna z największych wpadek widzów, jeśli chodzi o głosowanie. Odpadła przez brak promocji i beznadziejne choreo, mimo że sama dawała z siebie 100% za każdym razem, co można było nawet zauważyć w openingach. Ogromna szkoda, że widzowie nie dali jej szansy, bo jestem pewien, że mogła nam jeszcze dużo pokazać. Ale jest typem fightera i wiem, że się nie podda. ;)

#4 - Iza Orzełowska (YCD III)

Ulubiony duet: Walc wiedeński z Gabrielem (TOP 6)

Na samym początku trzeciej edycji Iza nie przykuwała zbytnio mojej uwagi, jednak stała się moją faworytką po swojej drugiej solówce, którą rzuciła na kolana. Potem zacząłem jej bardzo kibicować i chciałem, żeby doszła do finału, a może nawet wygrała. Każda jej solówka była cudowna. Teraz, kiedy minęło trochę czasu, Iza nadal należy do grona moich ulubienic, ale już nie szaleję tak za nią, jak to było podczas trzeciej edycji. :)

#3 - Wiola Fiuk (YCD III)

Ulubiony duet: Spoza edycji - Contemporary z Mrozkiem (Finał YCD IV), z edycji - Latin dance z Mrozkiem (TOP 6)
Ulubiona solówka: Top 8

Wiolkę lubiłem bardzo od samego początku, dawała sobie świetnie radę z każdym stylem i była właściwie murowaną faworytką do wygranej. Troszkę przeszkadzała mi jej osobowość, ale nadrabiała świetnym tańcem. ;) Myślę, że na wygraną zasługiwała, bo 3 edycja należała do niej, tego się nie da ukryć :) Po prostu wymiatała na scenie. ;) Każdy jej duet i solo przyjemnie się oglądało i chętnie do nich wracało. Wiola to niewątpliwie jedna z lepszych (o ile nie najlepsza) tancerek w naszym polskim YCD. :)

#2 - Paulina Figińska (YCD V)

Ulubiony duet: Lyrical Jazz z Kubą P. (TOP 12), Contemporary z Kubą J. (TOP 6)
Ulubiona solówka: Top 6 (jak na razie)

Mimo, że piąta edycja jeszcze się nie skończyła, a Paulina nadal jest w programie, to już wiem, że jej miejsce w moim rankingu się nie zmieni - przynajmniej do czasu następnej edycji. ;) Kibicuję jej od samego początku. Paulina oczarowuje mnie swoją każdą solówką (jej ostatnia - sama magia), każdym swoim występem (jej Lyrical jazz czy contemporary mógłbym oglądać godzinami..) i nic na to nie poradzę. Jej taniec jest tak niesamowity, że aż zapiera dech w piersiach, po ostatniej solówce powiedziałem głośno wow. Osobowościowo może nie przekonuje do siebie w 100%, bo nie jest tzw. osobowością telewizyjną. Jednak mnie to akurat odpowiada, bo widać, że Figa jest naturalna i bardzo skromna. Potrafi grać na emocjach i to bardzo skutecznie. A ze swoją techniką spokojnie mogłaby wziąć udział w amerykańskiej wersji SYTYCD. Kibicuję jej bardzo i mam cichą nadzieję, że wygra. ;)

#1 - Eliza Kindziuk (YCD IV)

Ulubiony duet: Modern Jazz i Jazz z Łukaszem (TOP 14, TOP 16)

Dla nikogo, kto mnie zna, nie powinno to być niespodzianką. :) Eliza jest moją ulubioną tancerką wszystkich edycji i tak już zostanie. Uwielbiam jej taniec, mógłbym oglądać ją godzinami, zawsze dostarcza mnóstwo pozytywnej energii i niesamowitych emocji. Poza tym jest przesympatyczną osobą, dla której nie jest problemem odpisać na wiadomość od fana na facebooku :) No i nie wspomnę już o tym, że kompletnie mnie zaskoczyła, gdy wysłała mi na urodziny kartkę z życzeniami i zdjęcia z autografem :) Do tej pory żałuję, że odpadła na tak wczesnym etapie, bo akurat w swojej edycji spokojnie mogłaby dojść do finału, ale i tak wiem, że będzie miała świetną karierę - tak jak powiedział Piróg - prawdziwe diamenty nie giną. ;)

Na tym na razie skończę, panów dodam już wkrótce, bo jeszcze mam z nimi mały problem :) Zachęcam do komentowania i dodawania własnych rankingów :) Oczywiście nie musicie tego robić w taki sam sposób, jak ja, to nie jest żaden wymóg, aczkolwiek jeśli już się pokusicie, na pewno będzie to miłe dla oka. :)

anett. 
Guru

Wysłany: 2010-05-20, 21:04   

10 miejsce - Leal Zielińska (YCD V)

Ulubiony duet - Jazz z Bartkiem ( TOP14)
Ulubiona solówka - Top 8

Mimo tego, że u wielu osób podpadła sobie ciągłym wdzięczeniem się, to ja jestem fanką jej talentu i tego, że w tak młodym wieku osiągnęła tak dużo. Najpiękniejszym duetem w jej wykonaniu według mnie był jazz z Bartkiem. To była taka nastoletnia miłość, która strasznie mnie ujęła. Oboje byli w tym tańcu tacy szczęśliwi, a motyw z rysowaniem serca - cudo.

9 miejsce - Anna Kapera (YCD IV)

Ulubiony duet: Modern jazz z Piterem (TOP 8 )

Mimo, że wygrała to czuję pewien niedosyt. Na pewno posiada fantastyczną technikę, aczkolwiek całość do mnie nie przemawia. Jako ulubiony duet wybrałam sobie modern z Piterem, aczkolwiek jazz z Łukaszem do Listen też był przepełniony magią.

8 miejsce - Natalia Madejczyk (YCD I)

Ulubiony duet: Jazz z Błażejem ( TOP 16 )
Ulubiona solówka: -

Długo zastanawiałam się czy ją, czy też Kasię Kubalską umieścić na 8 miejscu, aczkolwiek ta druga według mnie zasłużyła na wyższą lokatę. Co do Natalki - jestem fanką jej ogromnego talentu, o którym miałam możliwość się przekonać. Jest genialna i zawsze będę to powtarzać. Nie wybrałam ulubionej solówki, albowiem każda była świetna i nie potrafiłabym zdecydować.

