Wysłany: 2010-07-27, 22:07 Tomek Prządka (3 edycja) - życie po programie
"To nie koniec, to dopiero początek"- ile razy słyszeliśmy te słowa, gdy kolejni tancerze żegnali się programem? Wierzyli oni wtedy, że YCD bedzie dla nich okazją do pokazania się ludziom, którzy w Polsce są odpowiedzialni za branżę taneczną. Niektórzy postanowili wykorzystać swoje 5 minut i mimo tego, że ich edycja skończyła się dawno temu oni nie pozwalają o sobie zapomnieć. Na pierwszy ogień - Tomek Prządka.
Tomek pochodzi z Białej Podlaskiej. Przed udziałem w programie tańczył on przez 13 lat taniec towarzyski. Osiągnął klasę A w tańcach latynoamerykańskich. Pod koniec liceum postanowił sprawdzić się w innych stylach kończąc jednocześnie swoją przygodę z TT.
Do programu YCD startował już podczas pierwszej edycji jednak dopiero w trzeciej został zauważony. Pomijany w Barcelonie. W programie okazał się wielkim zaskoczeniem. Salsa, quickstep i hip-hop udowodniły, że Tomek zasłużenie znalazł się w finałowej 16. Niestety po pechowym broadway'u z Pauliną Jaksim trafił on na dogrywkę wraz z Kubą i Marcinem. Nie można jednoznacznie stwierdzić co było główną przyczyną odesłania tak dobrego tancerza do domu, ale duża część widzów wskazywała na dość słabe promowanie jego osoby w porównaniu do 'konkurentów'.
Po odcinku, w którym Tomek odpadł z programu, podszedł do niego szef jury - Agustin Egurrola i zaoferował mu prowadzenie zajęć (street dance i new age) w EDS. Chłopak skorzystał w okazji i do dnia dzisiejszego pracuje tam jako instruktor. Przeprowadził się do Warszawy, zaczął studiować psychologię. Po zakończeniu 3 edycji YCD tancerz nie kazał nam długo na siebie czekać - możemy podziwiać go w tańcach otwierających odcinki Tańca z Gwiazdami. Grupa Volt, z którą Tomek się związał, regularnie wspópracuje z Dodą, a co za tym idzie mogliśmy zobaczyć go na dużej scenie u jej boku m.in podczas występu na Sopot Hit Festiwal w 2009 roku (LINK) , Viva Comet (LINK) oraz podczas sylwestrowej nocy z Dwójką 2009/2010 w Łodzi (LINK). Oprócz tego tancerz wystąpił również z Sashą Strunin i Dannym podczas Eska Music Awards 2009.
Im dalej od zakończenia edycji, w której występował robiło się o nim coraz głośniej. Swoje umiejętności taneczne prentował podczas zlotu fanów serialu "Brzydula", na otwarciu różnych galerii, podczas Madonna's Night, w Mam Talent (LINK), a także w programie Alle Zima w 2010 roku.
Dokładnie w tym samym roku pojawił się w teledysku do piosenki Candy Girl - Lick It. Pomimo ogromu pracy znalazł on czas na promowanie akcji Migaj z nami. Nie tak dawno temu Tomka oglądać mogliśmy w filmiku instruktażowym do Dance Mob oraz na scenie "Po prostu bitwy".
Nie ulega wątpliwości, że tancerz ten wykorzystał swoje 5 minut tak jak należy. Jest on żywym dowodem na to, że nie trzeba zajść do ścisłego finału, aby być zauważonym. Przesympatyczny człowiek, który ciężko pracuje na swój sukces....czego chcieć więcej? . Poniżej prezentujemy jedną z jego choreografii.
Zgłoś niedziałający film! UWAGA! Na stronie nie znajdują się żadne nielegalne pliki, video pobierane jest ze źródeł udostępnionych.
Już za tydzień dowiecie się co nowego u Aleksa Palińskiego!
_________________ MICHAŁ MACIEJEWSKI, TOMEK PRZĄDKA, Natalia Madejczyk, Iza Orzełowska, Marcin Mrozinski, Wiola Fiuk, Julia Żytko, Paulina Przestrzelska, Ania Tarnowska
Ostatnio zmieniony przez 2cool4you 2010-07-28, 06:58, w całości zmieniany 5 razy
o ja cię, o ja cię świetnie, 2cool, gratuluję, fajnie się to czytało ;D
dużo się o nim dowiedziałam, zgromadziłaś mega dużo tych informacji, wiesz? i za to wielkie brawa ;D
co do tomka, to strasznie pracowity z niego gość w takim razie. po takim wyliczeniu jego osiągnięć i występów, szczena opada
_________________ Lubiła tańczyć, pełna radości tak, ciągle goniła wiatr
Spragniona życia wciąż, zawsze gubiła coś, nie chciała nic.. )
oooo Tomuś
Na szczęście ja śledziłam jego poczynania także wszystko oglądałam:D, ale fajnie, że tak dużo o nim napisałaś, bo pewnie niewiele osób to wie:-)
_________________ Gaua, TOMEK PRZĄDKA, Gabryś, ADAŚ KOŚCIELNIAK, Ilona, Michał Maciejewski
Idziemy przez ten świat samotnie, ale jeśli mamy szczęście, to przez jedną chwilę należymy do kogoś i ta jedna chwila pozwala nam przetrwać całe wypełnione samotnością życie.
Tutaj powinien być chyba przecinek, bo wygląda to tak jakby Agustin odpadł.
faktycznie:D, dzieki .
_________________ MICHAŁ MACIEJEWSKI, TOMEK PRZĄDKA, Natalia Madejczyk, Iza Orzełowska, Marcin Mrozinski, Wiola Fiuk, Julia Żytko, Paulina Przestrzelska, Ania Tarnowska
Już za tydzień dowiecie się co nowego u Aleksa Palińskiego!
Yay, nie mogę się doczekać
_________________ Love tears me up like a demon.
Opens the wounds and fills them with lead,
and I'm having some trouble just breathing.
If we werent such good friends I think that I'd hate you.
If we weren't such good friends I'd wish you were dead.
Cool - widać, że jesteś fanką Tomka, art ma dużo informacji i wszystko jest ładnie skomponowane, przez co bardzo miło się go czyta.
Cytat
Niestety po pechowym broadway'u z Pauliną Jaksim
Mi się ten broadway bardzo podobał, moim zdaniem był jednym z lepszych pokazanym w programie.
_________________ During the struggle they will pull us down
But please, please, lets use this chance to turn things around
And tonight we can truly say - together we're invincible
III: Gabryś, Iza, Paulina, Tomek
IV: Kuba, Julia, Piotrek
V: Kuba J., Aleks, Ewa, Paulina, Leal
VI: Kuba, Paulina, Adrian
osobiście rowniez lubie ten duet, ale no pechowy był o tyle, że został nominowany do solówek;).
Prosba do wszystkich: jesli wiecie co dzieje się u uczestników, gdzie występowali itp dajcie znać;)!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum