sylwia,znaczy widzisz problem,ale mięso jesz mimo wszystko??można wiedzieć dlaczego??
jem ale w bardzo małych ilościach i bardzo żadko. jeżeli coś jest w domu to zjem.
i jak pisałąm to głównie drób bo innego nie lubie nawet.
a temat ten mógł by zostac poszerzony o ogłne zabijanie zwierząt i znęcanie się nad nimi.
to nie jest tylko jedzenie.
a badania na zwierzetach???? czy ci co je przeprowadzają zastanawiają się nad tym jak te zwierzeta się męczą??,
_________________ "Co za smutna epoka, w której łatwiej jest rozbić atom, niż zniszczyć przesąd"
Jezeli przykladowo przez stepy Afryki przebiega zwierze i widzi go dwoch Afrykanczykow to czy oni moga dokonac wyboru? czy dla nich w takiej sytuacji wazniejszy jest wegetarianizm? czy spokoj na kolejne dni zeby przezyc
ale nie mówimy o stepach Afryki!!mówimy o nas!!o Tobie,o mnie,o forumowiczach!!jakie ma znaczenie dla tego co Ty jesz tutaj,to co dzieje się w Afryce!!
eug3n napisał/a
jak ty mozesz wogole porownywac ludzi do zwierzat ?
masz rację-nie mogę,one są od ludzi duuuużo lepsze
_________________ "Upadamy wtedy, gdy nasze życie przestaje być codziennym zdumieniem"
Wysłany: 2008-01-04, 17:05
Nika napisał/a
masz rację-nie mogę,one są od ludzi duuuużo lepsze
......
Nika napisał/a
ale nie mówimy o stepach Afryki!!mówimy o nas!!o Tobie,o mnie,o forumowiczach!!jakie ma znaczenie dla tego co Ty jesz tutaj,to co dzieje się w Afryce!!
Forum jest po to zeby rozmawiac, jezeli poruszylas ten temat to ja chcialem zwrocic uwage na inne problemy swiata ktore sa wazniejsze... Czy niemam takiego prawa ?
krzywda ludzka jest o niebo wazniejsza - jak ty mozesz wogole porownywac ludzi do zwierzat ?
A dlaczego nie porównywać, skoro to ludzie wyrządzają nieświadomym zwierzętom krzywdę...?
Generalnie to wg mnie problem tkwi nie w tym, że ludzie jedzą zwierzęta, bo mimo, że ja innego niż wymieniłam nie tykam, rozum niby mi podpowiada, że tak natura została skonsruowana i nie potępiam tych, którzy jedzą. Problem tkwi głównie w tym, jak te zwierzęta są traktowane.
Forum jest po to zeby rozmawiac, jezeli poruszylas ten temat to ja chcialem zwrocic uwage na inne problemy swiata ktore sa wazniejsze... Czy niemam takiego prawa ?
załóż w takim razie temat,o innych problemach,a tu pisz na temat.
_________________ "Upadamy wtedy, gdy nasze życie przestaje być codziennym zdumieniem"
Masz prawo, ale robisz w tym momencie offtop, których tak nie lubisz :p A może założysz nowy temat, dotyczący innego problemu? Chętnie poczytam
niby mi podpowiada, że tak natura została skonsruowana
to nie jest prawda
jeśli ktoś rzeczywiście myśli, że jest stworzony do jedzenia mięsa, to niech wybierze się kiedyś na łąkę, wskoczy na grzbiet pasącej się krowy i spróbuje ją ugryźć! Ani nasze paznokcie, ani zęby nie będą nawet mogły przebić się przez jej skórę. Albo weźmy jakiegoś martwego kurczaka i spróbujmy zjeść go na surowo; nasze zęby nie są przystosowane do jedzenia surowego mięsa.
dlaczego? dlatego że mięso jet pozywieniem. a zamiast futra można załozyć kurtkę czy inny płaszcz, o to mi chodzi. poza tym słyszałąm że te zwierzatka na futra są żywcem obdzierane.
słyszałam też jak się przyrzadza raki- gotuje się je zywcem
_________________ "Co za smutna epoka, w której łatwiej jest rozbić atom, niż zniszczyć przesąd"
Wysłany: 2008-01-04, 17:13
poziomka* napisał/a
A dlaczego nie porównywać, skoro to ludzie wyrządzają nieświadomym zwierzętom krzywdę...?
Tu nie chodzi o krzywde fizyczna znecania sie, maltretowanie, zrozum bo sie juz nie bede powtarzal ze ja mam na mysli cene glodu... Nie mozna porownywac ludzi do zwierzat.. DLa mnie zycie ludzkie jest najwazniejsze i basta, to ze znajdzie sie jakis koles ktory sie zneca przykladowo nad psem to tak mozna sie doszukiwac wiele sprzecznosci... Ja Tego nie toleruje ale w swoim artykule chcialem zwrocic uwage na inne sytuacje jakie zachodza w swiecie.
Nika napisał/a
załóż w takim razie temat,o innych problemach,a tu pisz na temat.
Twoj artykul chcialem porownac do mojego zebysmy sie zastanowili nad tym co jest wazniejsze... Zabijanie zwierzat w celach pokarmowych czy zycie ludzkie ? jak ty nie widzisz powiazania tych dwoch artykulow to niemamy o czym rozmawiac.. Chcialem podejsc do Tej sprawy powaznie ale najwidoczniej sie przeliczylem...
Ostatnio zmieniony przez eug3n 2008-01-04, 17:18, w całości zmieniany 3 razy
ja jak sie dowiedzialam, ze salami jest z osla, to normalnie oszalalam...jak moglam zjesc osiolka, ktory przed chwila sie pasl na lace, a za moment wyladowal mi w brzuchu ??
staram sie ograniczac jesc mieso...jak znow zaczelam tanczyc, to juz prawie wcale szynek nie jadam
_________________ disney crew.
Dance Dance!
I'm Marina Gasolina <3
Przyjazne linki Sponsor
Skad: Z forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum