Szukaj • Grupy • Rejestracja • Zaloguj

PORTAL •  CHAT [0] •  Regulamin •  Mapa •  Album •  Ludzie •  F.A.Q •  BB CODE •  Statystyki •  Download •  Quizy

Ogłoszenie 
UWAGA!

Ogłaszamy nabór do Redakcji Portalu. Nie ważne ile masz lat i ile postów na forum.
Nie czekaj, zgłoś się! Więcej szczegółów Tutaj.

Poprzedni temat :: Następny temat

Tagi tematu: hermanskim, kryspinie, ogolnie

Ogólnie o Kryspinie Hermańskim
Autor Wiadomość

Rudowłosa 
marcepan i orzechy

Super Sponsor

Wysłany: 2009-01-05, 20:49   

tralala1987 napisał/a
Cieszę się, że filmik Wam się podoba, bo to moje dzieło :wink:

tralala1987, gratulacje! ;) Masz świetne wyczucie chwili i dużo zrozumienia dla swojej "postaci" :D Filmik mam ściągnięty od pierwszego obejrzenia na dysk i często go sobie włączam, bo za każdym razem poprawia mi niezwykle humor! "Przecież ja tu tylko tańczę..."

tralala1987 napisał/a
Ale to nie znaczy, że szalone wyjazdy do TR do Chorzowa się skończą, o nie :D

Zawsze jak słyszę o Waszych wyjazdach, to strasznie się cieszę (ponoć nie można tak mówić, ale co z tego, skoro tak optymistycznie brzmi?), że stąpają po tym globie tak niezwykli ludzie, mający chęci do tak niezwykłych rzeczy ;)

tralala1987 napisał/a
Z panem Hermańskim jeszcze tak szybko nie skończyłyśmy, co więcej przez jego osobę zakochałyśmy się w TR i musicalach :)

Myślę, że to dla Niego najlepsza nagroda, jaką mógł sobie wymarzyć :)

tralala1987 napisał/a
Jednak i tak nic nie przebije słów pochwały usłyszanych od samego głównego bohatera tego filmiku wypowiedzianych mi prosto w oczy :D

Ty nie pisz o tym tak otwarcie, bo nam Martadelo zemdleje! Chociaż... co mi tam! Ja też mdleję!

Do Kryspinowego Teatru na pewno się wybiorę, jak jeszcze dowiedziałam się, że Martadelo jest prawie moją sąsiadką, to... czego chcieć więcej? ;) Krys, Teatr, muzyka, taniec, przygoda, podróż, czysta magia! A czy prędzej, czy później... Każda z tych opcji ma swoje dobre strony, więc nastawiam się na czekanie na to cholerne lato :)

tralala1987 
Stały Tubylec

Wysłany: 2009-01-06, 11:29   

Rudowłosa napisał/a
Do Kryspinowego Teatru na pewno się wybiorę, jak jeszcze dowiedziałam się, że Martadelo jest prawie moją sąsiadką, to... czego chcieć więcej? ;) Krys, Teatr, muzyka, taniec, przygoda, podróż, czysta magia! A czy prędzej, czy później... Każda z tych opcji ma swoje dobre strony, więc nastawiam się na czekanie na to cholerne lato :)

Najważniejsze to dobre towarzystwo:) Co do spektakli, to w lipcu i sierpniu jest przerwa w ich wystawianiu, dlatego więc albo pod koniec czerwca albo we wrześniu najlepiej jechać. A w kwietniu w TR będzie premiera "Olivera!" - ciekawa jestem jak to im wyjdzie :D

sensitive
Debiutant

Wysłany: 2009-01-07, 16:59   

Jeżeli macie ochotę popatrzeć na Kryspina {i nie tylko! Kamil Guzy też tam jest} w różnych wersjach tanecznych od MARYNARZA :lol: po tancerza z Bollywoood to serdecznie zapraszam do TR na Sylwester BIS. ;) ponadto świetna zabawa. Balet, a w nim Kryspin, występują w prawie połowie z ponad 30 numerów. :) więc myślę że to wspaniała wiadomość dla fanek Kryspina. :)

Jak ja zobaczyłam Kryspiego tańczącego YMCA to się popłakałam ze śmiechu! :P

tralala1987 
Stały Tubylec

Wysłany: 2009-01-07, 18:01   

Ja słyszałam, że tańczy solówkę z ciupagą :D

sensitive
Debiutant

Wysłany: 2009-01-09, 22:20   

tralala1987 napisał/a
Ja słyszałam, że tańczy solówkę z ciupagą :D

OCZYWIŚCIE!!
Jak mogłam o tym zapomnieć. :)
do piosenki 'Walizeczka' Golec U Orkiestra. :)

Rudowłosa 
marcepan i orzechy

Super Sponsor

Wysłany: 2009-01-11, 12:02   

sensitive napisał/a
Kryspiego tańczącego YMCA
tralala1987 napisał/a
tańczy solówkę z ciupagą :D

O, matko! :D
Błagam, nie roztaczajcie przede mną takich wizji, bo zapłaczę się w tym Toruniu, że to tak daleko! I pomyśleć, że w czasie trwania YCD nam się wydawało, że widzieliśmy Krysa już w KAŻDEJ odsłonie...

Martadelo 
Gaduła

Były Sponsor

Wysłany: 2009-01-18, 21:19   

Witam ponownie!
Miałam się pojawić wcześniej, ale siła wyższa - złośliwość rzeczy martwych- mi nie pozwoliła. Mój komputer odmówił posłuszeństwa i cały czas jest niesprawny... Teraz korzystam z laptopa, który tylko co jakiś czas będzie mógł zjawiać się w naszym domu, ale jakoś damy radę. ;P

tralala1987, nie wiedziałam, że mój ulubiony filmik z You Tube jest Twojego autorstwa! Gratuluję! Świetna robota! A jak pomyślę, że sam Kryspin Cię pochwalił to już nawet nie mdleję, a umieram!!! :jezor: Bardzo chętnie ściągnę sobie ten filmik jak tylko mój komputer wróci z naprawy (jeśli wróci...).

Ten Sylwester w TR musiał być świetny! Krys w tylu i to TAKICH odsłonach! Bombowo! Ja też myślałam, że po YCD znamy Go już z każdej strony!

Oj, ten odcinek gdy Kasia z Krysem tańczyli hh i współczesny był bardzooo wyczekiwany. Liczyłam na coś wspaniałego i się nie zawiodłam (Krys chyba nigdy mnie nie zawiódł). Fajne choreografie, cudowne wykonanie... Rozpływam się! ;) Pamiętam, żę bardzo bałam się tego hh - jak sobie ten nasz biedny Kryspin poradzi, a potem jak zobaczyłam te dziwne "stroje" do współczesnego też byłam pełna obaw, ale Kasia i Krys pokazali klasę i oba tance powaliły mnie na kolana.
Heh, ale w tym odcinku nie tylko taniec był świetny... Jak sobie przypomnę klatę Krysa we współczesnym... ^^ Mmm.. Było na co popatrzeć. :wink: (heh No nie udawajcie, że na Was to nie zrobiło mega wrażenia - jakoś nikt o tym nie wspomina :) ). A potem hh, w którym też wyglądał powalająco (mi chyba jeszcze bardziej w tym wydaniu się podobał).

Rudowłosa, musimy koniecznie wybrać się kiedyś razem do TR do Krysa. Może udałoby się zsynchronizować z tralala1987 i resztą Jej ekipy. Na pewno byłoby super. Fajnie by było gdyby udało się pojechać jeszcze przed wakacyjną przerwą w teatrze, bo jestem bardzo, bardzo, bardzo spragniona nowych krysowych doznań. :)

[ Dodano: 2009-02-07, 19:17 ]
Jak tu cicho... :( Co u Was kryspinowi fani??
Ja ciągle nie mam swojego komputera i już mieć nie będę (przynajmniej tego starego). Mój komputer zakończył swój żywot. Czuję się prawie jak bez ręki... :jezor:

Znowu wspominałam YCD II - ogladałam filmiki. Cóż to były za emocje! :roll: :D III edycja, chociaż świetna, już nie wzbudziła we mnie aż takich przeżyć. Szkoda, że nic dwa razy się nie zdarza...

Dziś zdecydowanie największe wrażenie zrobiły na mnie tango z Kasią i modern jazz z Justyną. Wzruszyłam się... :oops: Ostatnio ma taki melancholijno-romantyczny nastrój. i właśnie tego potrzebowałam - obejrzenia dwóch tak wspaniałych i poruszających występów. Tańce są przepiękne. Jak sobie przypominam naszego kochanego Egurrolę i jego teksty o braku uczyć w tańcu u Kryspina to mi się nóż w kieszeni otwiera.. W tych tańcach jest przecież tak olbrzymia dawka emocji, że aż przechodzą mnie dreszcze. A te spojrzenia Krysa w tangu... :roll: Czysta magia. Nie można oderwać wzroku od tańczących.

Oni mają tyle wdzięku w tych tańcach. Oj, jak bardzo chciałabym, choć raz w życiu, zatańczyć tak piękny taniec, z taką gracją i płynnością. Gdy oglądam te filmiki to mam wrażenie, że wszystko jest możliwe, że czuję te emocje, że moje ciało doskolnale wie co powinno robić. :wink: Szkoda tylko, że nie umiem tańczyć. :jezor: (heh, w sumie to nawet nie wiem jak bardzo nie umiem tańczyć, bo nigdy tak NAPRAWDĘ nie tańczyłam, nie uczyłam się tańczyć. Może jestem nieodkrytym talentem, nieoszlifowanym diamentem?? :jezor: W każdym razie emocjonalnie jestem świetnie przygotowana - te piosenki nieustannie mnie poruszają :) )

Pozdrowionka! :)

Ps. Rudowłosa, chyba łączy nas nie tylko goroące uczucie :wink: do Krysa i to samo województwo. Sądząc po Twoim poprzednim avatarze, Ty też lubisz Turnaua (tak mi się teraz przypomniało). Ja uwielbiam Jego piosenki! Są, tak jak Kryspin, magiczne! I to się ceni. :)
CA II Vincent & Tara-Jean, Melanie

Revan 
Guru

Wysłany: 2009-04-05, 14:15   

Dzisiaj w "Co za tydzien" byla relacja z prapremiery spektaklu ze Śląskiego TT w ktorym tanczy Kryspin(razem z Guzym)! Mozna bylo zobaczyc kawalek tanca Kryspina w materiale ;) Poza tym,wypowiedzial sie on o tym jaki wplyw mial jego udzial w programie na zycie zawodowe-przyznal ze jezeli chodzi o jego teatr to nie ma nadal zadnej taryfy ulgowej, jednak inne teatry tańca w Polsce patrzą na to, że byl w programie. W ogole wydawal sie strasznie pewny, spokojny, widac ze dobrze mu sie zyje,takze Kryspinowi fani-odetchnijmy z ulga, Krys zostal nadal taki sam :)

Rudowłosa 
marcepan i orzechy

Super Sponsor

Wysłany: 2009-04-05, 15:34   

Widziałam Go!! :wink:
Jak tylko usłyszałam, że mowa o chorzowskim Teatrze, momentalnie wyczuliłam zmysły. :wink: Super było zobaczyć na scenie Kryspina i Jego cudne nogi. :mrgreen: Mam nadzieję, że "Alicję..." pograją przez dłuższy czas, bo miałabym wielką ochotę się na to wybrać - uwielbiam tę bajkę, a jeśli dodatkowo ma tam tańczyć Krys, to... To ja niczego więcej do szczęścia bym nie potrzebowała. :)
Revan napisał/a
przyznal ze jezeli chodzi o jego teatr to nie ma nadal zadnej taryfy ulgowej, jednak inne teatry tańca w Polsce patrzą na to, że byl w programie.

Więc nic dziwnego, że tam pozostał. :)

...
Ach :mrgreen:
(tyle na podsumowanie)

JeDnAzWiElU 
Tubylec

Wysłany: 2009-04-09, 15:58   

Średnio mi się on podobał... Według mnie jakiś za cichy. :)

[ Dodano: 2009-04-11, 16:14 ]
Sprawiał takie wrażenie jakby mu się nic nie chciało. Nie powinien znaleźć się w finale!

YCD1: Ida::::Diana::::Roofi
YCD2:Aneta:::Roxi::::Artur
YCD3: Wiolka:::Iza:::Marcin
YCD4: Eliza:::: Ania K.:::: Julka

JeDnAzWiElU

Jesienna 

Super Sponsor

Wysłany: 2009-05-07, 22:31   

JeDnAzWiElU napisał/a
Sprawiał takie wrażenie jakby mu się nic nie chciało.

No tu mnie rozbawiłaś!
Kryspin, jeden z najzdolniejszych i najbardziej wszechstronnych tancerzy II edycji. Czarodziej.
Ale tak naprawdę nic mu się nie chciało ;)

JeDnAzWiElU napisał/a
Nie powinien znaleźć się w finale!

Możesz tak uważać.
Na szczęście jednak był :)

Jabłko 
Dyskutant

Wysłany: 2009-05-07, 22:53   

A ja się przyczepię do za cichego :) Tancerz wchodząc na scenę musi umieć oczarować widza. Techniką, grą aktorską, umiejętnościami, niewątpliwym talentem. Kryspin to potrafił i to wcale nie jest tylko moje zdanie ;-) Dla mnie był dojrzały właśnie dlatego, że potrafił oddzielić swoją "codzienną" osobowość od roli, w którą się wcielał w czasie tańca. Powinien wygrać. Ale w końcu to program, w którym zwycięża najpopularniejszy tancerz a nie najlepszy :)

grochu_18 
Zmień w profilu

Wysłany: 2009-05-08, 09:15   

Oj... chyba już jednak nie będzie takiej edycji jak ta II... gdzie może i nie był najwyższy poziom taneczny... ale tak można było się zżyć z uczestnikami... :) I te nasze przesiadywania na forum... i wzajemne mobilizowanie się... :) Ehhh... stare, dobre czasy... :)
you can dance 5: ilona,tomek.b,kuba.j.
sytycd USA : lauren.g,neil,kayla,jakob,kent.

Martadelo 
Gaduła

Były Sponsor

Wysłany: 2009-05-09, 18:00   

Tak, Kryspinowi rzeczywiście nic się nie chciało... Przecież On sam mówił, ze On tylko tańczy... :mrgreen:
Oj, Kryspin, Kryspin, ale JAK Ty tańczyłes!!
Heh. Jakie to dziwne - Kryspinowi "nic się nie chciało", a my dla Niego i przez Niego spędzaliśmy godziny na tym forum, żeby rozmawiać o Nim, o Jego występach, emocjach, które wywołał. Na żadnym innym forum, w żadnym innym temacie nie napisałam tyle postów co tutaj. Jak przypomnę sobie moje elaboraty, jak je pisałam z wypiekami na twarzy... ;P Oj, tak. To były czasy. Czasami jak myślę o tym co ja tu wypisywałam, to aż mi się chce śmiac ;) , ale to było takie sympatyczne. I tak fajnie było czytać, że Wy macie podobne zdanie, że też tak samo jak ja polubiliście Krysa, że podobnie to wszystko przezywacie. Żadna inna edycja nie wywołała we mnie tyle emocji, wzruszeń, radości. i nigdzie indziej nie poznałam tylu wspaniałych osób jak tu, wśród fanów Kryspina. :roll:

Heh. Wzajemne mobilizowanie było naprawdę świetne. ;) Akcja TKZK i jej rozpowszechnianie na forum głównym było niesamowite. ;P Już nie wspomnę ile ja smsów wysłałam na Krysa (i Kaśkę zreszta też). :jezor: (dobrze, że rodzice nie byli do końca wtajemniczeni w to, ile kosztowało doprowadzenie Krysa do finału ;) ).
CA II Vincent & Tara-Jean, Melanie

Przyjazne linki
Sponsor

Skad: Z forum