Szukaj • Grupy • Rejestracja • Zaloguj

PORTAL •  CHAT [0] •  Regulamin •  Mapa •  Album •  Ludzie •  F.A.Q •  BB CODE •  Statystyki •  Download •  Quizy

Poprzedni temat :: Następny temat

Tagi tematu: andrzejewska, bielak, bien, gorski, hh, kaye, kust, mambo, olechowski, payne, rebilas, verger, wspolczesny

Wspomnienia z warsztatów w Izraelu - Marcin Rębilas
Autor Wiadomość

2cool4you 

Redaktor portalu

Sponsor

Wysłany: 2010-07-18, 08:55   Wspomnienia z warsztatów w Izraelu - Marcin Rębilas

Izrael. Zaczynając od początku Izrael, taniec hora itd... niesamowite miejsce, niesamowity klimat i przepiękny widok z hotelowego balkonu na panoramę miasta Tel Awiw i morze... eh... to są wspomnienia, które ciężko wyrzucić z głowy :)

Warsztaty. Co do warsztatów to żadnych zajęć się nie balem bo każde nawet nowe style są rozwijające, a ja taniec traktuję jako coś czym chcę się bawić więc np. mambo przyjąłem z uśmiechem na twarzy, taniec współczesny bardzo lubię, a hh mnie nie zaskoczył bo wszyscy domyślali się, że będzie z Anthonym więc GIT :) Zajęcia z mambo były bardzo...hmmm... abstrakcyjne bo słowa, które wciąż słyszałem to 'fuck fuck fuck shit shit shit' :D Pierwsze zajęcia były dla wszystkich bardzo ciężkie i raczej nikt nie ogarnął ani choreografii ani Briana ;) Drugie zajęcia były już o wiele lepsze, gdyż każdy z nas poświęcił już dużo czasu na opanowanie kroków i pamiętam, że uśmiech z drugich zajęć mi nie schodził, cały czas się bawiłem i bardzo dobrze tańczyło mi się z moja partnerką Ewą:) Thierry Verger natomiast nie jest człowiekiem :D . Ma niesamowitą głowę do tańca, choreografii, emocji... bardzo dziwne są z nim zajęcia... człowiek odchodzi w inny świat na te półtorej godziny czy godzinę... wspominam je tez bardzo śmiesznie gdyż Thierry jest bardzo zabawną osobą, która pomaga, nie ocenia i bardzo chce ludzi otworzyć na taniec! Karmi z Izraela zrobił moim zdaniem najlepsza choreografie ze wszystkich styli i na całych tak naprawdę warsztatach... była ciężka technicznie ale tańczyło mi się ją bardzo dobrze... Karmi był o tyle wspaniałym nauczycielem, że tłumaczył wszystko dokładnie i nie wywierał presji :) Anthony Kaye zrobił z nami choreografie bardziej pop’ową niż hh, była bardzo energiczna i trzeba było się skupić na wykańczaniu ruchów oraz czystości więc skupienie było ogromne gdyż tempo tłumaczenia narzucił spore... był bardzo dokładny zwracał często uwagę i patrzył na detale... bardzo się cieszę, ze Anthony mnie wyróżnił i zatańczył ze mną choreografie gdyż właśnie wtedy byłem po 2 zajęciach z mambo i współczesnego i jurorzy mnie obserwowali wiec tym bardziej się cieszyłem :)

Kamery i przemęczenie. Obecność kamer nie jest dla mnie przynajmniej stresująca... jestem spokojną osobą i taka rzecz nie wytrąca mnie z równowagi ani nie działa jak magnes... kamery dla mnie po prostu były....Przemęczenie było odczuwalne gdyż spaliśmy po 3, 4 h dziennie wiec nie mogliśmy się za bardzo regenerować... ale jakoś dałem radę :) w Izraelu zdarzył mi się atak duszności kiedy mieliśmy zajęcia z surfingu na plaży sam nie wiem czemu się tak stało gdyż wcześniej nigdy nic podobnego mi się nie przytrafiło.. byłem wystraszony ale lekarze doprowadzili mnie do stanu używalności :D

Nowe znajomości. Z całej grupy najlepiej i najwięcej spędzałem czasu z Ewą Bielak, Bartkiem Górskim, Dominikiem Olechowskim oraz Kasią Bień.

Pierwsze eliminacje. Eliminacje wspominam bardzo dobrze gdyż przy hh nie miałem problemów, przy współczesnym powiedziano mi, że zaskoczyłem, a przy mambo pomogła mi bardzo Antonówka, z która tańczyłem na scenie i pod wrażeniem był nawet Anthony :)

Warsztaty z Travisem. Warsztaty, lekcje z choreografem Michaela były bardzo sympatyczne gdyż sam Travis stwarza atmosferę pracy i sprawia, że ma się uśmiech na twarzy. Było totalne zaskoczenie dla każdego, że mieliśmy zajęcia właśnie z nim. Choreografia była bardzo prosta i nie sprawiała trudności aczkolwiek trzeba było się skupić aby zatańczyć ją dobrze gdyż wiadomo, że najprostsze rzeczy są najtrudniejsze do zatańczenia świetnie...

Koniec przygody. Na wieść o tym, że się nie dostane zareagowałem normalnie aczkolwiek w środku był zgryz, zniesmaczeni, że zostałem do samego końca warsztatów, nie wytykano mi jakiś specjalnych błędów, a nagle odmawia się obecności mojej osoby w gronie 14 finałowej... nie mogłem trochę tego zrozumieć... są rzeczy które będę pamiętał negatywnie i bardzo żałuje ze np. nie pokazano co o mojej osobie powiedział na koniec Travis Payne...

Najpiękniejsze wspomnienie. Najpiękniejsze wspomnienia z warsztatów to na pewno wyróżnienie i słowa Anthonego i wyróżnienie do grona kilku osób po swoich zajęciach przez Travisa no i to, że tak naprawdę zyskałem parę dobrych znajomych i to co najważniejsze... że zbliżyłem się właśnie w Tel Awiwie z Ewą i tak zostało do dziś :)

6 edycja? Czy wybieram się do 6 edycji... to się okaże w grudniu... ;)

Ostatnio zmieniony przez 2cool4you 2010-07-18, 10:22, w całości zmieniany 2 razy  

Nika
Wszechwładźna ;)

Wysłany: 2010-07-18, 10:01   

świetna robota cool,za wyjątkiem tego nieszczęsnego "tak więc" na początku;)
Marcinowi dziękujemy za to,że podzielił się z nami swoimi wspomnieniami:)

Oll 

Sponsor

Wysłany: 2010-07-18, 10:34   

jest GIT :mrgreen: rzeczywiście, fajny koleś z tego Marcina:)

"to co najważniejsze... że zbliżyłem się właśnie w Tel Awiwie z Ewą i tak zostało do dziś" - a ja przez pare miesięcy byłam przekonana, że to sprawa przedprogramowa :mrgreen:

Cool - wiesz, ja czekam na następną osobę i wejście gwiazdy;)

2cool4you 

Redaktor portalu

Sponsor

Wysłany: 2010-07-18, 10:39   

Oll napisał/a
ja przez pare miesięcy byłam przekonana, że to sprawa przedprogramowa

tak samo jak ja, poki nie przeczytałam tego zdania :D

Pierre 

Moderator

Redaktor portalu

Super Sponsor

Wysłany: 2010-07-18, 15:26   

Nie kojarzę Marcina, aczkolwiek to co napisał bardzo mi się podoba.
Wydaje się sympatycznym i szczerym facetem. ;)

blackjack 
In For the Kill

Przyjaciel Forum

Moderator

Redaktor portalu

Super Sponsor

Wysłany: 2010-07-18, 15:58   

Bardzo fajna relacja, przyjemnie się to czytało :) Świetny pomysł cool! ;) No i mam nadzieję, że zobaczymy Marcina w 6 edycji :)

MeJkuSia ;* 
Dyskutant

Wysłany: 2010-07-18, 21:12   

Jak oglądałam YCD jak dopiero wybierali na finał to liczyłam że Marcin sie dostanie i byłam zawiedziona... I jak powiedzieli mu, że sie nie dostał to wyłączyłam telewizor i dalej nie oglądałam tego odcinka :D Ale mam nadzieje, że pójdzie do 6edycji:)

Idziemy przez ten świat samotnie, ale jeśli mamy szczęście, to przez jedną chwilę należymy do kogoś i ta jedna chwila pozwala nam przetrwać całe wypełnione samotnością życie.

Martynaa 
Forumator

Wysłany: 2010-07-19, 10:14   

Cool, jestem fanką Twoich artów. :P
co do Marcina- liczę na to, że pojawi się w 6. edycji. :)

Piter!

Przyjazne linki
Sponsor

Skad: Z forum