Szukaj • Grupy • Rejestracja • Zaloguj

PORTAL •  CHAT [0] •  Regulamin •  Mapa •  Album •  Ludzie •  F.A.Q •  BB CODE •  Statystyki •  Download •  Quizy

Poprzedni temat :: Następny temat

Tagi tematu: hh, kust, mambo, verger, wrzaszcz

Wspomnienia z warsztatów w Izraelu - Maciek Wrzaszcz
Autor Wiadomość

2cool4you 

Redaktor portalu

Sponsor

Wysłany: 2010-07-25, 07:55   Wspomnienia z warsztatów w Izraelu - Maciek Wrzaszcz

Izrael. Izrael spodobał mi się bardzo szczególnie, że w czasie wylotu w Polsce była zima, a tam na miejscu cieplutko, spokojnie ponad 20 stopni. Klimat wgrał się automatycznie po opuszczeniu samolotu. Jedyne co przerażało to mnóstwo kontroli na terminalach.
A hora? No cóż... Narodowych tańców się nie komentuje :)

Warsztaty. Najbardziej bałem się zajęć z Van der Kust'em - mambo. Facet potrafił naprawdę zjechać psychicznie kogoś, kto choć na chwilę się poddał lub nie łapał jego uwag. Ja byłem słaby w tańcach towarzyskich, więc poszedłem u niego na pierwszy ogień. On diabeł - jego zajęcia - piekło...Najchętniej chodziłem na zajęcia do Thierry'ego. Pomimo, że nie szło załapać choreografii całej na pamięć, to klimat i jego taniec, pozwalał nam totalnie zapomnieć gdzie w danym momencie jesteśmy. Koleś wymiatał. Co do wpływu obecności jurorów na treningach... To stresowało, na początku bardzo. Ale proste, że to tylko pomagało przełamać stres i jeszcze bardziej skupić się na danych zajęciach.

Kamery i przemęczenie. Kamery? Początkowo "śmiesznie" było mieć kamerę na każdym kroku, ale z czasem szło się przyzwyczaić, bawić się tym i czerpać z tego przyjemność. Przemęczenie bardzo dawało nam się we znaki. Tańczyliśmy dzień i noc, dużo więc trzeba było jeść i pić, żeby mieć energię, energię i jeszcze raz energię.

Czas wolny. Podczas wolnego czasu zwiedziliśmy centrum Tel Avivu, spacerowaliśmy i tańczyliśmy na jego ulicach, a wieczorem wspólnie spotykaliśmy się w jednym pokoju, śmialiśmy i wygłupialiśmy się.

Pierwsze eliminacje. Eliminacje były kolejnym testem na stres uczestnika. Jeżeli ktoś był w stanie przyswoić kilka choreografii w szybkim czasie i zatańczyć je podczas nagrywania programu, to znaczy, że się nadaje dalej. Ci co nie zdołali nauczyć się pewnych rzeczy lub nie ogarniali innych styli, musieli się pożegnać z programem. Podczas pierwszych eliminacji czułem się już wyluzowany, bo wiedziałem, że i tak zaraz odpadnę z powodu nie przygotowania się z mambo, które było dla mnie koszmarem :) Cieszyłem się, że zaszedłem i tak bardzo daleko, a po powrocie będę miał czas na maturę. Z każdej sytuacji trzeba wyciągać jak najwięcej plusów.

Najpiękniejsze wspomnienie. Najpiękniejsze wspomnienie z warsztatów? Chwila kiedy można było stanąć i odetchnąć wieczorem na balkonie hotelu, podziwiać cudowną noc i krajobraz Tel Avivu, po całym wypracowanym na maxa dniu na sali i wiedzieć, że dało się dziś z siebie wszystko...

6 edycja? Czy szykuję się na 6.edycję? To pozostanie zagadką - muszę nadrobić
rozciąganie i dwa nowe style - bez tego ani rusz :)

Ostatnio zmieniony przez 2cool4you 2010-07-25, 07:55, w całości zmieniany 1 raz  

Monikasss 
Kandydat

Wysłany: 2010-07-25, 18:22   

'Koleś z mojego miasta :mrgreen:
'
Mój brat go nawet zna,a ja go kojarzę :)

'Życzę mu powodzenia w dalszym tańcu :D

Aggi 
Forumator

Wysłany: 2010-07-25, 19:41   

Zrobił na mnie dobre wrażenie swoim występem na castingu i chętnie zobaczę go w następnej edycji :)

Pierre 

Moderator

Redaktor portalu

Super Sponsor

Wysłany: 2010-07-25, 19:58   

W ogóle nie kojarzę gościa, ale relacja bardzo sympatyczna. Dopry pomysł z tymi wspomnianiami. ;)

Aggi 
Forumator

Wysłany: 2010-07-25, 20:03   

Jego castingu nie pokazywali w tv, widziałam go na vod, więc może dlatego ;) A w relacjach z Tel Avivu pokazano go tylko jak odpadał :] Przynajmniej z tego co pamiętam.

Pierre 

Moderator

Redaktor portalu

Super Sponsor

Wysłany: 2010-07-25, 20:16   

Aggi napisał/a
Jego castingu nie pokazywali w tv, widziałam go na vod, więc może dlatego ;) A w relacjach z Tel Avivu pokazano go tylko jak odpadał :] Przynajmniej z tego co pamiętam.

Może i go widziałem, ale szczerze mówiąc do castingów przykładam tyle uwagi co do zeszłorocznego śniegu. :lol:

2cool4you 

Redaktor portalu

Sponsor

Wysłany: 2010-07-26, 07:56   

Aggi, masz racje ;) . Jego wystep castingowy mnie powalił :D zupełnie świeży hh, zatanczony z silą i pasją :D

Wylogowana 
Piece of heaven

Redaktor portalu

Wysłany: 2010-08-01, 15:09   

Castingowy występ to kompletna świeżość! Powalił mnie na kolana! Dlatego mam nadzieję, że sprawi nam jeszcze niespodziankę!
Opis bardzo sympatyczny, krótki, ale krótki był też jego pobyt na warsztatach.
You raise me up to more than I can be.

Seba jesteś mistrzem!!

YCDI: Gaua, Maria
YCDII: Kasia K, Kamil G., Kryspin
YCDIII: Gabryś, Iza, Ada
YCDIV:Piter, Julka, Kuba
YCDV: Seba, Kimbo, Figa, Ilona
YCDVI: Seba, Alisa, Masza, Michał

Przyjazne linki
Sponsor

Skad: Z forum