Szukaj • Grupy • Rejestracja • Zaloguj

PORTAL •  CHAT [0] •  Regulamin •  Mapa •  Album •  Ludzie •  F.A.Q •  BB CODE •  Statystyki •  Download •  Quizy

Poprzedni temat :: Następny temat

Tagi tematu: final, komentarze, live, v edycja

Przesunięty przez: Montagros
2011-03-02, 23:20
[2010/06/02][Odcinek 13 (edycja V)] 8. live FINAŁ!!!
Autor Wiadomość

Nika
Wszechwładźna ;)

Wysłany: 2010-06-02, 23:41   

Co do sponsora. Piróg jest beznadziejny, gada,że oddałby fidze wszystko,a potem wysługuje się innymi namawiając na sponsoring. Przecież stać go na to,żeby zasponsorować jej to.

izula 
Guru

Wysłany: 2010-06-03, 01:02   

Bardzo się cieszę, że wygrał Kuba. W pełni na to zasłużył.
Nika napisał/a
Co do sponsora. Piróg jest beznadziejny, gada,że oddałby fidze wszystko,a potem wysługuje się innymi namawiając na sponsoring. Przecież stać go na to,żeby zasponsorować jej to.

Jak Kinga powiedziała o tym, to w pierwszym momencie pomyślałam, że może to Michał właśnie jej ten wyjazd za sponsorował.. :P

2cool4you 

Redaktor portalu

Sponsor

Wysłany: 2010-06-03, 08:06   

Ja nie wiem czy ze mna cos nie tak, ale mi NAJMNIEJ podobaja sie zawsze duety z finału:P. to juz chyba jakas norma, że potem nie moge ich odtworzyć ;P

Opening mi sie nie podobał, taki strasznie przesycony, że trudno było na czymkolwiek wzrok zawiesic. (wiem, że bede nieznosna, ale utwierdzil mnie ze Kasia Bien w tak dobrej edycji być NIE powinna)

Taniec grupowy jak sie popłakali to widac było, że włozyli wszystko w ten taniec i pewnie zrobiło swoje to, że po spedzaniu ze sobą 24h kazdy wraca do szarej rzeczywistości.

Leal wyglądała przepięknie.

A oglądajac solo Pauli mowilam sobie: skad ja kurde znam tą piosenke? i teraz juz wiem ;DDD.

Podzielam zdanie Niki .... bo takiego samego sms napisałam do znajomego, że skoro 'oddałby wszystko......' to kilka tysiecy zamiast na fryzury mógłby oddać na nią ;) . Ciekawe czy to on nie jest tym 'anonimowym' :P .

A może to Black :D ?

Edycja bardzo fajna, choc znów sercem najbardziej jestem z 3. Chyba przez całą różnorodność tanca.

Kat 

V.I.P

Wysłany: 2010-06-03, 09:09   

Proszę państwa, cóż to był za pokaz! :)
Kuba, to z męskiej części zespołu mój zdecydowany numer jeden i jestem niesamowicie rada, że udało mu się dojść do samego finału, w dodatku zdobyć pierwsze miejsce, tak jak mu tego od samego początku życzyłam. Świetny tancerz, do tego fajny chłopak. Widać, ze nie traktował programu jak być albo nie być, i nie starał się za wszelką cenę błyszczeć w światłach reflektorów, wolał skupić się na tańcu i wyszło mu to jak najbardziej na dobre. Profesjonalista i perfekcjonista w pełni tego słowa znaczeniu. I ta iskra w oku. :mrgreen: Chłopak mnie urzekł, a ostatni odcinek tylko dopełnił czary.

Co do Pauliny - Brawo, brawo, brawo! :)
Znów miała okazję powalić mnie na kolana i znów jej się udało!
Najpierw pokazała rewelacyjny występ w obcej jej do tej pory technice- to wiele świadczy o jej talencie, który niewątpliwie posiada ;) i świetną solówkę do wspaniałej piosenki, w stylu który zachwyca mnie od dawien dawna. Tu działa jakaś magia, tego jestem pewna. :)
A co do wczorajszych występów: b. dobrze.
Tyle energii w tym tańcu współczesnym, radości, kapitalnie przemyślane ruchy, zwłaszcza w kontekście muzyki, stylizacja taka "youcandanceowa" ;) Czyli kolorowo i szalenie!

Opening był cudowny w głównej mierze dzięki Ani Kapery. Tylko czeeemu tak krótko?! :( Taką solówkę mogłabym oglądać godzinami… Poza tym obawiałam się, żeby tylko nie dali jakiegoś najświeższego hitu, pod który na siłę będą sie starali dopasować jazz. Niestety taka tendencja nie sprawdza się zbyt dobrze i mnie osobiście w żadnym stopniu nie przekonała, także za tę bolączkę ode mnie mały minus. Natomiast HH był kapitalny. Po prostu. Świetna energia, układ i w ogóle… wszystko! Fajnie było znowu zobaczyć całą tę szajkę. ;)

No a wynik w pełni mnie zadowala, jak już pisałam, było mi to zupełnie obojętne. A Figa jak widać na BDC i tak pojedzie, więc tym bardziej się cieszę.
Swoją drogą nie mogę się nadziwić, że w gruncie rzeczy każdą osobną edycję ostatecznie wygrała właściwa osoba, z jakimś bagażem doświadczeń w show. W tym względzie trzeba przyznać, widzowie spisali się na medal:P
And he lives within.

ElJapano 

Redaktor portalu

Wysłany: 2010-06-03, 10:49   

"Anonimowy" sponsor jest w DDTVN razem z finalistami, Agustinem i Anią :mrgreen:

[ Dodano: 2010-06-03, 10:49 ]
Nazywa się Michał Filipczyk :D

jemmaliny
Dyskutant

Wysłany: 2010-06-03, 10:53   

Straaasznie się cieszę, że wygrał Kuba ;3
Tym bardziej że ja się do tego przyczyniłam :D
Ale cieszę się w sumie że Paulina też pojedzie na Broadway.

Duety niby były fajnie, ale jakoś tak...czegoś mi brakowało.
Solówki oczywiście mistrzowskie.

A co do tańców grupowych to mi się b. podobały.
Po tym ostatnim to połowa 12-stki płakała i mi się też smutno zrobiło.
A no i jeszcze Travolta - myślałam że padnę po prostu xD

Generalnie zgadzam się z tym, że to była najlepsza edycja i zastanawiam się kogo ja teraz będę we środy oglądać ;c
Ostatnio zmieniony przez jemmaliny 2010-06-03, 10:53, w całości zmieniany 1 raz  

grochu_18 
Zmień w profilu

Wysłany: 2010-06-03, 11:39   

To ja tak może krótko na temat moich odczuć :)
Finał był słaby... żaden taniec mnie nie porwał...
Opening - jeden wielki bałagan :) nie mogłem się połapać co oni tańczą, gdzie kto jest...
HH - jak dla mnie najlepszy duet wieczoru... Lepsza odziwo Paulina :) podobała mi się bardzo, Kuba ok - ale bez zachwytu :)
Współczesny - nie lubię takiej stylistyki... za dużo akrobacji... nie było źle, ale za dobrze też nie...
HH grupowy - bardzo mi się podobało :) Ilona cudnie z Ewą :)
Jazz grupowy - mnie jakoś nie wzruszyło... średnie.
Solówki :
Paulina - uwaga! Super :) jak dla mnie jej najlepsza solówka w programie :) I ta piosenka :)
Kuba - również fantastycznie... cholernie trudna była ta solówka :)

Podsumowywując : patrząc na finał powinna wygrać Paulina, ale gdy weżmie się pod uwagę cały program to Kuba zdecydowanie :)
Paulina mnie do siebie przekonała na samym końcu... udało jej się :)
you can dance 5: ilona,tomek.b,kuba.j.
sytycd USA : lauren.g,neil,kayla,jakob,kent.

anett. 
Guru

Wysłany: 2010-06-03, 11:48   

Czy tylko ja nie jestem zadowolona z wyniku? :D Nie mogę zarzucić Kubie braku talentu. Jest fenomenalny, najlepszy technicznie i inne tym podobne rzeczy, ale jego solówka pokazała, że najbardziej stawia na sprawność fizyczną. Nie podobała mi się, w ogóle. Natomiast Figa ujęła mnie całą sobą. Jest cudowna. Niezwykła w swojej zwyczajności. Niezmiernie się cieszę, że znalazł się ktoś, kto ufunduje jej Brodway. Cieszę się, że ta osoba doceniła na tyle talent Pauliny, że postanowiła wydać na nią pieniądze, ogromną ilość pieniędzy. Co do wczorajszych tańców złe nie były, aczkolwiek mogli się bardziej postarać i chodzi mi tu dokładnie o choreografów. A no i fajnie było zobaczyć znowu Anię Kaperę na scenie. Świetnie jej w krótkich włosach. ;)

Ultrafioletowa 
Guru

Wysłany: 2010-06-03, 12:09   

Jestem mega szczęśliwa, że wygrał Kuba, ale również się cieszę, że pojedzie razem z Figą :D
Cały odcinek był cudowny, genialny, fantastyczny... Wszystko mi się w nim podobało (no może poza openingiem :P ). Jednak najlepsza wg mnie była choreografia grupowa do piosenki Edyty Górniak. To było cudowne uczucie móc zobaczyć jak w pełni oddają się tańcu, robiąc to dla innych. Aż się łezka w oku kręciła... :)
Jeśli chodzi o współczesny to liczyłam na coś bardziej... lirycznego? Bynajmniej wyobrażałam sobie choreografie podobną do ich duetu z TOP6. Ale ten taniec również był bardzo dobry, genialne partnerowania i całość wyszła znakomicie. :)
Co do solówek to obie były bardzo dobre, nie umiałabym wskazać, która mi się bardziej podobała. I już widzę, że dobrze myślałam, że skądś znam piosenkę do której tańczyła Figa :P
Podsumowując, ta edycja była bardzo dobra, może za bardzo przechwalona, ale finał zdecydowanie najlepszy. A taki wynik... marzenie :P

III: Gabryś, Iza, Paulina, Tomek
IV: Kuba, Julia, Piotrek
V: Kuba J., Aleks, Ewa, Paulina, Leal
VI: Kuba, Paulina, Adrian

http://www.youtube.com/user/MrsUltraFioletowa1

Nika
Wszechwładźna ;)

Wysłany: 2010-06-03, 12:15   

Ultrafioletowa napisał/a
Jednak najlepsza wg mnie była choreografia grupowa do piosenki Edyty Górniak.

też mi się tak wydaje
Ultrafioletowa napisał/a
Jeśli chodzi o współczesny to liczyłam na coś bardziej... lirycznego?

dokładnie

impossible_x3 
Zmień w profilu

Wysłany: 2010-06-03, 13:07   

Emocje opadły, więc spróbuję coś napisać, odnoście wczorajszych występów.

Opening właściwie słaby, bo nie podobała mi się choreografia. Jednak cudownie było zobaczyć znowu Anię Kaperę.
Hip Hop bardzo mi się podobał. Przyznam, że można go zaliczyć do jednego z lepszych w tej edycji. Paulina świetnie sobie poradziła i jak dla mnie odrobinę przykryła Kubę. Za to choreografia była naprawdę super.
Współczesny bez zachwytów. Spodziewałam się czegoś zupełnie innego.
Hip Hop grupowy podobał mi się, ale na pewno nie przebije grupowego Jazzu Mariusza Olszewskiego. Świetna choreografia, bardzo wzruszająca i pomysłowa. Dziewczyny wyglądały przepięknie, szczególnie Leal.

Solówka Kuby podobna do zeszłotygodniowej, ale i tak świetnie wypadł. Figa natomiast przecudownie. Na dodatek tańczyła do mojej ukochanej piosenki! Strasznie mi się podobało.

Ogólnie z werdyktu jestem zadowolona, bo oboje zostali docenieni. Będą naszą bardzo dobrą wizytówką na Broadwayu. :wink:
and the siren come calling
in the night, till the light

chant des sirènes

karolincia 
Przebijam się

Wysłany: 2010-06-03, 14:04   

Powiem tak. Hasło tej edycji brzmi: YCD5 - wygrała sprawiedliwość! :mrgreen:
Wiedziałam, że Kuba zajdzie tak daleko i z pewnością w końcu widzowie go docenią, a nie Aleksa (tego pana pomijamy) z niewytańczonym ciałem. :evil:

Ogólnie co do openingu - był prześliczny, ale tylko w tej części, gdzie mogłam oglądać Anię Kaperę. :mrgreen:
HH - Ładne zgranie, pełen hip-hopowy luz, ale jeden wielki minus - NIENAWIDZĘ TEJ PIOSENKI! Nie wyobrażałam sobie, że kiedykolwiek usłyszę "to coś" w ycd, dopóki zdaje się Leal nie zatańczyła do niej solówki. Spodziewałam się jakieś mocnej hh piosenki, a tu ... taki kicz. Zdecydowanie piosenka - dno. Oczywiście jak na mój gust.

Taniec współczesny bardzo mnie zaskoczył. Uwielbiam taki "marionetkowy" styl współczesnego niczym z teatru lalek. Jeden z najbardziej widowiskowych tańców tej edycji. ;)
Solówki - Zdecydowanie Figa. No i ta piosenka... Tak, wydawało mi się, że skądś ją kojarzę, dopóki nie przeczytałam na forum skąd. :mrgreen:

Werdykt - całkowicie słuszny! Jak nigdy do tej pory. W końcu na Broadway pojedzie ktoś, kto pokaże, że w Polsce też można tańczyć tak jak na świecie.
I strasznie, strasznie, strasznie, strasznie, strasznie cieszy mnie to, że Figa i Józio jadą na Broadway razem! :P Kocham tego kolesia, który zafundował Fidze Broadway. :mrgreen:
Myślę, że będą najlepszą wizytówką - (jak już ktoś wspomniał) w Nowym Jorku. :mrgreen:

verity123 
Gaduła

Wysłany: 2010-06-07, 10:45   

Kuba!! Strasznie się cieszę, ze to on wygrał. Całkiem zasłużone zwycięstwo:D Jeszcze chyba nigdy się tak nie cieszyłam z wyniku:D no i fajnie, że Paulina tez na Broadway pojedzie. Filmik ze śmiesznymi momentami cudowny:)

Przyjazne linki
Sponsor

Skad: Z forum