Szukaj • Grupy • Rejestracja • Zaloguj

PORTAL •  CHAT [0] •  Regulamin •  Mapa •  Album •  Ludzie •  F.A.Q •  BB CODE •  Statystyki •  Download •  Quizy

Poprzedni temat :: Następny temat

Tagi tematu: zwierzaki

Przesunięty przez: Montagros
2011-03-01, 11:08
!!!!ZWIERZAKI
Autor Wiadomość

impossible_x3 
Zmień w profilu

Wysłany: 2008-12-31, 16:18   

Czas4em zdarza mi się obejrzeć na kanale Animal Planet, program 'Na posterunku'.
Jeszcze potrafię zrozumieć, jeżeli ktoś wyrzuca zwierzę,bo mu się znudziło. Ono gdzieś pójdzie, na pewno ktoś podrzuci mu jakieś smakołyki, ale żeby podpalać kota dla zabawy zapałkami, papierosami i nie wiem czym jeszcze to już jest naprawdę przegięcie! Przez takie coś ten biedny kociak stracił praktycznie cały ogon i 1/2 swoich uszu.
Nasz kryj różni się od Stanów o tyle, że tam jest policja dla zwierząt i za takie znęcanie się nad tymi biedakami można dostać grzywną do zapłacenia, a nawet i niemałą odsiadkę. U nas praktycznie nic się z tym nie robi. :?
and the siren come calling
in the night, till the light

chant des sirènes

Kat 

V.I.P

Wysłany: 2009-01-01, 17:42   

Nie do wiary. Ci ludzie mają serce ze stali czy co? Jak mógł zrobić coś tak okrutnego bezbronnemu psu. Nigdy tego nie zrozumiem, naprawdę. W głowie mi się nie mieści, żeby można było coś takiego zrobić tym wspaniałym stworzeniom. Nawet wolę sobie nie wyobrażać jak teraz musi wyglądać i co czuję ten pies... Jak słyszę o takich historiach i o karach dla tych bandytów - no ręce opadają po prostu.. ):
Nawet nie jestem w stanie opisać jak bardzo uważam to za okrutne.
And he lives within.

PionaBoba 
Debiutant

Wysłany: 2009-01-01, 21:55   

no bo to jest takie 'przeciez to tylko pies, co on moze czuc, a poza tym jestem jego wlascicelem, to moge z nim robic, co zechce.'

wydaje mi ie, ze taki jest sposob myslenia tych ludzi.

kuuku 
Wymiatacz

Wysłany: 2009-01-02, 10:45   

u nas nie ma policji dla zwierząt bo nawet z taką dla ludzi nie umieją sobie poradzić.
i nie można Polski porównywać do Ameryki, bo u nas jeszcze to potrwa zanim dla kogoś kto znęca się nad kotem przywalą grzywnę że huhu.
na razie mamy tylko reklamy o tym żeby nie wyrzucać psów jak jedziemy na wakacie -.-
ależ rozmach.

mause38381
Tubylec

Wysłany: 2009-01-02, 13:17   

Za znecanie sie nad zwierzetami powinni skazywac na tyle samo jakby to dotyczyło ludzi ....wkoncu ...tak samo zwierzeta to odczuwaja ...;(

Nika
Wszechwładźna ;)

Wysłany: 2009-03-09, 12:59   

a co Wy na to:
300 tysięcy młodych fok zginie w tym roku od uderzenia pałką. Zostaną (niektóre jeszcze półżywe) obdarte ze skóry, a połowa foczych futer trafi do klientów w Unii Europejskiej - informuje "Dziennik".
Małe foki zaczynają się rodzić na północy Kanady na początku marca. Po ok. dwóch tygodniach życia na lodowe pustkowia wkraczają myśliwi. Foki nie umieją jeszcze pływać, więc są dla nich bardzo łatwym celem. Są zabijane pałką, a następnie obdzierane ze skóry, ale badania weterynarzy wykazały, że nawet połowa zwierząt po uderzeniu jest tylko ogłuszona. To oznacza, że ze skóry są obdzierane żywcem - opisuje "Dziennik".

Parlament Europejski rozpoczął właśnie prace nad wprowadzeniem całkowitego zakazu importu foczych futer. To mogłoby ukrócić handel nimi o połowę, a może nawet skłonić rząd Kanady do wprowadzenia całkowitego zakazu polowań na foki. Poparcie projketu PE zapowiedzieli m.in. polscy europosłowie Adam Bielan (PiS) i Małgorzata Handzlik (PO).

