Szukaj • Grupy • Rejestracja • Zaloguj

PORTAL •  CHAT [0] •  Regulamin •  Mapa •  Album •  Ludzie •  F.A.Q •  BB CODE •  Statystyki •  Download •  Quizy

Poprzedni temat :: Następny temat

Tagi tematu: dd, ddtvn, florczak, foxtrot, hh, majewski, orzelowska, pawlowski, pirog, rytm, salsa, ycd

"Do dziś mam dreszcze jak o nim myślę" - Michał Pawłowski
Autor Wiadomość

Wylogowana 
Piece of heaven

Redaktor portalu

Wysłany: 2010-06-21, 21:56   "Do dziś mam dreszcze jak o nim myślę" - Michał Pa

Barwny osobowościowo, do programu trafił jako samouk. Czego w programie nauczył się Michał Pawłowski? Co jego fani mogli wylicytować podczas WOŚPa? Przeczytacie o tym w poniższym wywiadzie. Zapraszam.

1. Trenowałeś Jiu Jitsu. Na czym polega ta sztuka walki? Dlaczego zdecydowałeś się właśnie na nią?

Michał: Ciężko powiedzieć czemu akurat ta a nie inna sztuka walki, jak każdy chłopiec chciałem umieć się bić. Tak wyszło, że klub miałem tuż pod domem, więc pewnie z wygody. :) Jiu jitsu to dość młoda, bo powstała w latach 20. XX wieku japońska sztuka walki, która jest fuzją judo (rzuty, chwyty, dźwignie), karate (kopnięcia, uderzenia) oraz aikido (dźwignie, praca z bronią).

2. Wspominałeś, że na scenie chciałbyś wystąpić z Chrisem Brownem? Dlaczego właśnie z nim? A może już zmieniłeś zdanie i marzy Ci się show u boku innej gwiazdy? Jakiej?

Michał: Chris Brown bardzo wiele stracił w moich oczach po incydencie z Rihanną, poza tym mój gust muzyczny nieco się zmienił. Na dany moment nie mam ulubionego artysty z którym chciałbym zatańczyć na scenie, marzy mi się jednak stworzenie projektu tanecznego do muzyki elektronicznej.

3. Na tegorocznych Rytmach Ulicy wystąpiłeś z ekipą Damn Dancers. Jak Ci się z nimi współpracowało? Skąd w ogóle pomysł na tę współpracę?

Michał: Współpraca z DD zaczęła się bardzo spontanicznie, zadzwonili do mnie w niedzielę tydzień przed Rytmem, przyjechałem w środę, a w piątek wieczorem już mieliśmy gotową formację. Pracowało się z nimi bardzo fajnie, to śmieszni ludzie. Z resztą nasza współpraca jeszcze się nie skończyła...;)

4. Podczas YCD wspomniałeś o zainteresowaniu kulturą wschodu. Czy miałeś okazję odwiedzić jakiś Wschodni kraj? Skąd w ogóle wzięła się taka pasja?

Michał: Niestety jeszcze mi się nie udało, jest to jednak jedno z moich wielkich marzeń. Fascynacja pojawiła się podczas zgłębiania tajników jiu-jitsu.

5. Kiedy miałeś 6 lat trenowałeś taniec towarzyski. Dlaczego z niego zrezygnowałeś? Czy nie żałujesz?

Michał: Z tańca towarzyskiego musiałem zrezygnować w wieku 14 lat przez poważną kontuzję, po której rehabilitowałem się rok, chodziłem o lasce. Potem przeprowadziłem się do Polski i nie mogłem finansowo sobie pozwolić na towarzyski. To bardzo drogi sport.

6. Jak wspominasz udział w Po prostu bitwie? Dlaczego poparłeś właśnie grupę Michała? Jak współpracowało Ci się z tancerzami wybranymi przez internautów?

Michał: Po prostu bitwa to był ciężki, ale bardzo pozytywny tydzień. Poznałem dużo fajnych ludzi. Wsparłem grupę Piróga bo w końcu jestem facetem, a to jest bitwa płci. :P Z ludźmi z castingu pracowało się fajnie, pozytywnie mnie zaskoczyli. Mieliśmy po 9h treningu dziennie, oni nie byli przyzwyczajeni do takiego wysiłku, a znajdowali jeszcze siły żeby ćwiczyć w hotelu to co im nie wychodziło, byłem pod wrażeniem;)

7. Wraz z Tobą odpadła Iza - ulubienica jury. Czy nie sądzisz, że wszyscy włącznie z prowadzącymi DDTVN bardziej skupili się nad tym, że odpadła ona, a Ciebie niejako pominięto?

Michał: Powiem szczerze, że nie czułem się urażony tym faktem, Iza jak najbardziej zasłużyła na uwagę którą jej wtedy poświęcono. Ja byłem szczęśliwy że mogłem tak długo przebywać w tym programie.

8. Dzięki temu, że do YCD trafiłeś jako samouk zyskałeś rzesze fanów. Jednak może to mieć reż swoje gorsze strony. Czy jest ciężko utrzymać się w programie nie pobierając wcześniej profesjonalnych lekcji?

Michał: Z jednej strony, w trakcie programu rzeczywiście to była moja przewaga, bo widzowie się ze mną utożsamiali. Po programie jednak ukazała się druga strona medalu, raczej rzadko dostawałem propozycje prowadzenia warsztatów, musiałem sam to sobie załatwiać. No bo kto chciałby się uczyć od samouka?;) Od tamtego czasu zrobiłem bardzo duży postęp, wreszcie dostałem szansę żeby się szkolić. W programie największym moim problemem było to, że ani razu nie udało mi się wylosować hip hopu... No ale losowanie to losowanie. ;)

9. Podczas warsztatów w Barcelonie zachwyciłeś naszych forumowiczów swoją salsą. W odcinkach na żywo zrobiłeś to samo foxtrotem. Który z tych styli był Ci bliższy? Dlaczego?

Michał: Ciężko powiedzieć. Powiem szczerze, że taniec towarzyski mnie frustrował, przez 6 letnią przerwę nie mogłem zatańczyć tego tak jakbym chciał.

10. W trzecim live tańczyłeś modern jazz w deszczu z Anitą Florczak. Taniec na skropionej wodą scenie musi być ogromnym wyzwaniem. Trzeba uważać, żeby się nie poślizgnąć. Jak wspominasz ten występ? Ile prób mielicie w strugach deszczu? Jak wyglądały przygotowania?

Michał: Taniec w deszczu jest dla mnie najmilej wspominanym momentem programu, do dziś mam dreszcze jak o nim myślę. To było ogromne wyzwanie, mieliśmy tylko dwie próby z deszczem przed programem. Poza tym byliśmy pod presją, to była pierwsza taka akcja w polskiej telewizji. :) Jeżeli chodzi o podłogę to mało tego, że była mega śliska gdy była mokra, to jeszcze strasznie tępa gdy była sucha, do takiego stopnia że pękła mi wzdłuż podeszwa stopy. Tak, że jest co wspominać...;)

11. Startowałeś do II edycji YCD, jednak nie dostałeś się nawet do Buenos Aires. Czy żałujesz, że nie mogłeś zatańczyć w II edycji, tylko przyszło Ci robić to dopiero w III? Dlaczego?

Michał: Uważam że wszystko co się dzieje w życiu jest na lepsze i nie ma co gdybać. Czasem tylko żałowałem trochę, bo uważam, że trzecia edycja była dużo mocniejsza, może miałbym większe szanse w drugiej?;)

12. Marzyło Ci się mieć własne studio tańca w Szczecinie. Czy jest to nadal Twoim marzeniem? Robisz coś w tym kierunku?

Michał: Robię, robię, i powiem wam, że we wrześniu, po ponad roku przygotowań, szkoła rusza! Nazywać się będzie High Definition Dance Studio. Zatrzęsiemy Szczecinem!:D

13. Taniec to nie tylko sekwencja paru kroków, a również gra aktorska. W którym duecie czułeś, że całkowicie zaangażowałeś się w rolę wyznaczoną przez choreografa?

Michał: Najbardziej się zaangażowałem emocjonalnie w taniec w deszczu.

14. Czy to prawda, że swój bilet do Barcelony wystawiłeś na licytację WOŚP? Skąd ten pomysł? Chodziły też słuchy, że ktoś wylicytował z Tobą randkę?

