Piotr Saul mega pozytywny człowiek, jak dla mnie. Zdystansowany, zabawny..
Brajan Poniatowski nie powalił mnie na kolana, nie urzekł jakoś szczególnie, ale wydaje mi się, że na wiele go stać.
Sebastian Głowacz jego występ wolałabym zostawić bez komentarza, chyba rzeczywiście ruszył miednicą o dwa razy za dużo A tak w ogóle - kocham zdanie Piróga, kiedy porównuje go do Agustina! Anna Kasprzak zauroczyła mnie, jeden z lepszych występów jakie widziałam. Nie wiem, jak z jej wszechstronnością, ale w tym co robi jest świetna!
Łukasz Zięba hmmm, na castingu widziałam w nim bardziej gimnastyka niżeli tancerza i obawiam się, że tak będzie i w trakcie trwania programu. Ale może mnie mile rozczaruje? (:
Basia Zielińska tym razem podobała mi się bardziej, niż za pierwszym razem, przekonała mnie do siebie.. Widzę w niej wielką nadzieję.. Mateusz Agiejczyk przypuszczam, że ciężko będzie z wszechstronnością, ale breakdance imponujący, robi wrażenie!
Rafał Janosz nie mogłam wytrzymać ze śmiechu.. kiedy się tak rozpędzał i.. Koleś nie z tej planety ;P
Jurij Żurajew nie, nie przekonał mnie do siebie, póki co, nie, nie zauroczył mnie jakoś szczególnie...
Mieszko Wiśniewski baaaardzo mi się podobał. O wiele lepiej się zaprezentował, niż poprzednio. I zrobił na mnie jakieś lepsze wrażenie.
Julia Żytko podobała mi się, energiczna, żywiołowa, fajnie wygląda na scenie.
_________________ Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, aż znajduje się taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to robi.
- Albert Einstein
Jaki piękny jest ten świat, tylko czarne, białe. To jest proste - widzę, wiem.
Sebastian Głowacz jego występ wolałabym zostawić bez komentarza, chyba rzeczywiście ruszył miednicą o dwa razy za dużo A tak w ogóle - kocham zdanie Piróga, kiedy porównuje go do Agustina!
zgadzanm sie z porownaniem do Agustina! xD Rozwaliło mnie to
anulka0920 napisał/a
Julia Żytko podobała mi się, energiczna, żywiołowa, fajnie wygląda na scenie
No niby ładnie, ale jakoś mnie tym występem swoim nie zachwyciła. Myślałam że pokaże wiele więcej...
anulka0920 napisał/a
Łukasz Zięba hmmm, na castingu widziałam w nim bardziej gimnastyka niżeli tancerza i obawiam się, że tak będzie i w trakcie trwania programu. Ale może mnie mile rozczaruje? (:
Mi sie tam podobało. Myśle że sie rozwinie i pokaże na co go stac
anulka0920 napisał/a
Mieszko Wiśniewski baaaardzo mi się podobał. O wiele lepiej się zaprezentował, niż poprzednio. I zrobił na mnie jakieś lepsze wrażenie.
Mi też sie bardziej podobał. Nie wiem czemu ale jakoś mi sie wydaje bardzo sympatyczny.
Wysłany: 2009-03-10, 19:38
Jury zachowało się karygodnie, chamsko i bardzo prostacko względem tego chłopaka od tańca towarzyskiego. Jeżeli tak postępuje profesjonalne jury, to cieszę się, ze nie miałam okazji ich poznać. Ja na miejscu tego tancerza chyba bym stamtąd wyszła, nawet bez pokazania swojego układu. Szczególnie Pan Piróg bardzo się popisał dodatkowym komentarzem po jego występie.
_________________ my name is pearl
and i'll love you the best way i know how
my blonde curls slice through your heart
and the siren come calling
in the night, till the light
Też tak sądzę... On wcale źle nie zatanczyl ogolem. nie podobal mi sie az tak ze na bilet ale nie bylo tragicznie
Ja bym na niego miejscu wyszła a nie czekała aż postanowią zobaczyc układ :/
przesadzili troche
_________________ Believe in your dreams!
YCD III - IZA! Marcin, Tomek
YCD IV - KUBA! Ania, Piter
Jury zachowało się karygodnie, chamsko i bardzo prostacko względem tego chłopaka od tańca towarzyskiego
Zgadza sie. (chodz bym nie przesadzal z epitetami. To tylko telewizja a nie spotkanie na szczeblu panstwowym)
impossible_x3 napisał/a
. Ja na miejscu tego tancerza chyba bym stamtąd wyszła, nawet bez pokazania swojego układu.
To zalezy od czlowieka. Ja akurat bym sie smial z Augustina, bo przeciez jego smiech to zwala na sali. Akurat, niektorzy sa smiertelnie powazni jak np chyba ty, spoko ale inni nie przywiazuja uwagi do sytuacji, ktora nie wymaga etycznej powagi. Nie jest to jak wspomnialem casting do mega nadzwyczajnej szkoly tanecznej, ani spotkanie na szczycie , to jest telewizja, tu chodzi o show. Ale ja przyznaje, ze tez mam czasem taka glupawke i bierze na smiech. P.S koles, ktory zreszta doznal zachowania jury byl taki lelum polelum a w dodatku na koncu chyba bardzo chcial dowalic jurorom i sie popisac, niekoniecznie dobra, wiedza o tancu towarzyskim. Ile kobiet, tu np: Ada Piechówka, tanczylo towarzyskie w solo choreografii, wiec stwierdzenie wyslane Pirogowi, ze towarzyski tanczy sie tylko i wylacznie z para jest bledne. Mozna tanczyc wiele stylow towarzyskich solo, zalezy od choreografii. To co bylo pokazane przez chlopaka troche mnie zniesmaczylo.. on trenowal wyobrazajac sobie partnerke czy pokazywal swoj uklad? Bo uklad to to nie byl.
[ Dodano: 2009-03-10, 20:02 ]
anulka0920 napisał/a
Brajan Poniatowski nie powalił mnie na kolana, nie urzekł jakoś szczególnie, ale wydaje mi się, że na wiele go stać.
anulka0920 napisał/a
No akurat dwaj panowie reprezentujacy ten sam styl, mimo to Mistrz Swiata polegl jak to powiedzial Pirog a Augustin wzial, bo widzi w nim mozliwosci. Tak techniczne na pewno, ale jak sie nie nauczy tanczyc to bedzie kiepsko. W porownaniu do Lukasza, Brajan pokazal techniki stylu jazz ale nie sam taniec jazz.
Z kolei Lukasz, ktory ma takie same mozliwosci (nawet wydaje mi sie, ze wieksze) techniczne, bo trenuje gimnastyke,wykorzystal je w jazzie co mu wyszlo a jednoczesnie zrobil to czego Brajan nie zrobil.. Zatanczyl. Obaj panowie pod wzgledem technicznym sa na wysokim poziomie, Lukasz wydaje mi sie, ze na wyzszym, bo nie oszukujmy sie gimnastyka daje wiecej w tancu jazz niz samo trenowanie bez podstaw gimnastycznych. Lukasz oprocz tego nauczyl sie tanczyc.. Brajan nauczyl sie technik i raczej niestety tylko to pokazal.
Wysłany: 2009-03-10, 20:06
Oczywiście. Wiadomo, że jest to tylko telewizja, komercyjny program i tyle, ale jestem pewna, że gdybyś Ty stał na miejscu tego chłopaka i, że tak powiem odczułbyś na własnej skórze tę głupawkę jury, nie podchodziłbyś do tego znowu na takim luzie.
Mimo, ze jest to show jury powinno się liczyć z tym, że przychodzą tam młodzi ludzie z ogromnym potencjałem i niektórych bardzo łatwo złamać, nawet w tak banalny sposób jak na załączonym obrazku. Przyznaj, że zachowali się bardzo nieprofesjonalnie.
Co do występu tego chłopaka. Nie zatańczył wcale tak tragicznie. Nie wiem czy usłyszałeś, ale mówił on o standardzie i miał stuprocentową rację, że wcale nie tak łatwo jest go zatańczyć bez partnera/partnerki. Latino tańczy się znacznie łatwiej i zapewne zauważyłeś, ze żaden z tancerzy towarzyskich w odcinkach `live`, nie tańczył standardu np. walca angielskiego w solówce. Wszyscy wybierali sobie łatwiejszy próg - latino, którym i tak nie udało się do końca przekonać widzów.
Nie wątpię, że mógł zatańczyć lepiej i wybrać sobie inną choreografię, ale biorę również pod uwagę to, że zapewne się zestresował jeszcze bardziej zachowaniem jury. Nawet najbardziej doświadczonemu tancerzowi trema czasem daje się we znaki.
Ty stał na miejscu tego chłopaka i, że tak powiem odczułbyś na własnej skórze tę głupawkę jury, nie podchodziłbyś do tego znowu na takim luzie.
Juz powiedzialem, ze nie zestresowalbym sie, tylko staral sie tak samo na luzie podejsc do tego. Ja nie lubie sytuacji powaznych.. jak zaczyna sie robic luzniej to czuje sie lepiej..
impossible_x3 napisał/a
Nawet najbardziej doświadczonemu tancerzowi trema czasem daje się we znaki.
Pani Sylwia Dymek.. choreograf, instruktor warsztatow.. zalozyciel wielu ekip tanecznych bioracych udzial w Mistrzostwach EDS jakos sie nie zestresowala. Pomijam fakt, ze calosciowo, technicznie, muzycznie i jako show ta dziewczyna pobila wszystkich na kolana.. ale malo kto z was ja zauwazyl widocznie. No ale powiedzmy, ze za duzo filmow tanecznych, jak i filmikow, informacjo o choreografach studiuje i moze zbyt jakosciowo oceniam tancerzy. Wedlug mnie wymiotla Sylwia wszystkich.
impossible_x3 napisał/a
ie zatańczył wcale tak tragicznie. Nie wiem czy usłyszałeś, ale mówił on o standardzie i miał stuprocentową rację, że wcale nie tak łatwo jest go zatańczyć bez partnera/partnerki
Latwo nie mowie, nic nie jest latwe.. bo jak cos jest latwe to nie jest godne uwagi. On powiedzial, ze takie tance sie tanczy z partnerka.. to mogl sobie ulozyc choreografie na solo, w koncu to program dla wszechstronnych tancerzy a nie jednokierunkowych.
Szczególnie Pan Piróg bardzo się popisał dodatkowym komentarzem po jego występie.
Mnie bardziej zdenerwowało "zrehabilitowałeś się?" Weroniki, to tak jakby kpili sobie z innych, nie traktowali tego do końca serio.
Ogółem nie wiem, co bym w takiej sytuacji zrobiła. Sama czasem się śmieje ze wszystkiego, ale widać, że chłopak czuł się skrępowany i nie wiedział, co ma zrobić...
_________________ Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, aż znajduje się taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to robi.
- Albert Einstein
Jaki piękny jest ten świat, tylko czarne, białe. To jest proste - widzę, wiem.
Wysłany: 2009-03-10, 21:00
xmms napisał/a
Pani Sylwia Dymek.. choreograf, instruktor warsztatow.. zalozyciel wielu ekip tanecznych bioracych udzial w Mistrzostwach EDS jakos sie nie zestresowala.
Proponuję nauczyć się czytać ze zrozumieniem. Napisałam, ze CZASEM każdemu, nawet najbardziej doświadczonemu tancerzowi zdarza się trema.
Nie wątpię, że zatańczyła świetnie. Wszystko było idealnie z muzyką, płynnie, świetnie technicznie. Mogę jedynie pogratulować bardzo dobrego występu.
Wysłany: 2009-03-10, 21:14
xmms napisał/a
ZACZNIESZ
NIE zacznę.
Różnie ludzie reagują na różne rzeczy. To, że ty podszedłbyś do tego na luzie i zacząłbyś się śmiać razem z jury już wiemy. Może tego chłopaka akurat to stremowało.
PS To super.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum