Szukaj • Grupy • Rejestracja • Zaloguj

PORTAL •  CHAT [0] •  Regulamin •  Mapa •  Album •  Ludzie •  F.A.Q •  BB CODE •  Statystyki •  Download •  Quizy

Poprzedni temat :: Następny temat

Tagi tematu: zwierzaki

Przesunięty przez: Montagros
2011-03-01, 11:08
!!!!ZWIERZAKI
Autor Wiadomość

8magda9 
Piszę o wszystkim

Wysłany: 2007-11-07, 20:45   

Ja już mam pieska w dwupokojowym mieszkaniu i rodzice się nie godzą na następne zwierzaki, a ja najchętniej wzięłabym wszystkie, jakie się da. Z zostawianiem zwierzaka przy jakimś wyjeździe faktycznie jest problem, zwłaszcza jeśli nie widzi (tak jak mój), bo wtedy nie potrafi się przyzwyczaić do nowego miejsca. Ale ja wszystkich namawiam. W ogóle uważam, że większość zwierząt jest fajniejsza, niż sporo ludzi. Popieram wszystkie akcje w jakikolwiek sposób związane z obroną zwierząt.
Ale fakt, że w jednym z polskich schronisk ze zwierząt robiono smalec trochę mnie zniechęcił do pomagania schroniskom. Najchętniej otworzyłabym swoje schronisko, bo na pewno nie robiłabym z psów smalcu, ale na razie muszę z tym poczekać, bo raczej jestem na to za młoda. Szczerze mówiąc, boję się, że kiedyś zamienię się w takiego świra jak Violetta Villas, bo co jak co, ale uwielbiam zwierzaki i jakoś wyjątkowo mam do nich mnóstwo cierpliwości, mimo że do ludzi nie mam. Jakby nie to, że nie jestem w stanie przyswoić niektórych przedmiotów to pewnie wybrałabym się nawet na weterynarię, chociaż nie wyobrażam sobie, że mogłabym uśpić zwierzę.
Dla zainteresowanych podaję adres bloga, na którym facet walczy z przemocą wobec zwierząt - http://barche.blog.onet.pl/
Na tym blogu opisana jest historia pewnego psa, o której może słyszeliście:
Guillermo Habacuc Vargas, artysta z Kostaryki umierającego, chorego psa o imieniu Natividad przywiązał liną do ściany galerii Managui. Miał to być umierający eksponat. Wcześniej Vargas głodził psa i nie dawał mu wody do picia. Zwierzę zdechło.
Za ten pokaz sztuki Guillermo Habacuc Vargas został wybrany do reprezentowania swojego kraju w Bienale Ameryki Centralnej, które odbędzie się w 2008 roku w Hondurasie.

Sorry, że się tak rozpisałam, ale nie toleruję ludzi znęcających się nad zwierzętami (np. topiących koty, żeby nakręcić film, ale o tym już się nie będę rozpisywać).

Pomimo tego, że zniechęciłam się do schronisk to na swojej stronie i tak mam baner do jednego ze schronisk, bo zawsze jest nadzieja, że znajdzie się ktoś, kto przygarnia chociaż jedno zwierzę...

Nika
Wszechwładźna ;)

Wysłany: 2007-11-07, 20:54   

magda widzę,że mamy ze sobą wiele wspólnego:)aczkolwiek nie wiedziałam o tym psiaku,o którym wspominasz,nie wiem jak to możliwe,że w cywilizowanym świecie dzieją się takie rzeczy i mają one poparcie społeczeństwa.straszne:((niech ten skur....przyjedzie do Polski to ja mu pokażę umierający eksponat!!!na nim samym!!

bLoNdI.15 
Gaduła

Wysłany: 2007-11-07, 21:09   

Nika w sumie to masz racje ! ale to nie jest jedyny powód po prostu rodzice sie nie chcą zgodzić ! ... nie pomorzesz prośbą groźbą :) niczym.... ale jak zobaczyłam tego zwierzaczka to łza sie w oku kręci ! a nie wiesz czy w jakiś inny sposób mozna pomóc tym psiną ?!

[ Dodano: 2007-11-07, 21:18 ]
a tak wogóle to chciałam poruszyc jeszcze jedemn temat odnośnie psiaków !
strasznie mnie wkur... jeśli ida jacyś ludzie i po prostu kopia gnębią te biedne bezbronne stworzenia ! bez przesady
gdybym złapała takiego to...
a już nie mówiąc o tym że ludzie patrza na psy pod względem ray ! ! !
kiedyś gadałam z kumplem (byłym) i tak właśnie zeszło na ten temat ! a on "ja jakiegoś kundla brał nie bede jeszcze ze schroniska, nie wiadomo gdzie to sie szlajało lepiej sobie z rodowodem prządnej rasy posa wziąść !" myślałm że mnie szlak trafi !
nie rozumiem jak można tak do tego podchodzić ! i własnie po tej rozmowie ! zakończyła sie nasza znajomość....

Nika
Wszechwładźna ;)

Wysłany: 2007-11-07, 21:27   

blondi,możesz adoptować psiaka wirtualnie:)znaczy pozostaje w schronie,ale ty powiedzmy fundujesz mu lepszy byt tam.nie wiem powiedzmy zanosisz mu jedzonko,dajesz kasę na leczenie,kupujesz bude,wyprowadzasz na spacer,dbasz jak o swojego-co tylko przyjdzie Ci do głowy,poza tym wszystko to co napisałam wyżej.możesz też robić akcje w szkołach na rzecz schronisk,żeby było jak najmniej takich nie uświadomionych ludzi jak twój były kumpel...

Sunset 
Tubylec

Wysłany: 2007-11-07, 22:45   

Ja kocham wszystkie zwierzęta (oprócz pająków tylko ;) ) można zauważyć to w moim domu, w którym mam 2 psy, kota, 2 króliki, chomika, świnkę morską i gwarka. Na szczęście mogę sobie pozwolić na posiadanie takiej ilości zwierząt, bo mieszkam w dużym domu jednorodzinnym. A nad nowym zwierzątkiem mogłabym się zastanowić... tylko ciekawa jestem co by powiedzieli na to moi rodzice :)

Nika
Wszechwładźna ;)

Wysłany: 2007-11-07, 23:06   

Sunset-nie zastanawiaj się-bierz:)))skoro możesz sobie pozwolić to pomóż jakiejś biedocie:)ogłaszam,że dwie pierwsze osoby,które wezmą zwierzaka ze schronu(sprawdzimy bardzo dokładnie:P) mają u nas VIP-a od ręki:))

Sunset 
Tubylec

Wysłany: 2007-11-07, 23:21   

Mam nadzieję, że moje zwięrzęta się na mnie nie obrażą, ale mam jeszcze 3 żółwie wodne. Zawsze mogę jeszcze porozmawiać z rodzicami, a noż widelec się uda... a jak nie to jak co roku (zawsze chodzą, szczególnie w zimę) pójdę do schroniska z jedzeniem dla psiaków, które mój tata kupuje zawsze hurtowo :) I oczywiście popieram całą tą akcję!! Kto może niech weźmie, a kto nie może to, bo ma za dużo, albo z innych względów to proszę odmówić sobie batoników, nowej szminki czy gazety i uzbierać na jedzeie dla schroniska, bo tam tego nigdy nie jest za wiele.

Nika
Wszechwładźna ;)

Wysłany: 2007-11-07, 23:24   

Sunset you are the best:) gadaj z rodzicami:)zawsze możesz też uratować świnusię morską od uśpienia...

judyta 
Guru

Wysłany: 2007-11-08, 11:55   

nika... no no nie wiedzialam zez jestes taka milosniczka zwierzat :) ) a swoja droga fajnie ze sa jeszcze tacy ludzie ktorzy martwia sie losem zwierzat bo zazwyczaj kazdy dba o swoja du*e i nie obchodzi ich co sie dzieje z innymi stworzonkami... ja nie mam warunkow do przygarniecia ktoregos z tych biednych psiakow czy innego zwierzaka ale mam nadzieje ze ktos inny da rade... wielki szcunek nika za pomysl i dobre serduszko :*

Nika
Wszechwładźna ;)

Wysłany: 2007-11-08, 12:48   

judyta-wielu rzeczy o mnie jeszcze nie wiesz:P pamiętaj,że nawet jesli nie możesz przygarnąć zwierzaka,to możesz inaczej pomóc-o sposobach pisałam wyżej:)

judyta 
Guru

Wysłany: 2007-11-08, 12:54   

no czytalam ale wiesz tu w mojej miejscowosci skad pochodze tez sa 2 schroniska i na zime organizowana jest zawsze zbiorka dla zwierzat stad i co roku staram sie im pomoc w jakis sposob, wiesz zarelko i troche kwitu na jakies tam ich potrzeby, a tak jakbym miala finansowo pomagac kazdemu schronisku w polsce to bym zbankrutowala.... takze przykro mi.. ale ciesze sie ze jest cos takiego, naprawde fajniusi pomysl niki :mrgreen:

diladriel
Kandydat

Wysłany: 2007-11-08, 13:15   

judyta-nie chcę być złośliwa,ale pamietam rozmowę twoja z Niką o tym,że specjalnie doładowujesz konto na komórce,żeby wysyłać smsy na kogoś......gdybyś przeznaczyła te kase na pomoc schroniskom to byłby z tego dużo większy pożytek.Nawet jakbyś ograniczyła o połowę te smsy to wielu biednym zwierzakom dałabyś miskę jedzenia.

judyta 
Guru

Wysłany: 2007-11-08, 13:29   

diladriel napisał/a
judyta-nie chcę być złośliwa,ale pamietam rozmowę twoja z Niką o tym,że specjalnie doładowujesz konto na komórce,żeby wysyłać smsy na kogoś......gdybyś przeznaczyła te kase na pomoc schroniskom to byłby z tego dużo większy pożytek.Nawet jakbyś ograniczyła o połowę te smsy to wielu biednym zwierzakom dałabyś miskę jedzenia.

hyh jak myslisz ze 25 zl zbawi wszystkie te biedne zwierzaki w schroniskach to ja nie wiem na jakim ty swiecie zyjesz... w tym tygodniu np nie uzupelnilam konta i bardzo tego zaluje bo odszedl piotrek:/
a zreszta to jest moja kasa i moge ja przeznaczac na co chce.. zarowno na zwierzaki jak i na smsy ale nie da sie tak zeby na okraglo bulic kwit bo wkoncu go zabraknie no chyba ze ty masz masznke do robienia plnow albo zlota rybke w piwnicy.

Montagros
Ojciec Dyrektor

Wysłany: 2007-11-09, 16:08   

judyta napisał/a
hyh jak myslisz ze 25 zl zbawi wszystkie te biedne zwierzaki w schroniskach to ja nie wiem na jakim ty swiecie zyjesz... w tym tygodniu np nie uzupelnilam konta i bardzo tego zaluje bo odszedl piotrek:/

Żałosna jesteś :zygi:

ada.gulbik
[Usunięty]

Wysłany: 2007-11-09, 17:35   !!!ZWIERZAKI

Ja mam psa ze schroniska już od dwóch lat i to w MIESZKANIU. Jako, że rodzice nie chcą następnego jeżdżę tam kiedy mogę i zawożę karmę, zabawki, koce i różne inne. Ale mam jedną taką sprawę....Prawda jest taka, że jeśli nie może ktoś wziąść zwierzaka, niech na siłę nie bierze, bo potem zostawiają takie na dworze i potem te biedne się szlajają.... :(

Przyjazne linki
Sponsor

Skad: Z forum