Szukaj • Grupy • Rejestracja • Zaloguj

PORTAL •  CHAT [0] •  Regulamin •  Mapa •  Album •  Ludzie •  F.A.Q •  BB CODE •  Statystyki •  Download •  Quizy

Ogłoszenie 
UWAGA!

Ogłaszamy nabór do Redakcji Portalu. Nie ważne ile masz lat i ile postów na forum.
Nie czekaj, zgłoś się! Więcej szczegółów Tutaj.

Poprzedni temat :: Następny temat

Tagi tematu: hermanskim, kryspinie, ogolnie

Ogólnie o Kryspinie Hermańskim
Autor Wiadomość

Revan 
Guru

Wysłany: 2008-08-16, 23:16   

Zmieniam CAŁKOWCIE zdanie odnosnie 3 edycji...

ten gosc...jego foutettes...są profesjonalne...skoro Pirog sie poplakal to na pewno emocje tez byly swietne...LUDZIE, tak! Bedziemy mieli swietnego contemporary dancer w top 16 :) niemozliwym jest to ze on sie nie dostanie...:)

Co do Kryspina-on na zawsze bedzie mial miejsce w naszych sercach ;)

edit:

O kurcze :) Ten gosc w skorze to bodajze Mroozek z fnf :)

grochu_18 
Zmień w profilu

Wysłany: 2008-08-17, 21:10   

Zapowiada się bardzo dobrze, talentów w Polsce nie brakuje, ten chłopak od ''piruetów'' zapowiada się świetnie, ułożony chłopak (czyżby podobieństwo do Kryspina?? oczywiście Kryspin na zawsze numer jeden!)... a ''wyjazd do Barcy??'' kapitalny!... :D ;D!!
you can dance 5: ilona,tomek.b,kuba.j.
sytycd USA : lauren.g,neil,kayla,jakob,kent.

Martadelo 
Gaduła

Były Sponsor

Wysłany: 2008-08-17, 23:43   

Rudowłosa, masz rację, też zwróciłam uwagę na tę dziewczynę, o której piszesz ("she think she will dye"). hmm.. Ciekawa teoria z tym, że to ta sama dziewczyna, o której mówiła Weronika. 8) Całkiem być może - jest młoda i zdecydowanie ciekawa. Mogłoby pasować. :wink: Ciekawe czy ona i "chłopaka od łez Piróga" w ogóle dostali się do finałowej 16... Z tymi łzami Piróga to przecież też różnie bywa... W II edycji też mu łzy popłynęły po występie pewniej tancerki (bodajże miała na imie Ewa i była bardzo młoda), a niestety dziewczyna skończyła swoją przygodę w Buenos, bo chyba z racji swojego wieku nie wytrzymała tempa fizycznie, psychicznie i "umiejętnościowo". Mam jednak nadzieję, że skoro narobili już nam apetyt na niesamowicie utalentowaną młodą dziewczynę i "chłopaka od łez" to będziemy mogli ich podziwiać w programie.
A ja się jeszcze zastanawiam ile perełek III edycji wypłynie dopiero w odcinkach na żywo. :roll: Bo przecież TVN pozwolił nam podziwiać naszego Kryspina dopiero w solówkach na żywo (tym sposobem ominęła nas okazja zachwycania się jego tańcem na castingu i w Buenos, za co serdecznie dziękuję TVNowi - niech was piorun trzaśnie za trzymanie w ukryciu pod kluczem takiego tancerza tak dłuuugo!! :jezor: ).

Szukała, szukałam i nareszcie znalazłam, a teraz się z Wami podzielę moim znaleziskiem. :wink: Chciałam Wam przypomnieć jeden z moich ulubionych fragmentów YCD - finał - improwizacja - i Kryspin taki wszechstronny, wyluzowany, szczęśliwy, wspaniały!! Ach, kocham tą Jego improwizację. Według mnie wypadł najlepiej z całej trójki. :mrgreen:
A oto link: http://pl.youtube.com/watch?v=JBydXIR2MwY

Ps. Rudowłosa, dzięki za pocieszanie w sprawie matury, ale Tobie łatwo mówić, bo już jesteś po. :wink: (moi znajomi podzielają Twoje zdanie, jednak ja się ciągle "troszkę" denerwuję na myśl o maturze... :roll: ) No cóż, jakoś to musi być. Też mam nadzieję, że prezentacja z polskiego będzie przyjemnością, bo będę miała raczej temat, który mi pasuje. :)
A na jaki kierunek Ty się wybierasz od września, studentko?? :wink:
CA II Vincent & Tara-Jean, Melanie

tralala1987 
Stały Tubylec

Wysłany: 2008-08-18, 15:33   

Obejrzyjcie sobie ten filmik. Jest to fragment spektaklu 'Jesus Christ Superstar' (TR rozrywki wystepowal wtedy w Warszawie w Parku Sowinskiego)

http://pl.youtube.com/watch?v=B_ObxRY3Nkw

Czy kogos poznajecie? :D

Martadelo 
Gaduła

Były Sponsor

Wysłany: 2008-08-18, 20:07   

tralala1987, świetny link no i...
KRYSPIN!!
WOW!
Ludzie!
Szczęka mi opadła na podłogę i do tej pory szukam jej pod komputerem! :wink:
Krysek-ogryzek obnaża się na przedstawieniu! .......
Dla mnie bomba! :jezor: heh
A to przedstawienia wygląda na fantastyczne! Bardzo chciałabym je zobaczyć (nie tylko ze względu na Kryspina :roll: )

Pewnie nie ma możliwości zobaczyć Kryspina w jakimś przedstawieniu w sierpniu, prawda?? Sprawdzałam na stronie Teatru Rozrywki i niestety na sierpień nic nie ma w repertuarze (pewnie wakacyjna przerwa, jak wszędzie... :x ) A ja akurat będę na Śląsku za tydzień... Jak pech to pech...

Rudowłosa, przepraszam, że Cię tak odmłodziłam, ale wiesz, zawsze lepiej wyglądać na młodszą. :wink: Germanistyka - ciekawie. Osobiście nie przepadam za niemieckim, (ale to na pewno w dużej mierze zasługa mojej nauczycielki, a nie tylko samego języka...) ale też myślę m.in. o jakieś filologii - np. japonistyka heh (tylko truudno się dostać :roll: ) albo z jakimś innym "kosmicznym" językiem. :mrgreen:

Skoro tyle osób na forum będzie zdawało maturę, to może rzeczywiście jakoś sobie poradzimy razem. :) Będziemy się wspierać. :)

Fajnie Grochu, że to Ty, a nie jakaś marna imitacja Twojej osoby. :wink:

grochu_18 
Zmień w profilu

Wysłany: 2008-08-18, 20:43   

Ja w 100% :) ! No Kryspin - profesjonalista, trochę to komicznie wyglądało... ale cóź, to jest sztuka... ;) ! Ja nie mam jak pojechać na spektakl, chyba,że byłoby to gdzieś niedaleko... może kiedyś... A widzieliście zdjęcie Kryspina na NK?? Dodał nowe, właśnie dzisiaj zobaczyłem ;) ! Kryspin - miłośnik gór?? Kolejne pozytywne zaskoczenie, ile jeszcze się na jego temat nowego dowiemy?? Ja też się nie mogę doczekać III edycji, może, znów będziemy mieć jednego wspólnego faworyta?? ... Oby:)!

tralala1987 
Stały Tubylec

Wysłany: 2008-08-18, 21:01   

Martadelo napisał/a
tralala1987, świetny link no i...
KRYSPIN!!
WOW!
Ludzie!
Szczęka mi opadła na podłogę i do tej pory szukam jej pod komputerem! :wink:
Krysek-ogryzek obnaża się na przedstawieniu! .......
Dla mnie bomba! :jezor: heh
A to przedstawienia wygląda na fantastyczne! Bardzo chciałabym je zobaczyć (nie tylko ze względu na Kryspina :roll: )

Pewnie nie ma możliwości zobaczyć Kryspina w jakimś przedstawieniu w sierpniu, prawda?? Sprawdzałam na stronie Teatru Rozrywki i niestety na sierpień nic nie ma w repertuarze (pewnie wakacyjna przerwa, jak wszędzie... :x ) A ja akurat będę na Śląsku za tydzień... Jak pech to pech...

Ja te cale jego obnazanie widzialam 'na zywo' wtedy wlasnie w Parku Sowinskiego- to bylo jakies pare dni po finale YCD, a dzis ktos wrzucil filmik z tego wystepu. Tez bylam w niemalym szoku jak go wtedy zobaczylam :D 'JCH' goraco polecam i chociaz ja juz ten spektakl ogladalam to chyba jeszcze raz sie przejade do Chorzowa. Nawet udalo mi sie cudem znalesc w necie piosenki w wykonaniu J. Radka (Judasza) oraz Jezusa(Balcara) i innych. Istna maniaczka-musicalowa sie ze mnie zrobila, a wszystko dzieki Krysowi.

Spektakle beda grane dopiero od wrzesnia, ale 31.08 TVN planuje jakies show w Krakowie: "Po prostu tancz z gwiazdami" czy jakos tak i beda to transmitowac w tv. Ma byc bity rekord w ilosci tanczacych par, a wystapic maja m.in. tancerze z obu edycji YCD. Nie wiem czy bedzie Kryspin, ale z Chorzowa do Krakowa nie jest tak daleko;)

Tak w ogole 19.09 (piatek) planowany jest wyjazd do Chorzowa na 'Spin' z Kryspinem. Raczej ja na pewno jade i jeszcze jedna dziewczyna, ktora wlasnie poznalam na oficjalnym forum YCD i z ktora juz odbylam jedna wycieczke w czerwcu na 'West Side Story'. Szykuje sie taki maly zlocik fanow Krysa, bo troche osob z oficjalnego mowilo, ze tez bedzie. Wiadomo mowic to jedno, a robic to drugie, ale ja w kazdym razie na pewno bede.
Moze ktos chcialby jechac z nami? :D My jedziemy pociagiem z Warszawy, o 19 bedzie spektakl, a powrot noca :D

krevetka 
Guru

Były Sponsor

Wysłany: 2008-08-18, 21:21   

Kryspina widziałam w zeszłą środę w Katowicach. Chciałam podejść do niego, ale widać było że się spieszył. Na żywo wygląda na strasznie sympatycznego faceta. (:

http://www.youtube.com/watch?v=zW-l7gPMvgY

Sir_Rafael 
Stary wyjadacz

Wysłany: 2008-08-19, 08:24   

tralala1987 napisał/a
ale 31.08 TVN planuje jakies show w Krakowie: Po prostu tancz z gwiazdami czy jakos tak i beda to transmitowac w tv.

Ma być takie coś, ale kto tam dokładnie będzie to nie mam zielonego pojęcia :P

tralala1987 napisał/a
Moze ktos chcialby jechac z nami? :D My jedziemy pociagiem z Warszawy, o 19 bedzie spektakl, a powrot noca :D

Ja zobaczę jak będę stał z kasą we Wrześniu :P w sumie to mogę jechać bo mam niedaleko :P

I can't feel the way I did before. Don't turn your back on me. I won't be ignored.

Martadelo 
Gaduła

Były Sponsor

Wysłany: 2008-08-19, 21:34   

tralala1987, fajny pomysł z tym wyjazdem na spektakl. Poważnie się zastanawiam czy do Was nie dołączyć. 8) Tylko nie wiem czy uda mi się przekonać rodziców... :? Ale co tam, spróbuję! ;) Zobaczyć Kryspina na żywo - bezcenne!! :)

Grochu, byłam na nasza-klasa i widziałam to zdjęcie.... no i kurcze, jest faaajne!! 8) Ten wzrok, te widoki... ehhh... :roll: Jej, Kryspin jest super. Jeśli lubi góry to ma u mnie kolejnego plusa, bo ja góry KOCHAM! To jest chyba niemożliwe, żeby jedna osoba miała tyle wspaniałych cech. Przecież On ma u mnie same plusy! Normalnie z każdą nowinką o Nim, lubię Go bardziej i bardziej! A co to będzie jeśli kiedyś zobaczę Go na żywo??.... Chyba padnę trupem. :lol:

grochu_18 
Zmień w profilu

Wysłany: 2008-08-20, 08:43   

No bo Kryspin to jest Kryspin... zaskakuje nas cały czas... :]! Ja też już wariuje bez YCD, było SYTYCD, było czym się emocjonować, a teraz... nudy! :( :(! Ja już chcę wrzesień (tylko ta szkoła...:/:/)! Ale dla YCD wszystko...

sloth 
Stały Tubylec

Wysłany: 2008-09-05, 18:49   

no i zaczęła się wreszcie 3 edycja... wszyscy YCD-sowi nałogowcy spędzają czas na debatach kto z pierwszych odcinków dostał bilet słusznie, kto niesłusznie, kogo chcieliby oglądać w finałowej 16, a kto jest im całkiem obojętny...

Tym czasem nie wszystkich aż tak wciągnęła nowa edycja :wink: znalazłam właśnie całkiem nowy filmik o Kryspinie stworzony przez Catalina189
http://www.youtube.com/watch?v=FDLLrQGnqgo

To tak dla odświeżenie wrażeń i przypomnienie sobie najlepszych momentów z naszym kochanym Muzonem zanim 3 edycja pochłonie nas wszystkich bez reszty!

sloth_mtbo

Rudowłosa 
marcepan i orzechy

Super Sponsor

Wysłany: 2008-09-06, 00:25   

Filmik całkiem całkiem, na pewno ukoi w potrzebie nasze sentymentalne dusze.. :)

Trzecia edycja trzecią edycją, ale Kryspin Kryspinem, myślę, że naszego Muzona nikt nam z głowy nie wybije, choćby nie wiem, co! Mam taką nadzieję, że w nowych odcinkach YCD nie znajdzie się nikt, kogo będziemy porównywać do Niego, tylko od czasu do czasu zrzeszać się tutaj i zrzędzić: "E, Kryspin zatańczyłby to lepiej... A pamiętacie, jak...?" Myślę, że innych tematów do rozmów o Nim nie będzie, bo przestałam już liczyć na to, że zrobi zawrotną karierę i... podoba mi się to. ;) Słyszałam, że dostał propozycję z Warszawy, ale odrzucił ją, bo wiązałaby się z porzuceniem pracy w Jego teatrze. Cały Kryspin, ależ On mnie cieszy!! :)

tralala1987 
Stały Tubylec

Wysłany: 2008-09-22, 17:10   

A ja w piątek byłam w Chorzowie na Kryspinie i 'Spinie' :D I było cudownie, nie spodziewałam się takich emocji, ale to wszystko dzięki jednej wariatce, która otwarcie przyznaje, że jej mąż już dawno zaakceptował to, że w ich życiu jest ten TRZECI :D Otóż Marta o forumowym nicku ~lo, kupiła Krysowi specjalny pucharek oraz łyżeczkę do picia absyntu;) To tego jeszcze dołączyła karteczkę z podziękowaniami dla niego i uparła się, żeby cały zestaw wręczyć do rąk własnych. Wymęczyła jedną dziewczynę i ta w końcu udała się do garderoby do Kryspina z pytaniem czy wyjdzie do nas po spektaklu, a ten się zgodził :D

Kryspina jest o wiele więcej w 'Spinie', w porównaniu do 'WSS' czy 'JCS', więc Ci, którzy się wahają jaki spektakl wybrać jeśli chodzi o częstotliwość 'kryspinowych' wystąpień, to na 'Spin' proszę rezerwować miejsca:) Kryspin często się przebiera. Raz jest hip-hopowcem ze slumsow, raz facetem w czarnym garniturku i czarnych okularach- mnie wtedy przypomina Neo z 'Matrixa';) A nawet w pewnym momencie strzela z pistoletu!;) A jaką ma wtedy mine! Dobry jest też moment kiedy szefowa go molestuje, a cała widownia wtedy krzyczy: 'uuuuuuu';) Ogólnie 'Spin' jest bardzo fajnym musicalem i go polecam nie tylko ze względu na Krysa;)

No i po spektaklu...Najpierw jeszcze na scenie dostał dwie róże, w tym jedną od nas i w pewnym momencie podniósł je wysoko do góry i nimi pomachał. A potem do nas wyszedł. Jaki on był onieśmielony, chociaż nie wiem czy my nie byłyśmy bardziej. Nas było pięć, a on jeden i trzymał w ręku te róże i co jakiś czas zakrywał sobie nimi twarz:) Naprawdę uroczy widok :D Krótko z nim rozmawiałyśmy, bo obok nas czekała grupka dziewczyn po zdjęcie z nim. Był taki wdzięczny za prezent, tak słodko się uśmiechał. On naprawdę jest strasznie sympatyczny,taki normalny i niezwykły zarazem :D I na koniec nam pomachał i taki lekki żal pojawił się na jego twarzy.

A za jakiś miesiąc albo dwa jedziemy na 'Jekyll & Hyde'a' :D

izula 
Guru

Wysłany: 2008-09-22, 18:19   

tralala1987 napisał/a
A za jakiś miesiąc albo dwa jedziemy na 'Jekyll & Hyde'a' :D

To jest świetne, polecam ;]

A nie wiecie może, czy w 'Skrzypku na dachu' jest 'dużo' Kryspina?
Bo jadę na to w listopadzie.

Przyjazne linki
Sponsor

Skad: Z forum