Dziewczyny:
tak jak ostatnio
1. Magda
2. Paulina
3. Ania Tarnowska
4. Agnieszka
5. Alisa
6. Masza
7. Ania Tomczak
Chlopaki:
1.2. Kuba i Sebastian
3.4. Michał i Tolek (przeprosiny dla Michała którego wcześniej ustawiłam na ostatnim miejscu ale kompletnie go nie skojarzyłam z nazwiska i dałam na koniec)
_________________ You raise me up, so I can stand on mountains,
You raise me up, to walk on stormy seas,
I am strong, when I am on your shoulders,
You raise me up to more than I can be.
Seba jesteś mistrzem!!
YCDI: Gaua, Maria
YCDII: Kasia K, Kamil G., Kryspin
YCDIII: Gabryś, Iza, Ada
YCDIV:Piter, Julka, Kuba
YCDV: Seba, Kimbo, Figa, Ilona
YCDVI: Seba, Alisa, Masza, Michał
Dziewczyny:
1.Magda Wójcik
2.Ania Tarnowska
3.Alisa Floryńska-spodziewałam się czegoś więcej po niej w programie,ale ogólnie zaskoczyła mnie jazzem
4.Paulina Przestrzelska-umieszczam ją dosyć wysoko bo uwielbiam jej solówkę do "Baracudy"
5.Masza Triputsen
6.Anna Tomczak
7.Agnieszka Szewczyk
Chłopcy:
1.Paweł Tolak
2.Seba Piotrowicz
3.Michał Maciejewski
4.Kuba Pursa
5.Darek
6.Dominik i Adrian
Adriana nie poznałam zbytnio w czasie programu,może dlatego tak niskie miejsce.
razem:
1.Paweł Tolak
2.Magda Wójcik
3.Seba Piotrowicz
4.Michał Maciejewski
5.Alisa Floryńska
6.Paulina Przestrzelska
7.Kuba Pursa
8.Masza Tripusten
9.Darek Bujnowski
10.Anna Tomczak
11.Agnieszka,Dominik i Adrian (jakoś nie mogę się zdecydować )
_________________ Wyjątkowy człowiek jest jak czterolistna koniczyna. Spotykany rzadko ale daje wiele radości i nadziei na szczęście.
Chłopcy:
1. Kuba Pursa
2. Michał Maciejewski
3. Adrian Wilczko
4. Seba Piotrowicz/Paweł Tolak
6. Dominik Olechowski
7. Darek Bujnowski
razem:
1. Kuba Pursa
2. Michał Maciejewski
3. Ania Tarnowska/Adrian Wilczko
5. Sebastian Piotrowicz/ Paweł Tolak
7. Alisa Floryńska
8. Paulina Przestrzelska
9. Magda Wójcik
10. Masza Tripusten
11. Agnieszka Szewczyk
12. Dominik Olechowski
13. Darek Bujnowski
14. Anna Tomczak
_________________ I edycja- Tito, Natalia
II edycja- Gieorgij
III edycja- Gabryś, Iza
IV edycja- Piter, Julka
V edycja- Kuba P, Paulina
VI edycja- Kuba, Adrian, Michał
CHŁOPAKI:
1. Michał Maciejewski
2. Sebastian Piotrowicz
3. Kuba Pursa
4. Dominik Olechowski
5. Adrian Wilczko
6. Paweł Tolak
7. Darek Bujnowski
OGÓŁEM (z porównaniem do poprzedniego rankingu)
1. Ania Tarnowska (+10! rekord chyba!)
2. Michał Maciejewski (+5)
3. Sebastian Piotrowicz (-1, ale tylko dlatego, że Anię musiałam zamieścić wyżej)
4. Masha Tryputsen (+10. znowu rekord.)
5. Kuba Pursa (--)
6. Magda Wójcik (-3)
7. Dominik Olechowski (+3)
8. Paulina Przestrzelska (-4)
9. Alisa Floryńska (-2)
10. Agnieszka Szewczyk (-9, tym razem największy spadek)
11. Adrian Wilczko (+1)
12. Paweł Tolak (-3)
13. Ania Tomczak/ Darek Bujnowski (--/-6)
Mój ranking na początku był kompletnie inny, aczkolwiek już około półmetku edycji, wyglądał podobnie, szczególnie jeśli chodzi o pierwszą czwórkę, może piątkę.
Cóż, muszę jeszcze dodać, że wyszło na to, że Ania i Masza to moje dwie największe niespodzianki tej edycji. Darek i Agnieszka to niestety dwa wielkie rozczarowania i naprawdę mi przykro z tego powodu, bo talentu obojgu nie można odmówić.
_________________ Podczas każdego tańca,
któremu oddajemy się z radością,
umysł traci swoją zdolność kontroli,
a ciałem zaczyna kierować serce.
1. Ania Tarnowska - kibicowałam jej od samego castingu, bo urzekła mnie tym, czym później w programie emanowała - pozytywnym usposobieniem, totalnie zresztą zaraźliwym, ogromną charyzmą, uśmiechem, uśmiechem i... uśmiechem. Poza tym - wielki ukłon za świetną technikę i wszechstronność.
2. Paulina Przestrzelska – dla mnie to wciąż dobra tancerka. Wydaję mi się, że wprowadziła nową wrażliwość do hh solówek – powtórzę się, ale hausowa była boska!
3. Masha Triputsen - ja nie zaliczałam się do jej wielbicieli, aż do wielokrotnie przeze mnie chwalonego lj z Michałem. Potem poszło z górki Ma coś w sobie ta Masha.
4. Alisa Floryńska – kolejny wspaniały nabytek w tym programie! Dla mnie - wielka niespodzianka tej edycji. Na początku nie zwracałam za bardzo na nią uwagi – pop z Sebastianem był w porządku, ale mimo wszystko nie wywołał jakiejś wielkiej burzy. Ale za to Jazz z Michałem!… Nie spodziewałam się po niej, że będzie potrafiła tak mocno okazać emocje, a do tego zatańczyć na tak fajnym poziomie. Poza tym dancehallowa solówka jest jedną z moich ulubionych w tej edycji
5. Magda Wójcik - sądzę, że mogła w programie jeszcze wiele pokazać, zaoferować widzom parę interesujących występów - mimo wszystko dobrze ją wspominam.
6. Agnieszka Szewczyk - wiem, że przebywała w show znacznie dłużej od Magdy, a jej współczesny z Sebą to jeden z najlepszych występów w tym sezonie, ale ze względu na mały progress, ogólnie mało oryginalne solówki, wreszcie podejście wylądowała właśnie na takim a nie innym miejscu.
7. Ania Tomczak - niestety miała same przeciętne odsłony w tym programie. Oczywista słabość jej techniki została obnażona w duecie z Kubą. No i cóż, nie przekonała mnie do siebie.
Chłopaki:
1. Michał Maciejewski - niestety nie wiem o ile oczek dokładnie awansował (mowa o rankingu ogólnym), gdyż nie robiłam takiej klasyfikacji przez bodaj trzy pierwsze odc, ale wystarczy spojrzeć na mój wcześniejszy ranking w tym temacie by przekonać się że bardzo duuuużo Moje początkowe uprzedzenia co do jego osoby śmiało klasyfikuję jako swoją największą pomyłkę w YCD. Jego castingowa solówka naturalnie mnie urzekła, ale na warsztatach trudno go było zauważyć, ja z kolei wyolbrzymiłam pewne sytuacje, stąd też powoli traciłam zainteresowanie jego osobą, ale lj odmienił wszystko! Michał okazał się niesamowitym, dojrzałym tancerzem, który wchodząc na scenę, zabiera ją sobie na wyłączność. I choć polubiłam go już po tym występie, to jednak jazz z Alisą sprawił, że nawet trochę zwariowałam na jego punkcie Potem właściwie tylko pop z Mashą był niekoniecznie dobry, ale pal licho z nim. Hmm... Czyżby odzywała się we mnie natura hota? Nie, żartuję, oczywiście wspaniały z niego tancerz i to przede wszystkim z tego względu tak bardzo go szanuję. Zarówno break dance, jak i jazz w jego wykonaniu mi zaimponował. Podsumowując – fantastyczny! Życzę mu jak najlepiej, i oby miał jeszcze wiele okazji do występowania na deskach teatru, nie tylko z panią Jandą. I zdrowia przede wszystkim!
2. Sebastian Piotrowicz - Seba! ;P czarował swoją skromnością, prostolinijnością, poczuciem humoru, a także - a jakże! – tańcem. Ponadto świetny z niego chłopak, diablo pozytywny, sympatyczny, zakręcony, mogłabym tak w nieskończoność, ale po co? Nie mam słów na Sebastiana. Jest niezastąpiony. Niemal idealny, bo ma naprawdę wszystko, co powinien mieć dobry tancerz. Tego jestem pewna.
3. Adrian Wilczko - Oj, fajny z niego chłopak, fajny... Super osobowość, dowcip, wdzięk - czego chcieć więcej.
4. Dominik Olechowski/Kuba Pursa - za największy postęp w tej edycji, za niesamowitą pracę przy walcu wiedeńskim, za tę jego uroczą prostotę i solówkę do E.T, która po prostu wbiła mnie w fotel, bo nie spodziewałam się takiego mocnego tańca z jego strony. Brawo! / Świetny tancerz. Mówcie co chcecie, ale mnie się jego solówki bardzo podobały, zawsze potrafił mnie czymś zainteresować, a ja gapiłam się na nie z cielęcym zachwytem Poza tym jego dojrzałość, powaga, i to skupienie ujęło mnie za serce, a chłopak ma przecież dopiero 16 lat!
5. Paweł Tolak - zmarnowany potencjał. Jego hh tak naprawdę miażdży, ale nie miał okazji w pełni go zaprezentować z powodu słabych choreografii - szkoda!
6. Darek Bujnowski - ech, no raczej nie.
Ogólnie:
1. Michał Maciejewski
2. Ania Tarnowska
3. Sebastian Piotrowicz
4. Paulina Przestrzelska
5. Adrian Wilczko
6. Masha Triputsen
7. Alisa Floryńska
8. Dominik Olechowski/Kuba Pursa
9. Paweł Tolak
10. Magda Wójcik
11. Agnieszka Szewczyk
12. Ania Tomczak
13. Darek Bujnowski
_________________ There is a kingdom
There is a king
And he lives without
And he lives within.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum