Szukaj • Grupy • Rejestracja • Zaloguj

PORTAL •  CHAT [0] •  Regulamin •  Mapa •  Album •  Ludzie •  F.A.Q •  BB CODE •  Statystyki •  Download •  Quizy

Ogłoszenie 
UWAGA!

Ogłaszamy nabór do Redakcji Portalu. Nie ważne ile masz lat i ile postów na forum.
Nie czekaj, zgłoś się! Więcej szczegółów Tutaj.

Poprzedni temat :: Następny temat

Tagi tematu: hermanskim, kryspinie, ogolnie

Ogólnie o Kryspinie Hermańskim
Autor Wiadomość

Avensy69 

V.I.P

Wysłany: 2008-04-07, 17:14   Ogólnie o Kryspinie Hermańskim

1. Czy masz swoją ksywkę albo pseudonim artystyczny?
Krys.

2. Ile miałeś lat gdy zacząłeś/aś tańczyć?
10 lat.

3. Na pewno ciężko pracowałeś/aś na swoje obecne umiejętności, czy kiedykolwiek pobierałeś/aś lekcje tańca lub trenowałeś/aś? Jeśli tak, to opowiedz o tym.
W wieku 10 lat poszedłem do szkoly baletowej, tam pracowałem 9 lat na zawodowy tytuł tancerza. Teraz na własną rękę próbuję rozwijać swoje umiejętnosci.Ćwiczę ze znajomymi różne style tańca jak hip-hop, breakdance oraz uczęszczam na lekcje salsy Jose Torresa.

4. Jeśli miałbyś/miałabyś określić swój styl tańca, jakbyś go nazwał/a?
Niestety nie mam własnego stylu tańca. Może z czasem taki powstanie.

5. Dlaczego akurat taniec? Co czujesz kiedy tańczysz? Co takiego wyjątkowego jest w tańcu?
To wyczucie miała moja mama, która zapisała mnie do szkoły baletowej i za to jestem jej wdzięczny. Tańcząc czuję swobodę ruchu i to właśnie sprawia, że jest taki wyjątkowy:)

6. Czy taniec to Twoja jedyna pasja? Jakie inne talenty i hobby posiadasz?
Niedawno ukończyłem kurs odnowy biologicznej i masażu I, II i III stopnia. Z czasem chciałbym połączyć to z zawodem, czyli pomagać innym tancerzom w utrzymaniu sprawności fizycznej lub jej przywracaniu.

7. Kto jest Twoim idolem, mistrzem, wzorem do naśladowania? Czy masz ulubionego tancerza/choreografa, którego taniec podziwiasz?
Może to nie ta sama dziedzina, ale jednak też ruch. Jest to Bruce Lee. Nie tylko za jego umiejętność walki, ale przede wszystkim samozaparcie, dyscyplinę i sprawność. W obecnych czasach jest wielu świetnych tancerzy i choreografów z każdej dziedziny tańca. Jednak najbardziej w pamięć zapadła mi postać Michaiła Barysznikowa.

8. Czy ktoś z Twoich bliskich/rodziny również tańczy zawodowo/profesjonalnie?
Nie, jestem wyjątkiem:)

9. Czy masz na swoim koncie jakieś profesjonalne występy? Role w musicalach, pracę w teatrze, występy w teledyskach? Pochwal się:)
Podczas nauki w szkole miałem praktyki w Operze Śląskiej i Śląskim Teatrze Tańca. Po szkole zacząłem pracę w Zespole Pieśni i Tańca "Śląsk", obecnie pracuję w Teatrze Rozrywki w Chorzowie.

10. Jakie oczekiwania/nadzieje wiążesz ze swoim udziałem w programie YCD? Na pewno chcesz wygrać….:) Ale jakich jeszcze rezultatów oczekujesz po występie w tym programie?
Na pewno podniesienia swoich umiejętności tanecznych, nabycia nowych doświadczeń, a także dobrej zabawy.

11. Gdzie chciałbyś być za 10 lat i co chciałbyś robić?
Nie wybiegam myślami w tak daleką przyszłość, ale jak na razie może założyć rodzinę, wybudować dom i posadzić drzewo.

12. Jakie jest Twoje niezapomniane wydarzenie, największe przeżycie związane z tańcem?
Mam ich pare:) Jednym na pewno jest dyplom na scenie na zakończenie szkoły, ale też spotkania i praca ze znanymi pedagogami i choreografami, jak Conrad Drzewiecki czy Jarosław Staniek.

13. Twoje motto życiowe
"Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi".

14. Trzy życzenia do złotej rybki
Umieć tańczyć w każdym rodzaju tańca. Więcej szarych komórek:), a trzecie na później.

15. Jakiej muzyki słuchasz i do jakiej muzyki uwielbiasz tańczyć?
Słucham prawie każdej muzyki, rap, hip-hop, r'n'b, pop, rock. Trochę jazzu, metalu, klasyki. W moim zawodzie tańczę do różnego rodzaju muzyki, począwszy od folkloru po klasykę, dlatego zależne jest to od sytuacji. Jeśli chodzi o zabawę w gronie znajomych jest to"czarna" muza i salsa.
źródło: TVN

Revan 
Guru

Wysłany: 2008-04-07, 19:47   

Gosc sie wydaje dobry we wspolczesnym, ale jak to wyjdzie...hm....Sadze, ze jak ktos tutaj(albo na oficjalnym forum ycd napisal), ze Kryspin to taki as w rekawie TVNu, w ogole go nie pokazywali a podobno jest rewelacyjny....zobaczymy :)

Tusia 
Gaduła

Wysłany: 2008-04-07, 19:51   

moja koleżanka widziała nawet jak koleś tańczy na żywo i mówiła,że jest fenomenalny i jest jej faworytem i krew mnie zalewa,że wogóle go nie pokazują;/ ej nawet biografia już jest imponująca, to nie fair wobec niego,że jest w 16nastce i nic o nim nie wiemy :|

izula 
Guru

Wysłany: 2008-04-08, 13:22   

Ogólnie to można powiedzieć, że go nie kojarze... ;p Właściwie to nie wiem który to.. Fajne motto :D heh.

Zaglebista 
Dyskutant

Ostrzeżeń:
 1/5/5

Wysłany: 2008-04-08, 13:25   

Wogóle go nie kojarze xDD

Kat 

V.I.P

Wysłany: 2008-04-08, 14:57   

Nie kojarze gościa..więc nie moge stwierdzic czy mi się podoba czy nie. Poczekam do środy;)
And he lives within.

Avensy69 

V.I.P

Wysłany: 2008-04-08, 15:10   

[ Dodano: 2008-04-08, 16:11 ]
to tak żebyście skojarzyli go może choc troche xD

Kat 

V.I.P

Wysłany: 2008-04-08, 15:23   

No wiesz z wyglądu to go znam, bo jak powiedzieli mu, ze jest w 16 to go pierwszy raz na oczy zobaczyłam..a tak na warsztatach czy castingu to jakoś nie..:)
And he lives within.

sensitive
Debiutant

Wysłany: 2008-04-08, 16:15   

Kryspin jest genialny! Sami zobaczycie :)
Tak się składa że uwielbiam teatr w którym on teraz tańczy, i widziałam chłopaka - oj świetnie wywija :)
Szkoda, że go w ogóle nie pokazywali, bo mogli tym mu trochę zaszkodzić.:\ Ale jak wszyscy zobaczą na live jak tańczy, to będziecie kojarzyć, zapewniam ;)

Avensy69 

V.I.P

Wysłany: 2008-04-08, 16:16   

Szkoda, że go w ogóle nie pokazywali, bo mogli tym mu trochę zaszkodzić.:\ Ale jak wszyscy zobaczą na live jak tańczy, to będziecie kojarzyć, zapewniam ;)

też tak sądze ;] w ogóle na liveach od razu mozna poznac wszystkich bo na castingach iw buenos niektórych w ogóle niepokazywali :/

Bolek 
Tubylec

Wysłany: 2008-04-09, 15:07   

czytałem dzisiaj na plotku ze Kryspin podobno ma poważna kontuzje

Kat 

V.I.P

Wysłany: 2008-04-09, 15:09   

No własnie podobno..no ale zobaczy się. Jak to prawda to nie wiem jak mu się uda zatańczyc..
And he lives within.

Sunset 
Tubylec

Wysłany: 2008-04-09, 22:43   

Też niestety go nie kojarzyłam, ale dzięki nowej formule programu można było w końcu przypatrzeć sie uczestnikom :) A Kryspin mi się wyjątkowo spodobał, świetnie tańczy, mimo kłopotów z kostką i widać (emanuje z niego ;) serdeczność. Aż nie da się go nie lubić, Trzymam za niego mocno kciuki :)

Justine 
Stary wyjadacz

Wysłany: 2008-04-09, 22:45   

Szanuje ze lubi Bruca Lee.. Fajnie zatanczyl ,, ale wole Gieorgija,Segala

nika098 
Piszę o wszystkim

Wysłany: 2008-04-10, 08:08   

E Kryspin jest git, podobała mi się jego solówka jak na skręconą noge :) i Wogóle wydaje sie fajny chłopak z niego :)

Przyjazne linki
Sponsor

Skad: Z forum