:( ((((((((((((

8magda9 
Piszę o wszystkim

Wysłany: 2009-03-09, 13:57   

O ile jestem w stanie zrozumieć, że komuś jest trudno zrezygnować z mięsa, które jadł całe życie albo że komuś nie chce się w supermarkecie sprawdzać, czy produkt jest testowany na zwierzętach czy nie, o tyle, celowego kupowania naturalnych futer nigdy nie zrozumiem. Zwłaszcza, że to, jak się je robi, nie jest żadną tajemnicą. Tylko, co my możemy na to poradzić :evil:

TanecznyPoczątek...
Kandydat

Wysłany: 2009-06-08, 20:34   

w domu mam 2 kundelki ze schroniska 8 kotów znalezionych w rowie i świnkę morską

mama na więcej nie pozwoli

Aliszon 
Przebijam się

Wysłany: 2009-06-09, 13:20   

POPIERAM TEN WĄTEK

Ogólnie nie potrafię znieść gdy ktoś krzywdzi zwierzęta ;( .
To jest okropne ;( .
Ostatnio widziałam psa kulejącego , który chodził po ulicy - dałam mu kanapkę .
{Miał paraliż tylnich łapek} .
My też możemy trochę pomóc tym zwierzakom przez właśnie takie drobiazgi .
Moja koleżanka ostatnio pod naszą szkołą widziała jeża .
Miał problemy z okiem , był 'niedokarmiony' i wgl .
Koleżanka zadzwoniła po straż miejską .
Czekała aż przyjadą .
I kiedy przyjechali ..
Jak obiecali - zabrali go i wzięli do Myślęcinka ...
I się nim zajęli rzecz jasna .
Dali mu jedzenie , picie i wszystko co potrzebował ..

Ostatnio od niedawna mam kablówkę/satelitę i mnóstwo programów ..
Więc oglądam różne i widziałam też nie miłe sytuacje ;( .
A jak w google wpiszesz 'pies' to Ci wyjdzie zdjęcie potrąconego , krwawiącego zwierzaka {bynajmniej mi tak ostatnio wyskoczyło} .

POPIERAM TĘ AKCJĘ ! I PAMIĘTAJMY - MY TEŻ MOŻEMY POMÓC .
NIE PRZECHODŹMY OBOJĘTNIE KOŁO ZWIERZĄT POTRZEBUJĄCYCH POMOCY .
MIEJMY SERCE !!!!! WIELKIE I POMOCNE . -> Z MYŚLĄ O ZWIERZĘTACH ♥♥♥♥

{I'am ™} .

Pierre 

Moderator

Redaktor portalu

Super Sponsor

Wysłany: 2010-01-05, 21:02   

Kurczę nie wiem co mam robić... Ponad rok temu miałem 2 yorki. Niestety starszego z nich już nie ma, a ten drugi liczy już 7 lat. Co prawda wolę o tym nie myśleć, ani rozmawiać, ale starałem się wyobrazić sobie życie bez psa. Nie da się! Pamiętam jak zawiozłem psa do cioci, bo jechałem na wesele. Gdy przyjechałem na 2 minuty do domu, żeby się przebrać nic nie biegało obok moich nóg, nic nie brudziło i nie szczekało. Nie wyobrażam sobie czegoś takiego na stałe. Problem polega na tym, że rodzice powiedzieli, że gdy temu psu coś się stanie (wiadomo o co chodzi) oni nie chcą drugiego. Z siostrą nie wiemy jak ich przekonać, żeby zmienili zdanie, chociaż wydaje mi się, że po tylu latach spędzonych z czworonogiem, też nie zdają sobie sprawy jak to żyć bez psa. Mam nadzieję, że mój piesio wytrzyma jak najdłużej...

anulka0920 
SzefWszystkichSzefów

V.I.P

Wysłany: 2010-01-06, 16:13   

moja mama też tak mówi, ale jestem pewna, że gdy tylko zobaczy jakiegoś ślicznego, milutkiego psiaka, przekona się jak najbardziej. ;) niechęć mojej mamy chyba wynika tez z tego, że mamy 3 psy, czyli 3 razy więcej problemu. ;) )

Jaki piękny jest ten świat, tylko czarne, białe. To jest proste - widzę, wiem.

2cool4you 

Redaktor portalu

Sponsor

Wysłany: 2010-02-11, 18:55   

dopiero teraz zwórcilam uwage na ten watek. nie czytalam co prawda wszystkich str tylko pierwsza i ostatnia, wiec przepraszam jesli ktos mowil a ja powtorze.

jest jeszcze inny sposob pomagania - jesli rozliczacie sie[nie wiem w jakim wieku sa osoby na tym forum ale pewnie tez po 20 roku zycia] 1% przekazcie na schronisko. ja robie tak co roku.

w dodatku pochwale sie ze mam 2 pieski ;) .
jak bylam mlodsza mama była wyczulona na obecnosc zwierząt. Dobiero za 3 razem sie udało, 2 pozostałe musilismy oddac w inne choc dobre ręce.
Przyprowadzilismy 3 pieska - i został z nami. 3 lata pozniej błąkał sie malusi piesek po osiedlu. od 6 lat jest juz z nami. [przypomne nie miałam szans wczesniej na jakiekolwiek zwierze;) ] . gdy juz bede na swoim nie zastanowie sie 2 razy. przygarne minimum 2 psy ze schroniska. bo zaden pies nie jest tak wdzieczny jak ten, ktorego obdarowano miloscia ;) ). poza tym - 2 pieski to 2 razy wiecej klopotow. ale jak oneee sie bawią ;DDD nigdy nie ma nudy:P.

Przyjazne linki
Sponsor

Skad: Z forum