krakus niestety tak:(
tu jeszcze inne które testują,niektóremogą się powtórzyć z tym co pisałam poprzednio:
Colgate Palmolive:
Ajax, Colgate, Colodent, Palmolive, Protex (mydła)
@#$%^, jak tu żyć??? Chyba łatwiej byłoby wypisać produkty nietestowane. Masakra!!! Zawsze myślałam, że na zwierzętach są testowane tylko kosmetyki, a 90% rzeczy testowanych używałam. Potem sobie pomyślałam, że może testowanie jedzenia nie jest takie straszne, ale jak sobie wyobrażę warunki, w jakich są trzymane te zwierzęta to jest jakiś koniec świata... Poza tym, nie na wszystkich produktach jest napisane, czy są testowane, co jest moim zdaniem skrajnym oszustwem Nie mam pojęcia, jak się w ogóle przestawić na te produkty nietestowane, bo muszę sobie czymś zastąpić większość rzeczy, z których korzystam.
_________________ "Snuj marzenia tak, jakbyś miał żyć wiecznie; żyj tak, jakbyś miał umrzeć dziś." (J. Dean)
Ja staram się wszystko robić, by nie kupować rzeczy testowanych na naszych mniejszych przyjaciołach i jak narazie to jeszcze mam problem z mamą, bo ona uważa że najlepsze są proszki, płyny do mycia naczyń itp. niestety tych firm, które testują
Dziwię się nadal, że tak rozwinięty jest ten świat a z drugiej strony tak zacofany - nie wierzę, że nie ma innych rozwiązań testowania, jak na zwierzakach.. Pewnie są, ale za mało opłacalne... Cholerny świat..
- nie wierzę, że nie ma innych rozwiązań testowania, jak na zwierzakach.. Pewnie są, ale za mało opłacalne... Cholerny świat..
pewnie są, ale ze awierzętami najłatwiej i pewnie najtaniej, niestety
Nika zamknęła już temat o wegetarianizmie, ale przyznam, że walczyła do końca jak lwica, podziwiam
_________________ drugi raz już nie zrobisz pierwszego wrażenia
Naprawdę zczytna idea, ale zastanówcie się trochę.
Nie kupując produktów testowanych na zwierzętach, wcale nie oszczędzamy ich zdrowia/życia. Wielkość produkcji nie zostanie zmieniona tylko przez to, że częsci społeczeństwa się nie podoba krzywdzenie zwierząt. Po prostu metody pozostaną niezmienione. Jeżeli producent uzna, że testowanie na zwierzętach jest dla niego korzystne, nie będzie zmieniał swoich metod.
Substytutów na rynku nie brakuje, więc możecie te dobra zastąpić innymi. Okej. Ale pamiętajcie, że to jest jak walka z wiatrakami. Rozumiem, że chcecie dobrze... że wykorzystywanie zwierząt do takich celów jest nieludzkie. I naprawdę szanuję to co robicie.
Chodzi mi jedynie o to, że takie działania nie przynoszą skutków.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum