Wysłany: 2008-11-01, 15:02 Kupujmy produkty NIE TESTOWANE NA ZWIERZĘTACH
Wydaje mi się,że temat jest bardzo istotny i warty poruszenia na forum. Wiele osób kupuje kosmetyki,środki czystości a nawet jedzenie od firm,które bardzo znęcają się nad zwierzętami. najczęściej nie zdajemy sobie sprawy ze smutnego faktu, iż zapłaciliśmy za produkt,którego wypuszczenie na rynek poprzedzone zostało wielkim cierpieniem i śmiercią wielu zwierzęcych,bezbronnych istnień. Myślę,że robiąc zakupy warto zastanowić się czy aby na pewno chcemy dawać pieniądze koncernom, które dręczą zwierzęta.
tu bardzo ciekawy wątek na ten temat:
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=115749
_________________ "Upadamy wtedy, gdy nasze życie przestaje być codziennym zdumieniem"
Bardzo dobry pomysł na temat. W 100% popieram. Trzeba ludzi uświadamiać, że za nasze piękne i gładkie dłonie czy twarze, zupełnie bez potrzeby cierpią zwierzęta. To nie wielki wysiłek dla nas, by wybrać produkty nietestowane na tych biednych, całkowicie zależnych od nas istotkach, a szansa na życie dla nich.
_________________ PL II Kryspin&Kasia; III Marcin, Tomek, Iza, Wiola; IV Kuba&Julia
AU II BJ&Talia, Ben
USA V Brandon, Evan, Jeanine, Kayla; VI Jakob, Victor, Ellenore, Kathryn; VII Robert, Kent, Alex
CA II Vincent & Tara-Jean, Melanie
Ja już wcześniej widziałam te listę, ale na jakiejś innej stronie. I stosowałam się do tego. Ale.. nie miałam pojęcia, że kosmetyki Maybelline też są testowane.. ;O
Teraz mają stu procentową pewność, że nic od nich nie kupię -,-
Wierzę w to, że jak ludzie sobie uświadomią pewnego pięknego dnia, ile zwierząt cierpi dla naszej wygody, komfortu, dla naszych "dóbr" zupełnie nie potrzebnych, przestaną kupować te kosmetyki - testowane na zwierzętach
_________________ Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, aż znajduje się taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to robi.
- Albert Einstein
Jaki piękny jest ten świat, tylko czarne, białe. To jest proste - widzę, wiem.
dziękuję dziewczyny za odzew bo już byłam przerażona,że nikt w ogóle nie jest zainteresowany tym tematem...znieczulica na naszym forum??
Cieszy mnie Wasza postawa wobec tego tematu,bo przecież nie jest dużym wyrzeczeniem przestawienie się na firmy nietestujące na zwierzętach...
_________________ "Upadamy wtedy, gdy nasze życie przestaje być codziennym zdumieniem"
Wiek: 18 Dołączyła: 30 Paź 2007 Posty: 508 Skąd: far far ełej
Wysłany: 2008-11-04, 16:17
hmm ja mam tą wygodę, że nie muszę stosować żadnych kosmetyków, bo mam zdrową, młodą skórę więc i po co, ale na zakupach z mamą staram się zwracać jej uwagę.
_________________ aktorzy są widzami, widzowie aktorami,
a ja pomiędzy wami
co dnia widzę, że na scenie jest pusto
i tylko wielkie lustro - tło do gry
daje nam złudzenie, że ktoś jest na scenie,
a to w odbiciu my
Nika, ludzie wolą nie wiedzieć, ludzie sa cholernymi egoistami i dbają tylko o swój tyłek ;>
_________________ Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, aż znajduje się taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to robi.
- Albert Einstein
niestety ree to nie tylko kosmetyki:(
z pozostałych rzeczy przede wszystkim :
vizir, bonux, lenor, domestos,mr.proper, ajax, pronto, mars, snikers, bounty, lipton, wszystkie produkty nestle( a więc i goplana, viniary itd), tchibo, dove, eukanuba, kitkat, i wieeele wiele innych.
Jedyny baton jaki lubię testowany na zwierzętach?! ;o [Bounty]. Nie, to koniec.
- Albert Einstein
Wysłany: 2008-11-04, 18:51
W sumie to bardzo duża ilość konsumentów nie zwraca w ogóle na to uwagi.
Po prostu jadą do dajmy na to tesco i pakują do wózka ile się tylko da.
Szczerze przyznam,ze nie wiedziałam o niektórych firmach. ;O
_________________ my name is pearl
and i'll love you the best way i know how
my blonde curls slice through your heart
and the siren come calling
in the night, till the light
vizir, bonux, lenor, domestos,mr.proper, ajax, pronto, mars, snikers, bounty, lipton, wszystkie produkty nestle( a więc i goplana, viniary itd), tchibo, dove, eukanuba, kitkat, i wieeele wiele innych.
:O
Wszystkie produkty nestle? Przecież tego jest pełno. Nie zdawałam sobie z tego sprawy. A co do kosmetyków to czytałam wcześniej i na szczęście kupowałam i kupuję te nie testowane na zwierzętach. Ja normalnie sama bym na tych ludziach testowała produkty, może by zobaczyli jak to jest. Ale co my możemy? Większośc ludzi na świecie nie zdaje sobie z tego sprawy, a nawet jeżeli zdaje to co im szkodzi, że jakiś zwierzak zdechnie. Przecież nie ich. Takie zachowanie mnie przeraża.
_________________ I could stay lost in this moment forever.
z bardziej znanych jeszcze tetley,nescafe, m&m,twix, adidas, puma,lady speed stick, rexona, palmoliwe, colgate, colodent, blend'a med, always, tampax, naturella, miss sporty, loreal, maybelline, rimmel, max factor właściwie z kosmetyków to większość.
dla odmiany z nietestujących znanych polecam:
ziaja, nivea, avon, oriflame, rossman, inglot, natura, bella, joanna, bieleda, pollena eva, wieleda, wella(niepewne), wedel, milka(niepewne,ale raczej tak,ponieważ większość niemieckich firm jak i polskich jest cruelty-free).
Wiek: 18 Dołączyła: 30 Paź 2007 Posty: 508 Skąd: far far ełej
Wysłany: 2008-11-04, 19:31
Nika napisał/a
colgate, colodent, blend'a med
dobra, zacznę się zastanawiać czym myć zęby.
Nika napisał/a
always
nad tym też, choć nie wiem czy znajdę coś lepszego.
Nika napisał/a
inglot
to już mam lakiery z głowy bo mama najczęściej tylko z tego kupuje.
_________________ aktorzy są widzami, widzowie aktorami,
a ja pomiędzy wami
co dnia widzę, że na scenie jest pusto
i tylko wielkie lustro - tło do gry
daje nam złudzenie, że ktoś jest na scenie,
a to w odbiciu my
nad tym też, choć nie wiem czy znajdę coś lepszego.
bella służy mi całkiem nieźle;)
Ree napisał/a
dobra, zacznę się zastanawiać czym myć zęby.
to jest niestety duży problem,ziaja ma pasty,ale rzadko się spotyka, podobno mniejszym złem jest aquafresh. Od dużej biedy już lepiej te z apteki lecznicze(wiadomo,że testują,ale testowania w farmacji chyba nie da się uniknąć ;( )
Szczypior102 napisał/a
W tym artykule na końcu jest ziaja w testowanych .
szczypiorek czytaj ze zrozumieniem;)ziaja jest na końcu,ale w nietestowanych;)ziaja na pewno nie testuje, jest to wzorowa firma pod tym względem.
Przyjazne linki Sponsor
Skad: Z forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum