ja lubie Ewy Nowak książki [Krzywe 10, Lawenda w Chodakach] a ostatnio przeczytałam 'Zbrodnia w rozmiarze XL' [Meg Cabot] i musze przyznać że fajna jest ^^
O Ewie Nowak i jej dziełach słyszałam. Podobno świetne i wciągające.
Ja osobiście polecam serie "Nie dla mamy,Nie dla taty,Lecz dla każdej małolaty."
Większość z nich mówią o miłości, acz kolwiek nie wszystkie
Moje ulubione:
"Panna,Lew i tarot"
"Królewna Śnieżka"
"Niech żyje dysleksja!"
"O jedna za dużo"
"Tam gdzie diabeł mówi dobranoc"
"Dziewczyna z usterka"
słyszałam od koleżanek ze warto przeczytać "Ps.:Kocham Cie" ale niestety jej nigdzie nie ma Moze dlatego ze jest taka dobra ?
Te książki są w szczególności przeznaczona dla dziewczyn Jest jeszcze nie z tej serii - "Stowarzyszenie Wędrujących Dżinsów" bardzo ciekawa.
A takie dla wszystkich:
"Piotruś Pan w czerwieni"
"Harry Potter [wszystkie części.]"
"Ania z Zielonego Wzgórza"
"Tomek Soyer"
"Seria Niefortunnych zdarzeń [wszystkie.] "
i na pewno wiele innych ale narazie nie jestem wstanie jak mama mi cały czas przypomina ze mam schodzić z komputera xD
To chyba na tyle?
[ Dodano: 2007-11-26, 19:02 ]
proszę o autorów:
"Kamienie na Szaniec"
"Boje Sie"
"Letnia akademia uczuć"
i polecam jeszcze"Chłopcy z placu broni"
czekam i z góry dziękuję
_________________ Najbardziej stracony dzień to ten w którym nie zaśmialiśmy się ani razu.! ;DD ^^
proszę o autorów:
Kamienie na Szaniec
Boje Sie
Letnia akademia uczuć
i polecam jeszczeChłopcy z placu broni
czekam i z góry dziękuję
"Kamienie na szaniec" napisał Aleksander Kamiński, "Chłopcy z placu broni" byli naprawdę fajni ale autora nie znam. Reszty książek nigdy nie czytałam...
Wysłany: 2007-11-26, 23:25 A ja sie zastanawiaam...
Zastanawiam sie czy sa jakies ksiazki o tancu?? nie chodzi mi o nauke tanca tylko np opowiadajaca a jakims tancerzu itp. Jak znaczcie jakies to piszcie tytuly:D
nipisał Ferenca Molnara hehe jakos mi sie ona nie podobałam jak ja sie męczyłam z jej przeczytaniem... a "Kamienie na szaniec" to była coś też mi sie podobało mmmmm
książki to moje życie i nie wyobrażam sobie bez nich egzystować . Kocham literaturę rosyjską-Dostojewskiego, Tołstoja, Szołochowa, Bułhakowa, a ulubione z nich to "Anna Karenina", "Cichy Don", "Wojna i pokój", "Mistrz i Małgorzata", "Droga przez mękę". Te książi mają, jak ja to mówię-rosyjską duszę . Inną, do której często wracam są "Dziady" Mickiewicza, uwielbiam jej niesamowity klimat. Od najmłodszych lat zaczytuję się w "Mitologii". Bardzo podoba mi się "Cień wiatru" Zafóna. Ostatnio odkryłam Lisę See i jej książki, których akcja toczy się w Chinach, których kulturą się interesuję. Nie raz biorę do ręki Biblię i otwieram gdzie popadnie i czytam wersy, które jako pierwsze wpadły mi w oko. Uwielbiam też horrory Mastertona, Smitha, kryminały Agathy Christie. No i oczywiście książki o tematyce, które są bliskie mojemu zawodowi pedagoga terapeuty
czytam głównie fantastykę .. ale Dan Brown "Cyfrowa Twierdza" i reszta jego książeg bardzo mi się podba.. teraz jestem akurat w trakcie czytania 2 części Eragona "Najstarszy"
Wysłany: 2007-12-04, 15:57
Ostatnio przeczytałam ,,Lot nad kukułczym gniazdem" i naprawdę muszę polecić tą ksiażkę,ponieważ jest po prostu świetna-idealna metafora naszych czasów i rzeczywistości.Nadal czytuję Harrego Pottera-czekam na 7 po polsku podobał mi się ,,Mały Ksiażę" oraz Piotruś Pan-ksiażka z wcześniejszego dzieciństwa...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum