O boże te zdjęcia są masakryczne..:O To tylko potwierdza do czego może byc zdolny człowiek. Ja nie wiem jak tak można. To są tylko zwierzęta...ahh jeszcze te zdjęcia, w tak okrutny sposób zadawac im ból? masakra :/:/ To powinno byc karane!://
8magda9 na tych zdjęciach są pokazane m.in kosci psa(albo po prostu takie wychudzone..), dosłownie zmasakrowane ciała zwierżat np. krowy, świń albo jeszcze powieszony koń za kopyta..://
_________________ There is a kingdom
There is a king
And he lives without
And he lives within.
Wysłany: 2008-05-12, 14:42
aj tez dwa ogladnełam, a dalej nawet nie chciałam patrzec.. jak widze takie cos to mi sie płakac chce..
_________________ Dance is your pulse, your heatrbeat, your breathing.
It's the rythm of your life.
It's the expression in time and movement, in happiness, joy, sadness and envy.
ja nawet nie kliknełam w ten link,bo jak magda napisała,że to dla ludzi o mocnych nerwach to od razu wiedziałam,że to nie dla mnie.
jak ja nienawidze ludzi znęcających się nad zwierzętami
_________________ "Upadamy wtedy, gdy nasze życie przestaje być codziennym zdumieniem"
matko!!
jak tak można?
zobaczyłam to i po prostu... ludzie są żałośni, chciałabym, żeby zostali tak samo ukaraniu. Po prostu w głowie mi się to nie mieści!
Dopiero teraz znalazłam temat.
Wysiadłam przy trzecim zdjęciu.
Zawsze wszyscy powtarzali mi, że nie MOŻNA stawiać życia ludzkiego na równi z życiem zwierząt. Dlaczego? Przecież te istoty też żyją, czują ból i strach. Nikt nie zasługuje na takie traktowanie, nawet najgorsi mordercy, wiec dlaczego traktuje sie tak niewinne zwierzęta? Co one takiego zrobiły?
Wiem, że moje poglądy na sprawę życia zwierząt są kontrowersyjne, ale moim zdaniem KAŻDA istota żywa, zasługuje na poszanowanie.
Miał racje, ten kto powiedział, że gdyby rzeźnie miały szyby, wszyscy ludzie byliby wegetarianami.
_________________ Choćbyśmy cały świat przemierzyli
W poszukiwaniu piękna
Nie znajdziemy go nigdzie
Jeżeli nie nosimy go w sobie
Chodziło m o to, że ludzie pukają się w głowę, kiedy mówię, że za zabijanie zwierząt w taki sposób powinno się być karanym tak samo jak za zabijanie ludzi.
Twierdzą, że nie można porównywać życia ludzkiego ze zwierzęcym, ale ja twierdzę, że można i robię to.
Ludzi robiących takie rzeczy powinno się zamykać do więzienia na bardzo długo.
Niestety, pewne nigdy nie doczekamy się czegoś takiego.
_________________ Choćbyśmy cały świat przemierzyli
W poszukiwaniu piękna
Nie znajdziemy go nigdzie
Jeżeli nie nosimy go w sobie
Dwa lata tylko? Zwierzę tez ma uczucia i tez czuje ból. Dla mnie to za mało.
Ja bym tego Pana przywiązała w taki sam sposób i w taki sam sposób potraktowała ;]
OKRUCIEŃSTWO...!!!!
[ Dodano: 2008-12-30, 23:54 ]
A co do czworonoga mam nadzieję, że ktoś go przygarnie i wynagrodzi mu jego cierpienie miłością
_________________ Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, aż znajduje się taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to robi.
- Albert Einstein
Jaki piękny jest ten świat, tylko czarne, białe. To jest proste - widzę, wiem.
JA nawet tych linkow nie wlaczam bo wiem ze bym sie zaraz poryczła ...;/
jesli chodzi o krzywde zwierzat to naprawde to jest straszne....Ludzie mysla ze jak go skrzywdza to nic sie nie stanie bo to zwierze a nie człowiek ...! A tak naprawde mysle ze zadna istota ludzka nie jest gorsza od czlowieka !! tak samo czuje oddych ...przezywa rozne zeczy ....niektorych odczuc nie widac ale napewno w zwierzaku sie one znajduja (
To jest okropne ze nie kazdy człowiek o tym wie ...albo nie chce o tym myslec..i dlatego dzieja sie tak straszne zeczy z niewinnymi stworzeniami !! :
Z kolei dzisiaj w Fakcie czytałam, o tym, że jakiś debil wyrzucał szczeniaki przez okno. Kiedy sąsiedzi zobaczyli co robi, zadzwonili po policję...
Uratowali chyba resztę szczeniaków, no i matkę, bo wiadomo że tamte nie przeżyły.. ;(
Grożą mu 2 lata ;| <grożą, ciekawe czy dostanie jakąś karę konkretną??>
_________________ Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, aż znajduje się taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to robi.
- Albert Einstein
Jaki piękny jest ten świat, tylko czarne, białe. To jest proste - widzę, wiem.
no tak to jest - ludzie rowniez do schronisk wyrzycaja psy w workach na smieci (zreszta nie tylko do schronisk ;p) . ja mam wlasnie psa, ktorego wlasciciele pozbyli sie w ten sposob .
nawiasem mowiac, teraz takie rzeczy sie moga czesciej zdarzac - przed sylwestrem ... zreszta psy boja sie strzalow i uciekaja ;|
_________________ You're wrong if you think that i'll be just like you !
Przyjazne linki Sponsor
Skad: Z forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum