Szukaj • Grupy • Rejestracja • Zaloguj

PORTAL •  CHAT [0] •  Regulamin •  Mapa •  Album •  Ludzie •  F.A.Q •  BB CODE •  Statystyki •  Download •  Quizy

Ogłoszenie 
UWAGA!

Ogłaszamy nabór do Redakcji Portalu. Nie ważne ile masz lat i ile postów na forum.
Nie czekaj, zgłoś się! Więcej szczegółów Tutaj.

Poprzedni temat :: Następny temat

Tagi tematu: zwierzaki

Przesunięty przez: Montagros
2011-03-01, 11:08
!!!!ZWIERZAKI
Autor Wiadomość

Nika
Wszechwładźna ;)

Wysłany: 2008-01-10, 21:06   

identyczne.ten sam nr telefonu,te same zdjęcia.Myślę,że jednak Cię okłamała.Strasznie na ten łańcuszek wrzucają na innych forach od ponad roku.Sprawdzone-to oszustwo.

8magda9 
Piszę o wszystkim

Wysłany: 2008-02-10, 14:54   

To ja nawiązując do zwierząt mam pytanie do Niki. Temat wegetarianizmu jest już zamknięty, więc zapytam tutaj. Czym karmić psy i koty, które trzyma się w domu, żeby nie trzeba było przez nie zabijać innych zwierząt? Czy da się nauczyć psa wegetarianizmu?

Magda83 
Guru

Ostrzeżeń:
 1/5/5

Wysłany: 2008-02-10, 15:40   

8magda9 napisał/a
To ja nawiązując do zwierząt mam pytanie do Niki. Temat wegetarianizmu jest już zamknięty, więc zapytam tutaj. Czym karmić psy i koty, które trzyma się w domu, żeby nie trzeba było przez nie zabijać innych zwierząt? Czy da się nauczyć psa wegetarianizmu?
dobre pytanie, ale już je chyba zadawała Judyta Nice w tamtym temacie

sylwia 
Wymiatacz

Wysłany: 2008-02-10, 16:38   

to ja zadawałam to pytanie:) bo byłam ciekawa. i wyszło na to że zwierzęta muszą jeść mięso (karmę na bazie mięsa)

Nika
Wszechwładźna ;)

Wysłany: 2008-02-11, 12:15   

nie wiem czy muszą,po prostu boję się zaryzykować.Sama wiem,że dobrze się czuję mięsa nie jedząc,zwierzaki za których zdrowie i życie jestem odpowiedzialna,nie powiedzą mi same,że coś jest nie tak,a jak już byłoby widać ewentualne negatywne skutki to trochę późno na interwencję.Moje soję uwielbiają,jak wspominałam-czytałam o psie wegetarianinie,ale nie próbowałam zastosować tylko takiej diety

irsimlorsim 
Dyskutant

Wysłany: 2008-02-11, 12:38   

Wiem, że nikt mnie nie posłucha ale może można udać się do Weterynarza i zapytać o takie diety itp.
Jak narazie nic innego mi nie przychodzi do głoswy prócz tego Weterynarza..
Być może jakaś znana i dobra książka ''Jak żywić psa'' lub coś w tym stylu.

nika098 
Piszę o wszystkim

Wysłany: 2008-03-05, 07:04   

Z tego co wiem to pies potrzebuje mięsa (różnego mięsa). No chyba że te wszystkie składniki które są mu potrzebne znajdziecie w produktach"nie mięsnych" ;/ w co wątpie. Ja mysle żeby zostawić pieski w spokoju, bo tak jest od wieków że psy jedza mieso, a braki jakichkolwiek składników może prowdzić do chorób ;/ A jeśli już komuś naprwwde zależy to tak jak powiedzial irsim "do weterynarza" (byleby was nie ochrzanił ;p)

anulka0920 
SzefWszystkichSzefów

V.I.P

Wysłany: 2008-03-29, 23:56   

Ajj.. gdybym poszła do schroniska, to chyba wykupiłabym całe. Choćby na raty.
Matko, te psiaczki są takie śliczne, takie kochane i tak mi ich okropnie żal :(
Obawiam się, że będąc w schronisku nie wybrałabym jednego Pupila.. Byłoby ciężko patrzeć w oczka tych pozostałych piesków, które z nadzieją czekają w końcu na jakiegoś Pana :(
Aż się popłakałam. Wiedziałam, że tak będzie, jak tylko zobaczyłam ten temat.

Jaki piękny jest ten świat, tylko czarne, białe. To jest proste - widzę, wiem.

Squirellia 
Przebijam się

Wysłany: 2008-04-01, 08:16   

Ja uwielbiam psy i koty, ale niestety nie mogę żadnego wziąść do domu, bo jestem uczulona na sierść:(

anulka0920 
SzefWszystkichSzefów

V.I.P

Wysłany: 2008-04-14, 16:07   

A ja bym chciała zostać wolontariuszką w schronisku, ale mam dość daleko do najbliższego schroniska :( :(

Jaki piękny jest ten świat, tylko czarne, białe. To jest proste - widzę, wiem.

Kat 

V.I.P

Wysłany: 2008-04-15, 11:54   

Anulka0920 napisał/a
A ja bym chciała zostać wolontariuszką w schronisku, ale mam dość daleko do najbliższego schroniska :( :(

Wiesz, że ja też?:) już od dziecka zwierzęta mnie interesowały i zawsze oglądałam programy na Animal Planet xD Chciałam nawet kiedyś zostac weterynarzem, ale teraz to raczej po prostu opiekunem zwierząt, tak żeby z nimi po prostu przebywac, bo ja kocham zwierzęta :jezor:
And he lives within.

Użytkownikania 
Przebijam się

Wysłany: 2008-04-21, 16:08   

ja też bym chciała byc wolonotariuszką.
No i tak samo jak Kat chciałam kiedyś zostac weterynarzem , ale na widok krwi mam ataki płaczu , więc ten zawód odpada. ; ]
Uwielbiam zwierzaki. < 3
ławce i oglądałeś puszczane przeze mnie bańki mydlane.
Ja nawet jedną stopą nie chodze po ziemi!Ja latam!Ja latam!Skacze po tęczy.

Anahi 
Kandydat

Wysłany: 2008-04-29, 12:12   

Strasznie kocham wszystkie zwierzaczki. Niestety moja mam nie chce drugie psa w domu (mieszkam w bloku) więc żadnego psiaka nie mogę przygarnąć. Jednak pomagam hjak mogę. W szkole robię z koleżanką akcję zbierania pieniędzy na schronisko. Ostatnio udało mi się zebrać 200 zł. Wiem że to nie dużo, ale liczy się każdy grosz. Jeszcze dożuciłam coś od siebie i była nawet niezła sumka jak na jeden raz. Z koleżanką pojechałyśmy do schroniska aby dać pieniądze. I to co tam zobaczyłam było straszne, aż oczy zaszły mi łzami. Te biedne pieski oparły przednie łapki na klatce jakby chciały powiedzieć "przygarnij mnie". Jeszcze te ich żałosne minki. Tak było mi ich szkoda że łzy poleciały mi po policzkach.Szybko wpłaciłam kwotę i wyszłam bo dłużej nie mogłam patrzec na ich cierpienie. Z myślą, że choć trochę im pomogłam pojechałam do domu.Tak samo nie mogę znieść myśli o zabijaniu przepięknych zwierząt jakimi są konie. W głowie mi się nie mieści jak można tak brutalnie krzywidzić niewinne zwierzęta. Jestem przeciwniczką jedzie końskiego mięsa i NIGDY nie zjadałam a ni nie zjem. Przez dwa miesiące opiekowałam sie małym konikiem i tym bardziej mi jest żal. I mam też apel do tych straszliwych ludzi: OPAMIĘTAJCIE SIĘ!!! WY nie macie sumienia! Wiem że nic nie zmienie ale... :cry: :cry:

8magda9 
Piszę o wszystkim

Wysłany: 2008-05-10, 21:41   

Czy mógłby ktoś o twardszych nerwach, niż moje obejrzeć te zdjęcia i napisać, co na nich jest:
http://www.fwz.jawsieci.p...jecia/index.htm

Kuleczka 
Świeżynka

Ostrzeżeń:
 1/5/5

Wysłany: 2008-05-10, 21:48   

Doslowna masakra zwierzat domowych jak i tych z gospodarstw.
Nie wiem co im daje robienie takich rzeczy, ale kara powinna byc taka sama jak za zabojstwo czlowieka - dozywotnia praca w kamieniolomach lub podobne.

Przyjazne linki
Sponsor

Skad: Z forum