Szukaj • Grupy • Rejestracja • Zaloguj

PORTAL •  CHAT [0] •  Regulamin •  Mapa •  Album •  Ludzie •  F.A.Q •  BB CODE •  Statystyki •  Download •  Quizy

Poprzedni temat :: Następny temat

Tagi tematu: kasi, kubalskiej, ogolnie

Ogólnie o Kasi Kubalskiej
Autor Wiadomość

Avensy69 

V.I.P

Wysłany: 2008-04-07, 18:11   Ogólnie o Kasi Kubalskiej

1. Czy masz swoją ksywkę albo pseudonim artystyczny?
Nauczyciel ze Szkoły Baletowej mówił na mnie Kat, a bliscy znajomi z kręgu tanecznego Katiosza.

2. Ile miałeś lat gdy zacząłeś/aś tańczyć?
Chyba jakoś jak miałam 3,5..?

3. Na pewno ciężko pracowałeś/aś na swoje obecne umiejętności, czy kiedykolwiek pobierałeś/aś lekcje tańca lub trenowałeś/aś? Jeśli tak, to opowiedz o tym.
Cała moja ( jak i każdego) nauka w Szkole Baletowej to jedna wielka „walka o przetrwanie” proszę tylko nie brać tego dosłownie ;) Każdy po takiej specyficznej, rygorystycznej szkole z tradycjami i zasadami może powiedzieć że w dorosłym życiu jest w stanie podjąć się (prawie) każdego zadania i oczywiście mu sprostać. Dzieje się tak, bowiem jest to miejsce gdzie już od małego dzieciom stawiane są bardzo duże wymagania i oczekuje się, że bez protestów i płaczu będą one w 100% realizowane. Ten kto się nie podporządkuje lub nie da rady psychicznie po prostu nie poradzi sobie w późniejszy klasach- dalszym życiu i zostaje wydalony. Takie podejście kształtuje charakter bo jak wiadomo „..przetrwają najsilniejsi..”- ta zasada chyba dotyczy każdego zawodu, nie..? Ale ileż satysfakcji po odebraniu dyplomu ukończenia szkoły a potem pozytywnie zdanej matury i uczucie ciepłego majowego powiewu spalin na Moliera i jedna myśl „wszystko jest możliwe”( to nie była ironia).

4. Jeśli miałbyś/miałabyś określić swój styl tańca, jakbyś go nazwał/a?
Mix wszystkich ruchów przedstawionych lub powstałych w mojej głowie, które jest w stanie wykonać moje ciało.

5. Dlaczego akurat taniec? Co czujesz kiedy tańczysz? Co takiego wyjątkowego jest w tańcu?
Zawsze lubiłam się ruszać, nieważne gdzie i jak byle tylko się nie nudzić. Jako dziecko i chyba do tej pory najbardziej nie lubię i wręcz boje się nudy i rutyny. Kiedy tańczę i się denerwuję, co jest spowodowane np. słabym przygotowaniem, to góruje niepewność. Wówczas skupiam się bardziej na następujących po sobie krokach w choreografii niż na „przekazie” dla widza. Natomiast, kiedy uda mi się pozbyć stresu, przynajmniej częściowo, i jestem pewna swojej osoby w układzie to kiedy wychodzę na scenę i zaczynam tańczyć przenoszę się w zupełnie inny świat. Świat gdzie widz śledzi moje ruchy i odczuwa dokładnie to co dzieje się w mojej duszy. Przeżywa każde słowo jakie moje ciało wypowiada. To, co kiedyś usłyszałam od jednej pani profesor ze szkoły „ nigdy dobrze nie zatańczysz choreografii, w której występują emocje póki sama ich nie doznasz tańcząc” to znaczy tyle, że jeśli odtwarzasz rolę matki, która straciła dziecko to na scenie JESTEŚ matką, która straciła dziecko, stajesz się cierpieniem, bólem, bezsilnością i te emocje mają na tyle silnie się w Tobie gotować że odbiorca też ma to poczuć (wiem ponury przykład.. ). Tego nie da się dokładnie opisać to po prostu trzeba zatańczyć-odegrać i poczuć. Taniec jest nośnikiem głębokich treści, emocji, uczuć, których czasem słowo czy obraz nie są w stanie wyrazić. A czasem jest po prostu samym „tańcem dla tańca”- radością życia lub pozytywnym wyładowaniem się emocjonalnym człowieka.

6. Czy taniec to Twoja jedyna pasja? Jakie inne talenty i hobby posiadasz?
Chyba wszystkie czynniki, bez których taniec mógłby się obejść, lecz z którymi współgrając tworzy „coś fantastycznego”- muzyka, malarstwo, gra aktorska. I ponadto parapsychologia - coś, czego się boję ale coś, co mnie ogromnie fascynuje.

7. Kto jest Twoim idolem, mistrzem, wzorem do naśladowania? Czy masz ulubionego tancerza/choreografa, którego taniec podziwiasz?
Mój modernowy guru - Wojtek Mochniej.

8. Czy ktoś z Twoich bliskich/rodziny również tańczy zawodowo/profesjonalnie?
Nie. Jestem niespełnionym marzeniem mojej mamy ;)

9. Czy masz na swoim koncie jakieś profesjonalne występy? Role w musicalach, pracę w teatrze, występy w teledyskach? Pochwal się:)
Pracuję w Operze Nova w Bydgoszczy- wystarczy sprawdzić repertuar od września (w większości brałam udział).

10. Jakie oczekiwania/nadzieje wiążesz ze swoim udziałem w programie YCD? Na pewno chcesz wygrać….:) Ale jakich jeszcze rezultatów oczekujesz po występie w tym programie?
Mam taką nadzieje, że mnie nie zwolnią z pracy po tak długim urlopie J A na poważnie, to chciałabym aby realizacja moich marzeń nieco przyspieszyła tępa, a wiem że po udziale w tym programie będzie to możliwe.

11. Gdzie chciałbyś być za 10 lat i co chciałbyś robić?
Za 10 lat chciałabym być na pewno gdzieś gdzie jest ciepło (nie znoszę zimna) i nieważne co dokładnie będę robić, ważne jest żebym była szczęśliwa.

12. Jakie jest Twoje niezapomniane wydarzenie, największe przeżycie związane z tańcem?
Największe przeżycie związane z tańcem właśnie się odbywa w moim życiu- jest to możliwość poznawania ludzi, którzy są w stałym związku lub tylko romansują z tańcem, ale tak jak ja darzą go wielkim uczuciem.

13. Twoje motto życiowe
„Żyj tak, jakby każdy dzień miał być ostatnim”.

14. Trzy życzenia do złotej rybki
- Aby każdy człowiek na świecie miał możliwość robienia tego co w życiu kocha i żeby był w stanie się z tego utrzymać.
- Aby zawsze starczyło nam pieniędzy, czasu i zdrowia na realizację marzeń (ale tylko tych rozwijających, żeby nie było za kolorowo)
- Abym miała możliwość łapania takiej złotej rybki przeciętnie co 10 lat:)

15. Jakiej muzyki słuchasz i do jakiej muzyki uwielbiasz tańczyć?
Zazwyczaj słucham utworów, które mają dla mnie wartość sentymentalną, wiążą się z jakimiś ważnymi dla mnie sytuacjami lub osobami. A tak na co dzień to wszystkiego co mi wpadnie w ucho. Lubię również muzykę filmową (tak właśnie zachwyciła mnie twórczość Hansa Zimmera - dopiero się poznajemy).
źródło: TVN

Jak narazie to wydaje sie taka cicha ;] piszcie co sadzicie o niej i o jej tańcu

Kat 

V.I.P

Wysłany: 2008-04-07, 18:28   

Zgadzam się, jak narazie taka cicha, ale nie moge tego do końca stwierdzic bo w Buenos nie pokazywali jej zbyt często. Póki co wstrzymam się z oceną, ale wydaje się byc miłą dziewczyną. Tanczy też dobrze.
And he lives within.

Kasiorda 
Wymiatacz

Ostrzeżeń:
 5/5/5

Wysłany: 2008-04-07, 19:38   

Tańczy super i jest fajną osobą.Jest moją faworytką i to jej kibicuję.

Paulinciaa 

V.I.P

Wysłany: 2008-04-07, 19:49   

Dobrze się zapowiada... Ale czy jest dobra zobaczymy po odcinkach na żywo :D

Asia_88 
Piszę o wszystkim

Wysłany: 2008-04-07, 20:54   

cicha i spokojna, ale myślę że drzemie w niej siła i na laivie pokaże na co ja stać

Jesienna 

Super Sponsor

Wysłany: 2008-04-08, 09:35   

Faktycznie za dużo nam Kasi jak do tej pory nie pokazywali. Podobał mi się jej występ na castingu i jej wypowiedzi. Mam przeczucie, że na wiele ją stać, w każdym razie zainteresowała mnie. Czekam na więcej :)

Krakus 
Forumator

Wysłany: 2008-04-08, 12:22   

Bardzo bardzo bardzo spodobał mi się ten wywiad. Moja zdecydowana faworytka.

PrinceSs.Miu$ś$ 
Debiutant

Wysłany: 2008-04-08, 12:31   

WyCzepIsty WyWiad.
ChyBa jeSt CooOol

izula 
Guru

Wysłany: 2008-04-08, 14:08   

Jak dla mnie aż za cicha... Jak narazie jej nie polubiłam. Ale może dlatego, ze wcale jej nie pokazywali... Ale po castingu widać że ładnie tańczy.

Kasiorda 
Wymiatacz

Ostrzeżeń:
 5/5/5

Wysłany: 2008-04-08, 15:11   

Za cicha?Moim zdaniem odwrotnie,widzieliśmy jak sie zachowała na castingu.Jak dali jej przepustkę do 16 to powiedziała coś takiego "ale wy nie robicie sobie jaj?"

Avensy69 

V.I.P

Wysłany: 2008-04-08, 15:21   

PrinceSs.Miu$ś$ napisał/a
WyCzepIsty WyWiad.
ChyBa jeSt CooOol

:/ widze ze jestes nowa
a twoje słownictwo jakby z kosmosu :/
i posty tez

Kasiorda 
Wymiatacz

Ostrzeżeń:
 5/5/5

Wysłany: 2008-04-08, 17:07   

Jakiś TraaFFek nam się znalazł...

LoVeStReEtDAnCe 
Stary wyjadacz

Wysłany: 2008-04-08, 22:19   

nom jak narazie cicha....ciekawa jestem jej wystepow w duecie w programie:D
hehe ale pamiętajcie
''Cicha woda brzegi rwie'' hehe:D :D :mrgreen:
pzdr:* :jezor:

Kasiorda 
Wymiatacz

Ostrzeżeń:
 5/5/5

Wysłany: 2008-04-09, 12:37   

No właśnie Kasia się na pewno rozkręci.Chyba tańczy z Kryspinem :mrgreen:

[ Dodano: 2008-04-09, 15:23 ]
Chodzą pogłoski,że jakiś towarzyski z Kryspinem wylosowali.

Tusia 
Gaduła

Wysłany: 2008-04-09, 23:29   

go Kasia go Kasia dzisiejsze solo mmmmmmiód :) i wspaniała muzyka z mojego ulubionego filmu, w tańcu grupowym zdeydowanie się wyróżniała :O

Przyjazne linki
Sponsor

Skad: Z forum