7 miejsce - Kasia Kubalska (YCD II)

Ulubiony duet: Passo z Gregiem (TOP 12)
Ulubiona solówka: TOP 16

Uwielbiam Kaśkę pod każdym względem. Miałam okazję poznać ją osobiście i tamtego dnia zmieniłam swoje poglądy na temat jej osoby. Zawsze wydawała mi się pyskata, złośliwa i wredna, ale okazała się ciepłą, uśmiechniętą i sympatyczną dziewczyną kochającą to co robi i spełniającą się w tym. Zasłużyła na wygraną, aczkolwiek jak wiadomo, los płata figle i II edycję wygrał nam skoczek. ;)

6 miejsce - Kasia Mieczkowska (YCD V)

Ulubiony duet: Contemporary z Kubą (TOP 14)
Ulubiona solówka: TOP 12

Ja uwielbiam Kasię od samego castingu. Swoim zachowaniem sprawia wrażenie uroczej dziewczyny, która chce spełniać swoje marzenia. Uwielbiam to, w jaki sposób prezentuje się na scenie, w jaki sposób tańczy i wyraża emocje, a contemporary z Kubą przejdzie do historii. ;)

5 miejsce - Ania Andrzejewska (YCD V)

Ulubiony duet: Jazz z Tomkiem (TOP 6)

Jestem dumna, że Polacy tak tańczą, naprawdę. Ania pokazała klasę i ogromny potencjał. Wszystkie jej tańce były magiczne i miały w sobie coś, na co chciało się patrzeć. Cieszę się, że miałam okazję zobaczyć, jak tańczy. Mam nadzieję, że dobrze wykorzysta udział w programie i jeszcze nie raz o niej usłyszymy.

4 miejsce - Iza Orzełowska (YCD III)

Ulubiony duet: Jazz z Gabrysiem (TOP 10)

Uwielbiam tą dziewczynę, jest cudowna. Wszystkie jej duety i solówki był magiczne, ma w oczach coś przyciągającego. Strasznie żałuję, że nie doszła do finału, bo w pełni na to zasłużyła, ale jak widać nie marnuje czasu i jeździ po świecie rozwijając się. Tak trzymać!

3 miejsce - Wiola Fiuk (YCD III)

Ulubiony duet: Contemporary z Marcinem (Finał IV edycji)
Ulubiona solówka: -

Według mnie zasłużyła na pierwsze miejsce i to jedyny dobry wybór w You Can Dance. Wiolka jest wspaniała, uwielbiam na nią patrzeć. Mimo różnych pogłosek na jej temat ja uważam ją za strasznie sympatyczną dziewczynę, której miłością jest taniec i temu się poświęca. Coś ostatnio o niej cicho, ale mam nadzieję, iż to się zmieni. Jej contemporary z Marcinem z finału IV edycji na pewno na długo pozostanie w mej pamięci. ;)

2 miejsce - Paulina Figińska (YCD V)

Ulubiony duet: Contemporary z Alkiem (TOP 14) i lyrical jazz z Kubą (TOP 12)
Ulubiona solówka: TOP 6

Paulinę polubiłam już w IV eydcji. Wydała się taką skromną i prostą dziewczyną z niewielkiej miejscowości, która chce po prostu spełnić swoje marzenie. Przekonała mnie sposobem bycia, który jest strasznie naturalny i prawdziwy. Mam nadzieję, że wygra ten program i pokaże, że ludzie z mniejszych miejscowości też potrafią! Strasznie mnie ujmuje i wzrusza, jest cudowna!

1 miejsce - Eliza Kindziuk (YCD IV)

Ulubiony duet: Modern jazz z Łukaszem (TOP14)

O naszym Wlizie to ja bym mogła i pisać i pisać i pisać. Jest moim zdecydowanym numerem jeden wszystkich edycji. uwielbiam w niej wszystko, co tylko możliwe. Strasznie żałuję, że nie doszła do finału, aczkolwiek jak widać nie marnuje czasu tylko dalej się rozwija. Jeszcze o niej usłyszymy! :)

Martynaa 
Forumator

Wysłany: 2010-05-20, 22:10   

Bardzo ciężko jest mi ułożyć TOP10 wśród Pań. No, ale spróbuję. :P

10. Ania Radomska: nie wiem czy bardziej lubiłam ją za taniec czy za osobowość i pozytywne nastawienie.. Była taką iskierką II edycji, dobrym duszkiem (:D). Jeśli miałabym wybrać jej najlepszy duet to chyba byłby to jive z Arturem chociaż szczerze przyznaję, że II edycje ogólnie słabo pamiętam. :P
9. Kasia Mieczkowska: Na początku edycji zupełnie nic o niej nie wiedziałam. Jej występ castingowy nie zapadał mi jakoś szczególnie w pamięć, ale w późniejszych odcinkach na żywo dostrzegłam w niej znakomita tancerkę i przesympatyczną, skromną osobę. Kasia była absolutna fighterką i ogromnie żałuje, że dane było mi oglądać ją tak krótko przez co jej pozycja w moim rankingu jest taka jaka jest. Za najlepszy duet Kasi uważam współczesny z Kubą.
8. Ania Kapera: Świetna tancerka i bardzo zabawna osoba. Miała w sobie coś, co powodowało, że oglądanie jej sprawiało wielką przyjemność. Cieszę się, że wygrała, bo w pełni na zwycięstwo zasłużyła! Ulubiony duet- chyba walc z Piterem. :)
7. Natalia Madejczyk: Tak naprawdę w pełni doceniłam ją dopiero po odpadnięciu z YCD (myślę, że wiele osób miało podobnie i pewnie dlatego Natalia odpadła tak wcześnie). Na chwilę obecną mogę powiedzieć o niej, że jest rewelacyjną tancerką i znakomicie odnajduje się w roli choreografa. Wróże jej wielka karierę na światowym poziomie.
6. Aneta Gąsiewicz: Urocza dziewczyna, która zachwyciła mnie czymś do tego stopnia, że byłam gotowa wysyłać na nią smsy (była pierwszą osobą, na którą głosowałam :P ). Nie rozumiem sama do końca co tak bardzo mnie w niej urzekło, ale niewątpliwie było w niej COŚ godnego uwagi. To właśnie dzięki niej pokochałam dancehall.
5. Ania Andrzejewska: Przyznam, że na początku do moich faworytek nie należała, ale z biegiem czasu zaczęło sie to zmieniać. W programie pokazała wielokrotnie, że jest znakomitą i przede wszystkim wszechstronną tancerką. Jej HH z Kubą na długo zapadnie mi w pamięć, ponieważ to właśnie w tym duecie zaskoczyła mnie najbardziej. Co do duetów warto wspomnieć o współczesnym z Kubą Piotrowiczem, bo to właśnie ten taniec uważam za numer 1 tej edycji (póki co)! Jej eliminacja bardzo mnie zdziwiła, ale nie mam wątpliwości co do tego, że ta dziewczyna zrobi karierę nie tylko na polskich, ale także zagranicznych scenach!
4. Kasia Kubalska: Początkowo nie przepadałam za jej sposobem bycia i generalnie osobowościowo do mnie nie przemawiała, ale tanecznie była perłą II edycji. Jej solówki budziły we mnie wielkie emocje, chyba nikogo innego tak silnie na mnie nie wpływały. Liczyłam na jej wygraną! Z czasem nawet ją polubiłam i byłam wielce rozczarowana tym, że nie została przez widzów dostatecznie doceniona. Ulubiony duet: myślę, że Paso Doble. :)
3. Ewa Bielak: Do dnia dzisiejszego nie dociera do mnie to, że odpadła z programu jako pierwsza! Jej występ castingowy mnie zachwycił. Byłam pełna podziwu dla jej umiejętności. Ewa niewątpliwie prezentowała najlepszy HH jaki mieliśmy możliwość oglądać w YCD (oczywiście mówię wyłącznie o damskiej części). Ewa pokazała sie jako bardzo twarda, silna, ale jednocześnie miła babka. Była prawdziwa i naturalna co w dużym stopniu wpłynęło na to, że darzyłam ją tak wielka sympatią. HH z Adamem był według mnie najlepszym HH tej edycji. Bardzo, naprawdę bardzo ubolewam nad tym, że nie mieliśmy szansy zobaczyć jej w jazzie lub współczesnym.
2. Iza Orzełowska: Po pierwsze odpadła zbyt szybko! Po drugie jest bardzo świadomą i dojrzałą tancerką. Po trzecie prezentowała taniec na światowym poziomie. Po czwarte jej skromność bardzo do mnie przemawiała. I po piąte jej solówka ćwierćfinałowa (o ile dobrze pamiętam) jest dla mnie numerem jeden wśród solówek wszystkich edycji!!
1. Julia Żytko: Nie potrafię i nie chcę tego w tej chwili uzasadniać. Po prostu jest dla mnie najlepsza, ot co! :P Mogę tylko dodać, że jej modern z Kubą był dla mnie niesamowity i to właśnie ten taniec uważam za najlepszy. :)

Kurde, ale się z tym męczyłam. Sama nawet nie jestem przekonana o tym czy podałam właściwą kolejność, ale słowo się rzekło i już. :D

Piter!

Ostatnio zmieniony przez Martynaa 2010-05-20, 22:28, w całości zmieniany 1 raz  

Aga;]
Piszę o wszystkim

Wysłany: 2010-05-20, 23:35   

TOP 10

10.
Ada Piechówka -zdecydowanie zbyt wcześnie opuściła program, nie miała możliwości pokazać nam w pełni swoich możliwości. Świetne duety, zwłaszcza wacking z Kubą, wspaniałe solo, którym mnie zauroczyła,mimo, iż nie jestem fanką solówek tancerek towarzyskich.

9.
Julia Żytko - początkowo nie mogłam się do niej przekonać, jednak szybko pokazała swoją wszechstronność. Jej modern jazz z Kubą jest jednym z moich ulubionych duetów wszystkich edycji.

8.
Anna Kapera - niezwykle utalentowana, każda jej solówka była inna i każda zrobiła na mnie wrażenie. Myślę, że na początku edycji mało kto sądził, że to właśnie Ania zwycięży, ale wspaniale się rozwinęła.

7.
Kasia Kubalska - osobowościowo mnie do siebie nie przekonywała, ale być może w rzeczywistości jest sympatyczną dziewczyną. Tanecznie - cudowna.

6.
Kasia Mieczkowska - za mało jej widzieliśmy, za mało! Kasia ma ogromny potencjał, szkoda, że nie mieliśmy okazji zobaczyć więcej jej duetów i solówek. Najlepszy duet: contemporary z Kubą P.

5.
Eliza Kindziuk - do dziś wspominam jej ostatnią solówkę. Prawdziwa iskierka w tym programie.

4.
Ania Andrzejewska - dzięki niej mieliśmy okazję oglądać wspaniałe duety, profesjonalistka, kiedy wychodziła na scenę cieżko było oderwac od niej wzrok. Zdecydowanie najbardziej wszechstronna tancerka tej edycji, zasłużyła na finał.

3.
Wiola Fiuk - powiem szczerze, nie przepadam za jej osobą. Ale tanecznie nie mogę zaprzeczyć, jest to jedna z najlepszych tancerek wszystkich edycji.

2.
Natalia Madejczyk - kiedy odpadła nie mogłam w to uwierzyć, Piróg płakał, Rusin płakała i ja razem z nimi. Zachwycała swoją wszechstronnością i cudowną osobowością. Ulubiony duet - jazz z Błażejem

1.
IZA ORZEŁOWSKA - uwielbiam ją. Za jej delikatność, cudowną technikę, wspaniałe solówki. Miałam nadzieję, że wygra 3. edycję, ale stało się inaczej.

magda4343 
Guru

Wysłany: 2010-05-21, 15:03   

10 miejsce- Kasia Mieczkowska

Ulubiony duet: Contemporary z Kubą P. <TOP14>
Ulubiona solówka: Top12
Co do Kasi to podejrzewam że jakby została dłużej w programie na pewno znalazła by się wyżej. Jest okropnie sympatyczną i zdolną dziewczyną! Trza mieć pecha żeby na trzy tańce wylosować dwa popy!
9 miejsce- Natalia Madejczyk

Ulubiony duet: Jazz z Błażejem < TOP16>
Natalia jest tak nisko ponieważ ja nie byłam fanką pierwszej edycji i jakoś jej nie oglądałam. Dopiero w tym roku nadrobiłam to i dlatego Natalia się tutaj znalazła. Dlaczego tak nisko? Ponieważ nie mam tego dreszczyku emocji związanego z jej pobytem w programie.
8 miejsce- Wiola Fiuk

Ulubiony duet: Contemporary z Marcinem w IV edycji
Co do Wioli to mam mieszane uczucia. To że jest wspaniałą i wszechstronną tancerką do fakt, na wygraną też zasłużyła ale jakoś jej osobowość mi przeszkadzała. Możliwe że wmówiłam sobie że jest zołzą ale mocno w to wierze(teraz możecie mnie nazwać wariatką) . Po prostu nie lubię jej ale jest tu bo jest dobrą tancerką.
7 miejsce- Paulina Figińska

Ulubiony duet: Modern z Tomkiem <TOP10> , Lyrical z Kimbo <TOP12>
Paulina na początku tej edycji była dla mnie murowanym faworytem a teraz tak szczerze zaczęła mnie trochę nudzić. Cały czas te tańce jazzo podobne. Wiem, nie jej wina ale jakoś mi to przeszkadza...
6 miejsce- Adrianna Kawecka

Ulubiony duet: Krumping z Mrożkiem <TOP10>
Ulubiona solówka: Top 16,
I tutaj śmiejcie się jak chcecie! Ada była dla mnie objawieniem 3 edycji< na początku> a potem dawała radę. Wszystko robiła z uśmiechem na ustach i w 100% z całych sił!Mimo iż nie była najlepszą tancerką ja i tak ją strasznie cenię!
5 miejsce- Ania Kapera

Ulubiony duet: Walc z Piterem <TOP6> , Modern z Piterem <TOP8>
Ania to jeden z niewielu dobrych wyborów Polaków! Dawała z siebie wszystko , nie poddawała się pomimo bólu , a w tym co robiła była wspaniała! Osobowościowo też przemiła osoba!
4 miejsce- Ania Andrzejewska

Ulubiony duet: Każdy!
I tutaj powinno się zabić ludzi! Albo chociaż produkcję! Jak może taka tancerka jak Ania przegrać z Iloną< którą mimo wszystko lubię i doceniam>. We wszystkich duetach była świetną! Potrafiła się doskonale wczuć w narzuconą jej rolę! A w filmikach za kulis wymiata!
3 miejsce- Julia Żytko

Ulubiony duet: Modern z Kubą <TOP12> , HH z Piterem < TOP4>
Ulubiona solówka: Każda!
Taka młoda , a taka zdolna :mrgreen: Julkę pokochałam już od samego castingu a w programie słałam na nią sms. Wniosła taką świeżość do programu. Nie bała się ryzykować i zawsze , nawet jeśli wiedziała że coś nie wyjdzie, dawała z siebie wszystko. Charakter też idealny :mrgreen:
2 miejsce- Eliza Kindziuk

Ulubiony duet: Dwa pierwsze tańce z Łukaszem <TOP16 i TOP14>
Jak większość forum jestem zakochana w Elizce! Nie wyobrażam sobie IV edycji bez takiego promyka jakim była ona! Jest typem fightera który wierzy że może wszystko! Życzę jej jak najlepiej i wiem że jej uda się wszystko! Jezu jak ja bym chciała zobaczyć ją i zdobywczynię pierwszego miejsca w Carmen!
1 miejsce- Iza Orzełowska

Ulubiony duet: Walc z Gabrysiem <TOP6>
Ulubiona solówka: Top 10
Iza była wyjątkową osobą! Świetną tancerką i przesympatyczną osobą. Ja niestety pokochałam ją jakoś po programie ale do tej pory nie mogę się nadziwić jak wspaniała ona jest! Taka miła, słodka i przyjazna! Mój numer jeden!

2cool4you 

Redaktor portalu

Sponsor

Wysłany: 2010-05-21, 15:49   

Ja po prostu nie potrafię wybrać 10. Nie i koniec . Stąd troszke więcje :D

10. Ada Piechówka/Ania Radomnska - obie tancerki towarzystkie, których styl podoba mi się niesamowicie. Od kilku miesięcy kalecze ten taniec stąd wiem jak technika w tym stylu potrafi człowieka dobić a one tańczą jakby byłoby to tak proste jak zawiązanie buta. Obydwie są strasznie sympatyczne i miałam okazję się przekonać, że wszechstronne.

9. Justyna Białowąs/ Leal Zielińska - w nich z kolei podoba mi się kobiecość i świadomość własnego ciała. Coś charakterem wolę Justynę to nie mogę odmówić obydwóm niesamowitego talentu i lekkości w tańcu.

8. Anna Andrzejwska - mimo wszystkich duetów i solówek, przez które szczena opadła mi na ziemię to znajduje się na 8... sama nie wiem czemu. Chyba przez to, że początkowo jakoś mi nie pasowała a potem z odcinka na odcinek powoli zaczynałam się przyzwyczajać do niej.

7. Kasia Mieczkowska - ja wiem, że w niej jest siła i miłość do tego co robi, szkoda, że nie dane nam było oglądać jej więcej bo napewno podskoczyłaby w moim rankingu

6. Paulina Figińska - uwielbiam jej taniec lecz do niej samej przekonać się nie mogę.

5. Natalia Madejczyk - jej wszechstronność jest imponująca. Miejsce 5 ... bo nie oglądałam 1 edycji w całości i niewiele o niej wiem, prócz tego, że jest cholernie zdolna

4. Julia Żytko - mimo, że jest o wiele słabsza od niektórych osób na dalszych miejscach to ona mnie urzekła od samego początku. Jest tak sympatyczna, że patrząc na nią nie potrafię przestać się uśmiechać.

3. Eliza Kindziuk - to samo co Jula z tą różnicą, że u niej widzę jakby większe umiejętności taneczne ;)

2. Iza Orzełowska - ma wszystko to, co idealna tancerka mieć powinna. Jest przesympatyczna. Sama nie wiem co zadecydowało, że jest na 2. Ale wytłumaczyć tego nie umiem ;)

1. Wiolka Fiuk - ponoć dużo osób jej nie lubi ale mi jakoś kompletnie nie wadziła, lubiłam ją od samego początku. Nie było tańca, z którego zrobiłaby katastrofę. Nie widziałam innej możliwości skończenia finału YCD jesli nie wygrałaby ona lub Iza.

Ostatnio zmieniony przez 2cool4you 2010-05-21, 15:53, w całości zmieniany 2 razy  

Sania974 
Gaduła

Wysłany: 2010-05-21, 16:58   

10.
ANIA KAPERA

Ulubiony Duet: Modern Jazz z Piotrkiem (TOP 8 )
Ulubiona Solówka: Top 12

Ania nigdy nie była jakąś moją wielką faworytką, właściwie to jej wcale nie lubiłam. Nie była przeze mnie zauważana i nie obchodziło mnie jak potoczą się jej losy w YCD. Jednak gdy odpadały bardzo dobre osoby a ona zostawała wtedy poważnie się zastanowiłam czy ona naprawdę jest taka dobra. Z każdym tygodniem jej duety były coraz lepsze, świetnie tańczyła tańce towarzyskie. A w modernie z Piterkiem była cudowna, leciutka. I ta sukienka dodawała jej uroku. Oczywiście nie chciałam aby znalazła się w finale. Jednak gdy okazało się że wystąpi z Łukaszem, było oczywiste że musi wygrać. Nie jest moim numerem jeden spośród tej 10 ponieważ osobowościowo mnie nie przekonała.
9.
ANIA ANDRZEJEWSKA

Ulubiony Duet: Jazz z Tomkiem (TOP 6)
Ulubiona Solówka: Top 6

Ania jest cudowna. I żałuję strasznie że nie doszła do finału. Zasługiwała na to jak nikt inny. Chociaż jestem bardzo zadowolona z niej że tyle osiągnęła. Każdy jej duet był przecudowny, zachwycający. Po prostu brak słów. Smutno mi że mogła pokazać tylko jedną solówkę, ale ta solówka była niesamowita. Kocham ją i jej taniec. Najbardziej podobał mi się jej duet z Tomkiem, cudownie dobrana para. Anię zaczęłam lubić dopiero od pierwszego lajfu, iż w na warsztatach mnie zbytnio nie urzekła, i nie obchodziło mnie czy znajdzie się w 14. Pomimo tego życzę jej dalszych sukcesów.

8.
KASIA KUBALSKA

Ulubiony Duet: Contemporary z Krystinem (Top 6)
Ulubiona Solówka: Top 16

Kasia była moją faworytką w 2 edycji, miała cudowne duety, szczególnie z Kryspinem. Osobowościowo była nawet fajna, chociaż czegoś w niej mi brakowało. Solówki powalające. Żałuję że nie wygrała bo bardzo na to zasługiwała. Ale trzeba przyznać że nie miała łatwej konkurencji do pokonania. W finale pokazała się z jak najlepszej strony i było to widać. Mam nadzieję że dalej się rozwija i tańczy jeszcze lepiej niż przedtem. :)

7.
PAULINA FIGIŃSKA

Ulubiony Duet: Contemporary z Aleksem (top 14)
Ulubiona Solówka: TOP 6

Paulinę zawszę lubiłam, ale nie była moją faworytką. Jednakże teraz gdy odpadły osoby które najbardziej lubiłam, teraz życzę jej z całych sił żeby doszła do finału. :wink: Każdy jej duet jest na swój sposób magiczny i pełen uroku. Troszkę mi przykro że nie mogliśmy do tej poty zobaczyć Pauliny w żadnym tt. Jako ulubiony duet wybrałam Contemporary z Aleksem, był to ich pierwszy występ na żywo, wielkie emocje. Gdy oglądałam ten duet miałam ciarki na plecach. Co do solówek Pauliny, każda jest cudowna i niepowtarzalna. Mogę ją oglądać godzinami.

6.
IZA ORZEŁOWSKA

Ulubiony Duet: Jazz z Gabrysiem (TOP 10)
Ulubiona Solówka: Top 6

Iza, Iza... :) Iza jest cudowną tancerką, wiele razy to udowodniła. Uwielbiam jej solówki. Gdy widziałam ją na scenie w openingach nie mogłam oderwać od niej oczu. Bardzo przykuwa swoją uwagę. Tak samo w duetach. Walc Wiedeński, Modern Jazz z Gabrysiem to według mnie dwa jej najlepsze tańce. Strasznie było mi przykro jak odpadłą, płakałam razem z Izą. Myślałam że dojdzie chociaż do półfinału. Ale i tak cieszę się że zaszła tak daleko. :wink:

5.
KASIA MIECZKOWSKA

Ulubiony Duet: Contemoprary z Kubą (TOP 14)
Ulubiona Solówka: TOP 12

Kasia odpadła z decydowanie za wcześnie i będę to powtarzać do znudzenia. Była jedną z moich faworytek w tym programie i pomimo tego że tak wcześnie odpadła jest u mnie bardzo wysoko, bo ja nigdy nie zwątpiłam że nie dałaby sobie rady np. w tt. Szkoda mi też jej że nie miała szczęście w losowaniu tańców. Pierwszy pop był jeszcze w miarę dobry ale w drugim to tylko i wyłącznie wina choreografa a nie tancerzy. Za taki błąd właśnie odpadła. Contemporary z Kubą to było coś MEGA! Długo nie mogłam powrócić na ziemię po tym tańcu. Ja życzę Kasi dalszych sukcesów i już nie mogę się doczekać kiedy ją wreszcie zobaczę w finale razem z całą 13. :wink:

4.
WIOLA FIUK

Ulubiony Duet: Latin dance z Marcinem (TOP 6)
Ulubiona Solówka: finał

Wiolę polubiłam już od castingu była moją faworytką na równi z Adą. Bardzo fajnie że dostała się do finału, należało jej się. Jednak nie chciałam żeby wygrała. Troszkę straciła u mnie tym, że dużo razy tańczyła swój styl. Najlepszy duet według mnie to Latin z Marcinem, oni doskonale do siebie pasują, każdy taniec z nim był fantastyczny.

3.
ELIZA KINDZIUK

Ulubiony Duet: Modern Jazz z Łukaszem(TOP14)
Ulubiona Solówka: TOP 8

Uwielbiam Elizę za wszystko. :) Za jej słodkie oczka kota w butach. Za jej słodki głos, cudowny taniec. A szczególnie za dwa pierwsze duety IV edycji. Eliza jest taka słodka że mogłabym ją schrupać. Cudownie, pięknie, bosko tańczy. Wzruszyła mnie każdą swoją solówką. Według mnie mogła dojść, o wiele wiele dalej niż tylko do TOP 4. Zasługiwała na to. :wink:

2.
ADRIANNA KAWECKA

Ulubiony Duet: HH z Gabrysiem (TOP 12)
Ulubiona Solówka: każda

Adrianna jest niesamowita. Nie umiem wybrać która jej solówka jest najlepsza. Każda miała w sobie coś urzekającego. I ten jej zmienny styl od hh po jazz. Najlepszy duet to zdecydowanie HH z TOP 12, ale także Krumping z Marcinem. Była moją faworytką w 3 edycji na równi z Wiolą. Chciałam żeby w finale no ale nie udało się. :( I tak byłam z niej strasznie dumna że zaszła tak daleko.

1.
JULIA ŻYTKO

Ulubiony Duet: Modern Jazz z Kubą (TOP 12)
Ulubiona Solówka: TOP 4

JULIA jest zdecydowanie moją faworytką 1. Nikt nigdy tego nie zmieni chociaż byłby ten ktoś 100 razy od niej lepszy. Kocham ją za wszystko. Za to ile emocji wprowadziła do tej edcyji, za to ile radości dała każdemu. Nigdy nie zapomnę jej duetu z Kubą, przepiękny, niesamowity, niepowtarzalny, niezastąpiony. Najlepszy taniec ze wszystkich edycji. Julia swoją osobą zawszę mnie bawiła (szału ni ma) :) Jest dla mnie wzorem do naśladowania. Jej mocny hh zawsze mnie zaskakiwał. A w solówce półfinałowej po prostu przeszła samą siebie! To co zatańczyła w tej solówce zasługiwało na finał. Żałuję że nie doszła do finału, bardzo żałuję. Ale zawsze będzie moim numerem jeden, nikt jej nie zmieni tu.

Ostatnio zmieniony przez Sania974 2010-05-21, 17:07, w całości zmieniany 2 razy  

impossible_x3 
Zmień w profilu

Wysłany: 2010-05-21, 18:10   

10 miejsce: ANIA KAPERA (YCD IV)

Ulubiony duet: Modern Jazz z Piterem (TOP 8)
Ulubiona solówka: TOP 12.
Na początku Ania wydawała mi się taką szarą myszką, jednak z czasem zmieniałam o niej zdanie. Tanecznie, nie mam właściwie żadnych zastrzeżeń. Jeśli chodzi o jej osobowość, to bardzo podoba mi się jej dystans, to że przez cały program mimo trudnej drogi, była uśmiechnięta i wesoła, a przede wszystkim nie dawała za wygraną. Zwycięstwo z pewnością jej się należało i bardzo się cieszę, że pokonała Ziębę. :D

9 miejsce: KASIA KUBALSKA (YCD II)

Ulubiony duet: Contemporary z Kryspinem (TOP6), Tango z Kryspinem (TOP4)
Ulubiona solówka: TOP6, TOP16

Kaśka to bardzo specyficzna osoba. Z początku wydawała mi się strasznie wredna i niesympatyczna, natomiast z czasem zmieniłam o niej zdanie. Bez wątpienia jest jedną z najlepszych tancerek, jakie kiedykolwiek widziało nasze polskie YCD. Praktycznie wszystkie jej solówki były urzekające, w każdym odcinku pokazywała nam swoją inną odsłonę w duetach i była niesamowicie wszechstronna. Takich tancerek mogą nam zazdrościć sąsiedzi zza oceanu. :wink:

8 miejsce: KASIA MIECZKOWSKA (YCD V)

Ulubiony duet: Contemporary z Kubą (TOP14)
Ulubiona solówka: TOP12

Do tej pory nie mogę przeboleć, że Kaśka odpadła tak wcześnie! Zapewne gdyby pobyła w programie dłużej, zajęłaby wyższą lokatę w moim rankingu, bo jestem pewna, ze poradziłoby sobie śpiewająco. Szkoda, że widzowie jej nie docenili. Polubiłam ją dzięki pracowitości, wesołemu, sympatycznemu usposobieniu i fantastycznej energii, która od niej biła, kiedy wychodziła na scenę.

7 miejsce: NATALIA MADEJCZYK (YCD I)

Ulubiony duet: Jazz z Błażejem (TOP16)
Ulubiona solówka: TOP6
Natalia odpadła zdecydowanie za wcześnie. Ba, powinna nawet wygrać pierwszą edycję! Każdy jej duet miał w sobie coś przyciągającego, magicznego i interesującego. W solówkach potrafiła zaczarować. Mam do niej sentyment ponieważ właściwie od niej zaczęła się moja przygoda z YCD. Była moją pierwszą faworytką, bardzo ją polubiłam. Udowodniła, że nie trzeba zwyciężyć YCD, żeby osiągnąć wiele i spełnić swoje marzenia.

6 miejsce: IZA ORZEŁOWSKA (YCD III)

Ulubiony duet: Contemporary z Marcinem (TOP16), Walc Wiedeński z Gabrysiem (TOP6)
Ulubiona solówka: TOP10

Na początku nie mogłam się do Izy przekonać, jednak już po pierwszym livie zaczęłam ją naprawdę bardzo lubić. Po pierwsze, jest fantastyczną tancerką, która zdecydowanie powinna dojść do finału. Po drugie, jest bardzo sympatyczną dziewczyną, a po trzecie, mało kto w YCD był tak wszechstronny jak ona. Jednego jestem pewna: Iza to profesjonalistka w każdym calu.

5 miejsce: JULIA ŻYTKO (YCD IV)

Ulubiony duet: Modern Jazz z Kubą (TOP12)
Ulubiona solówka: TOP4

Julka to naprawdę niesamowita dziewczyna. Podziwiam ją za to, że mimo bardzo młodego wieku, zaszła tak daleko, pokazała w programie tak wiele i przekonała do siebie mnóstwo ludzi. Uwielbiam ją za wszystkie śmieszne gadki, wieczny uśmiech na twarzy. Myślę, że jeszcze za parę lat, będzie naprawdę bezkonkurencyjna. Cieszę się, że mogłam oglądać dziewczynę, która po klepaniu do znudzenia ferplejowskiego hip hopu, pokazała coś świeżego, oryginalnego, coś co od razu mi się spodobało.

4 miejsce: ANIA ANDRZEJEWSKA (YCD V)

Ulubiony duet: Contemporary z Kubą (TOP10), Jazz z Tomkiem (TOP6)
Ulubiona solówka: nieszczęsne TOP6

Ania oprócz tego, że dała nam niesamowite pokazy w piątej edycji, jest jeszcze strasznie fajną osobą. Ciepłą, skromną, sympatyczną. Może niektórym wydawała się trochę wycofaną, szarą myszką, ale mnie jej osobowość od początku w stu procentach przekonywała. Po prostu nie ma parcia na szkło, nie jest cukierkową lalką, jak sama powiedziała. Jest za to niewątpliwie jedną z najlepszych tancerek YCD, którą zapamiętam za długo, bo zafundowała mi najpiękniejszy taniec, jaki kiedykolwiek widziałam, w polskiej edycji programu - Contemporary z Kubą. Żałuję, że odpadła i nie dotrwała do finału, ale wiem, że ona sobie poradzi, bo jest bardzo dojrzała, ukształtowana i z pewnością będzie tańczyć jeszcze na światowych scenach tanecznych.

3 miejsce: WIOLA FIUK (YCD III)

Ulubiony duet: Contemporary z Marcinem (Finał YCD IV), Latin Jazz z Marcinem (TOP6)
Ulubiona solówka: TOP3 (Finał)

Wiolka to moja ulubiona tancerka całej trzeciej edycji. Od samego początku miała tę iskrę, niesamowitą energię, dzięki której wyróżniała się wśród innych dziewczyn. Wiem, że chodziły o niej różne plotki, ale nie mam zamiaru wierzyć w żadną z nich. Bardzo się cieszę, że wygrała, ponieważ bardzo jej się to należało. Włożyło mnóstwo ciężkiej pracy w cały program, w każdy duet i solówkę. Była wesoła, zabawna, odrobinę zwariowana. Dla mnie idealna mieszanka. Bardzo zapadła mi w pamięci również jej ruda grzywa. Zawsze chciałam taką mieć. :D

2 miejsce: ELIZA KINDZIUK (YCD IV)

Ulubiony duet: Modern Jazz z Łukaszem (TOP14), Jazz z Łukaszem (TOP16)
Ulubiona solówka: TOP8

Właściwie to chyba powinna być na równi z dziewczyną, która zajęła miejsce pierwsze, bo po prostu ją uwielbiam. Cudowna dziewczyna, wesoła, uśmiechnięta, nie rozumiem jak można jej nie lubić. Elizka to chyba iskierka wszystkich edycji YCD. Za każdym razem kiedy patrzę wstecz, bardzo żałuję, że odpadła na tak wczesnym etapie. Zdecydowanie powinna tańczyć co najmniej do TOP4. Zawsze miło ją wspominam, jej ogromne oczy kota w butach i słynny wytrzeszcz, a także przeurocze ADHD. :D Przez cały program zachowała dobry humor i optymistyczne podejście. Z całą pewnością, mogę powiedzieć, że Eliza to najsympatyczniejsza tancerka YCD. :wink:

1 miejsce: PAULINA FIGIŃSKA (YCD V)

Ulubiony duet: Lyrical Jazz z Kubą P. (TOP12), Contemporary z Kubą J. (TOP6)
Ulubiona solówka: TOP6 (póki co)

Paulina to absolutnie najlepsza tancerka YCD. Niesamowita technika, piękne emocje, które przekazuje w każdym swoim tańcu, razem z jej ciepłą, skromną, sympatyczną osobowością, tworzą po prostu kombinację idealną. Bardzo podoba mi się w niej to, że nie ma parcia na szkło, jest naturalna, pozostaje sobą przez cały program i żadna sodówka nie uderza jej do głowy. Wiem, że nadal wokół niej jest lekkie zamieszanie, ponieważ wielu osobom nie podoba się to, że wciąż losuje swoje style. Jednak dla mnie jest to zbyt błahy powód, by nie postawić jej na tym pierwszym miejscu. Dla mnie jest niesamowita i zawsze będę jej broniła. Czekałam na nią od czwartej edycji i strasznie się cieszę, że wróciła w piątej, pokazała klasę, zaprezentowała się ze swojej najlepszej strony. Mam cichutką nadzieję, że jeśli nie Kuba, to właśnie Figa wygra tą edycję. :wink:
and the siren come calling
in the night, till the light

chant des sirènes

-Jula 
Piszę o wszystkim

Wysłany: 2010-05-21, 18:54   

Ale dlaczego dajecie same dziewczyny?

Jako, iż jestem fanką YCD dopiero od tej edycji, nie za bardzo się mogę wypowiedzieć.. :(

Sania974 
Gaduła

Wysłany: 2010-05-21, 19:01   

-Jula napisał/a

ja już niedługo dodam chłopaków. :D

anett. 
Guru

Wysłany: 2010-05-21, 19:03   

-Jula napisał/a

Mnie to całe dodanie z całą obróbką zajęło strasznie dużo czasu, dlatego same dziewczyny. Niedługo postaram się dodać chłopaków. ;)

Aga;]
Piszę o wszystkim

Wysłany: 2010-05-21, 22:04   

TOP 10 CHŁOPAKÓW

10. Adam Kościelniak

Ulubiony duet: hip hop z Ewą
Ulubione solo: top14

W końcu po dłuższej przerwie zobaczyliśmy prawdziwy męski hip hop. Mega sympatyczny, otwarty i z tego co słyszałam dżentelmen (to się ceni ;) )
Szkoda, ze nie mieliśmy okazji zobaczyć go w modernie.

9. Piotrek GaUa Gałczyk

Ulubiony duet: hip hop z Marysią
Ulubione solo: top8

Abstrahując od jego niezbyt udanego debiutu w roli choreografa, muszę przyznać, że jest to chyba jedyny tancerz FPC, którego naprawdę bardzo cenię;) pokazał nam świetne solówki, a czego nie potrafił zatańczyć nadrabiał osobowością ;)

8.Gabryś Piotrowski

Ulubiony duet: taniec współczesny z Pauliną, walc z Izą
Ulubione solo: to, z którego zdjęcie widnieje powyżej - im więcej ciała widać, tym lepiej ;) a tak na serio - niezbyt pamiętam.

Myślę, że to jeden z tych tancerzy, którzy z odcinka na odcinek coraz bardziej się rozwijali. Na jego modern z Pauliną mogłabym patrzeć godzinami, walc z Izą również cudowny ;)

7. Kuba Werel

Ulubiony duet: modern jazz z Julką
Ulubione solo: każde

Kolejny tancerz, który zbyt wcześnie opuścił program. Miał wspaniałe duety (modern jazz z Julka, wacking z Adą), solówki również bardzo mi się podobały.

6. Tomek Barański

Ulubiony duet: jazz z Anią
Ulubione solo: top12

Jednym z jego największych atutów jest dojrzałość. Pokazał nam się jako wszechstronny tancerz, a do tego zabawny, otwarty człowiek.
Myślę, że wielu z nas obawiało się, że Tomek może nie odnaleźć się wśród szalonej młodzieży, ale jak widać daje radę ;)

5. Tomek Prządka

Ulubiony duet: hip hop z Wiolą, quickstep z Anitą
Ulubione solo: top12

Zdecydowanie za szybko opuścił program, mógł nam jeszcze wiele pokazać. Jego quickstep z Anitą do dziś wspominam jako jeden z najlepszych występów tańca towarzyskiego.

4. Maciek Gleba Florek

Ulubiony duet: nie pamiętam dokładnie I edycji
Ulubione solo: wszystkie

Za słynne gleby;) Za to, że wielu osobom pokazał czym jest taniec współczesny, za to że po programie ciągle się rozwija i pozostał sobą.

3. Kryspin Hermański

Ulubiony duet: contemporary z Kaśką
Ulubione solo: nie pamiętam dokładnie

Niezwykle wszechstronny tancerz, już w pierwszym odcinku pokazał nam, że nawet hip hop mu nie straszny ;) udowodnił, że nie trzeba mieć parcia na szkło, aby zauroczyć widzów.

2. Kuba Jóźwiak

Ulubiony duet: contemporary z Iloną, lyrical jazz z Anią, Broadway z Anią
Ulubione solo: top10

Jeden z najlepszych technicznie tancerzy wszystkich edycji. Mega sympatyczny, mimo, iż nie był promowany w tym programie, podbił serca wielu osób. Dla mnie zwycięzca tej edycji! Oby!!

1. MROŻEEEEEK :)

Ulubiony duet: wiele
Ulubione solo: każde inne, każdy świetne ;)

Mistrz solówek, wszechstronny tancerz, do tego zawsze uśmiechnięty. Czego chcieć więcej ;)

Ostatnio zmieniony przez Aga;] 2010-05-21, 22:06, w całości zmieniany 1 raz  

lisa 
Piszę o wszystkim

Wysłany: 2010-05-22, 12:11   

Ja, w przeciwieństwie do większości postanowiłam zacząć od facetów, bo z dziewczynami znacznie trudniej mi się zdecydować, a tutaj nie było problemu większego. No to... here we go!

TOP 10- CHŁOPCY W YCD

#10- Gieorgij Puchalski ( YCD II)

Ulubiony duet: paso doble z Kasią ( TOP8)
Ulubione solo: TOP6

Wiem, że to mało popularna opinia i wiele osób się ze mną nie zgodzi, ale zawsze lubiłam Giorgija. Lubiłam jego solówki, ( zwłaszcza ostatnią!) uwielbiałam jego duety z Kasią i uważam, że nie powinien odpaść przed Arturem-Skoczkiem. Tyle w tej kwestii. Szkoda, że tyle hotów do niego przylgnęło.

#9- Kuba Piotrowicz ( YCD V)

Ulubiony duet: Contemporary z Anią ( TOP 10)
Ulubione solo:: TOP 8

Na początku nie do końca mogłam się do niego przekonać, ale w końcu tylko krowa nie zmienia poglądów :D Fajnie było mieć w programie takiego pozytywnego wariata, który nakręcał całe show,a przy tym pokazał nam kilka naprawdę dobrych duetów. Taniec z Anią to mój ulubiony taniec tej edycji, możę nawet całego YCD. Nie powinien odpaść tak szybko.

#8- Tomek Barański ( YCD V)

Ulubiony duet: Jazz z Anią ( TOP6)
Ulubione solo: TOP8

Nigdy nie podejrzewałam, że polubię Tomka tak bardzo. Jest profesjonalistą, czaruje na scenie, roztacza jakąś niesamowitą aurę. Poza tym jest niesamowicie wszechstronny- czekam jeszcze tylko na jego hip hop, ale myślę, że się nie zawiodę. Zasłużone miejsce w TOP4!

#7- Kuba Werel ( YCD IV)

Ulubiony duet: Modern Jazz z Julką ( TOP12)
Ulubione solo: TOP10

Kuba jest niesamowity. Cudowny hiphopowiec, który sprawdził się w modernie. Z tańcem towarzyskim nie szło mu najlepiej ( rumba jeszcze mi się podobała, ale mambo było tragiczne i nikt mi nie wmówi, że było inaczej). Ale, kurczę, miał coś w sobie. Zdecydowanie zbyt szybko opuścił program, myślę, że mógł jeszcze wiele pokazać.

#6- Piotrek Jeznach ( YCD IV)

Ulubiony duet: Locking z Jadzią ( TOP6)
Ulubione solo: TOP6

Był jedynym fairplayowcem którego oglądał z przyjemnością, który był skromny i sympatyczny, który pokazał wszechstronność i nie zmasakrował salsy. Poradził sobie we wszystkim, w jednym trochę lepiej, w drugim trochę gorzej, ale ze wszystkiego wyszedł z twarzą. Niesamowicie pozytywny człowiek, który już zawsze będzie mi się kojarzył z obfitymi brwiami :lol: Zdecydowanie to on ( lub Kuba) powinien się znaleźć w finale zamiast Łukiego.

#5- Tomek Prządka ( YCD III)

Ulubiony duet: Quickstep z Anitą ( TOP16)
Ulubione solo: TOP12

Do dziś nie wierzę, że Tomek odpadł tak wcześnie. Był absolutnie cudowny, pomimo iż zatańczył tylko 3 duety to każdy z nich był wyjątkowy i zrobił na mnie ogromne wrażenie, a jego pierwsze i niestety ostatnie solo jest jednym z moich ulubionych. Wyroki widzów są niezbadane, ale żeby tak fantastyczny tancerz odpadał na takim etapie ( TOP12!) to już przesada.

#4- Maciek Florek (YCD I)

Ulubiony duet: Chyba house z Roofim ( TOP4)
Ulubione solo: TOP3

Za wszechstronność, popisowy numer i za to, że nigdy się nie złamał. Jedyny właściwy ( obok Natalii) zwycięzca pierwszej edycji. Cieszę się, że widzowie go należycie docenili, bo jest niesamowicie wszechstronny ( przypominam- tańczył wszystko- mambo, house i współczesny), a poza tym to niesamowicie pozytywny człowiek.

#3- Kryspin Hermański ( YCD II)

Ulubiony duet: Modern Jazz z Justyną ( TOP8)
Ulubione solo: TOP4

Najbardziej urocza szara myszka YCD :lol: Na poważnie, miał coś w sobie ten Kryspin i udowodnił wszystkim, że nie trzeba być zakręconą osobowością telewizyjną, żeby rozkochać w sobie widownię. Był wszechstronny, skromny, wyjątkowy, a wraz z Kasią trochę rozjaśnił tamtą, bardzo kiepską zresztą, edycję. Szkoda tylko, że zakończyła się takim scenariuszem :roll:

#2- Kuba Jóźwiak ( YCD V)

Ulubiony duet: Lyrical jazz z Anią ( Top 14 )
Ulubione solo: TOP10

Zwycięzca tej edycji, bez dwóch zdań. Chyba najlepszy technicznie facet w całym YCD, niesamowicie profesjonalny, dojrzały na scenie, artysta przez duże "A", a przy tym cudowna osobowość, dowcipny, zabawny. Kocha to co robi i to widać na scenie w każdej sekundzie jego tańca. Ma moje smsy, bo po eliminacji Ani, nie widzę innej możliwości jak jego wygrana!

#1- Marcin Mroziński ( YCD III)

Ulubiony duet: Latin dance z Wiolą ( TOP6)
Ulubione solo: TOP4

Jedyny, najlepszy, niepowtarzalny, wyjątkowy, mistrz, król solówek... mogłabym tak w nieskończoność, ale po co? Nie mam słów na Marcina. Już nigdy nie będzie w YCD kogoś takiego jak on. Był cudowny w każdym calu, wszechstronny, kreatywny, niesamowicie zakręcony i z wiecznym bananem na twarzy. Mój absolutny numer jeden wśród facetów!
Jeżeli nie nosimy go w sobie

♥ Skins Generation 1 ♥

Ostatnio zmieniony przez lisa 2010-05-22, 12:13, w całości zmieniany 1 raz  

2cool4you 

Redaktor portalu

Sponsor

Wysłany: 2010-05-22, 12:24   

Ja tak skrótowo. W przeciwieństwie do dziewczyn miałam problem z wyborem panów. Top 5 zdecydowanie by mi starczyło. Resztę dobrałam na podstawie sympatii jaką mam do uczestników ;)

10. Rafał Kryla
9. Piotr Gałczyk
8. Karol Niecikowski
7. Kuba Jóźwiak
6. Kuba Werel

5. Adam Kościelniak - dziękuje ze prawdziwy hip-hop w końcu. Po FPC. Dodatkowo niesamowity człowiek. Własnie ciągle go porównuje do Tomka Prządki ;)

4. Kryspin Hermański - cichy i niepozorny a jego taniec pochłania całą moją uwagę i trudno jest mi się skupić na jego partnerce w duecie.

3. Aleksander Paliński - mimo, że technicznie słabszy od reszty panów w nim naprawdę jest jakaś magia!

2. Marcin Mroziński - no ten to jest agent ;D. Spojrzy się na niego i nie chce sie wirzyć, że tak dobrze może zatańczyć TT. Większość moich ulubionych duetów z 3 edycji jest z jego udziałem ;)

1. Tomek Prządka - dla mnie nr 1 i nikt go chyba nie przebije ;D. Choć Mrozkowi niedaleko w sumie. Przesympatyczny i pokrzywdzony przez program tancerz i wybitnych umiejętnościach.

Ostatnio zmieniony przez 2cool4you 2010-05-22, 12:25, w całości zmieniany 1 raz  

anett. 
Guru

Wysłany: 2010-05-22, 13:05   

lisa napisał/a
Wiem, że to mało popularna opinia i wiele osób się ze mną nie zgodzi, ale zawsze lubiłam Giorgija. Lubiłam jego solówki, ( zwłaszcza ostatnią!) uwielbiałam jego duety z Kasią i uważam, że nie powinien odpaść przed Arturem-Skoczkiem. Tyle w tej kwestii. Szkoda, że tyle hotów do niego przylgnęło.

A ja się z Tobą w pełni zgadzam. Też zawsze go lubiłam i zdziwiłam się, przychądząc na to forum, że nie ma tu za wiele fanów, ale jak widać, jacyś się znaleźli. ;)

Przyjazne linki
Sponsor

Skad: Z forum