Michał: Tak, to prawda. Dostałem zaproszenie żeby zatańczyć na WOŚPie, zapytali mnie czy zechciałbym coś wylicytować, więc pomyślałem, że za bilet dali by najwięcej. Szkoda było się z nim rozstawać, w końcu miał dla mnie dużą wartość emocjonalną, ale stwierdziłem, że lepiej żeby pomógł dzieciakom niż wisiał u mnie w pokoju w antyramie. ;)

15. Program Mamy Cię skończył się już bardzo dawno temu. Czy pomyślałbyś, że Szymon Majewski reaktywuje go i postanowi Was wkręcić? Jak się czułeś, kiedy dowiedziałeś się, że to on, a nie mistyczny choreograf ?

Michał: Przede wszystkim czułem się jak ostatni debil.:D Nie wierzyłem, że tak nas wkręcił, że my się daliśmy. Poza tym uwielbiam Szymona i jego show, więc w jakiś sposób to był zaszczyt.

16. Gdzie mogą Cię teraz spotkać Twoi fani? Prowadzisz jakieś warsztaty, obozy, a może pokazy?

Michał: Przede wszystkim w Szczecinie. Poza Szczecinem ciężko powiedzieć, latam tu i tam. ;) Prowadzę warsztaty, daję pokazy, zapraszam do współpracy. Póki co wakacje mam trochę luźniejsze, bo muszę przygotować szkołę do otwarcia. A potem zapraszam do High Definition Dance Studio:) Dance in HD!

Michałowi dziękuję za wywiad i życzę mu odniesienia sukcesu z własną szkołą oraz owocnej współpracy.

A już w najbliższym czasie wywiady z Julką Żytko i Rafałem Kamińskim.

Rozmawiała : Wylogowana
You raise me up to more than I can be.

Seba jesteś mistrzem!!

YCDI: Gaua, Maria
YCDII: Kasia K, Kamil G., Kryspin
YCDIII: Gabryś, Iza, Ada
YCDIV:Piter, Julka, Kuba
YCDV: Seba, Kimbo, Figa, Ilona
YCDVI: Seba, Alisa, Masza, Michał

Nika
Wszechwładźna ;)

Wysłany: 2010-06-21, 22:22   

bardzo fajny, pozytywny wywiad:)już po wywiadzie widać,że sympatyczny z niego gość:)

natek 
Piszę o wszystkim

Wysłany: 2010-06-21, 22:22   

Dobre pytania, ciekawe odpowiedzi. ;)
Fajny wywiad, gratulacje. (;

Michał wydaje się na maska ciepłym człowiekiem, który po programie nie gwiazdorzy, tylko dalej robi to co kocha. Miło było przeczytać co to u niego teraz słychać i jak się zmieniło jego życie po programie. Życzę mu sukcesów i wielu uczniów w jego szkole ;)

Oll 

Sponsor

Wysłany: 2010-06-21, 22:36   

najpierw Iza, Żaneta, teraz Michał - normalnie Was uwielbiam! :D cieszę się, że YCD jednak pomaga spełniać te marzenia :wink: powodzenia w prowadzeniu szkoły!

ps1. muszę to napisać - kocham jego pierwszą solówkę!:)
ps2. skoro on czuje się jak debil, to co ma powiedzieć Iza? :D
ps3. Roofi i Julia powiadacie? :mrgreen: jakby jeszcze Ida i Kryspin odpisali, to byłąbym mega szczęśliwa :mrgreen:

-Jula 
Piszę o wszystkim

Wysłany: 2010-06-21, 22:42   

Wylogowana napisał/a
A już w najbliższym czasie wywiady z Julką Żytko

No po prostu was kocham. :D

Dobry wywiad, Log. :)

Ostatnio zmieniony przez -Jula 2010-06-21, 22:43, w całości zmieniany 1 raz  

Martynaa 
Forumator

Wysłany: 2010-06-21, 22:57   

jeden z przyjemniejszych wywiadów. :) Nie byłam fanką Michała, ale też jakoś mi nie przeszkadzał. W wywiadzie pokazał się od strony calkiem sympatycznego i skromnego chłopaka i chwała mu za to. Mam nadzieję, że odniesie sukces i uda mu się spełnić marzenia związane niekoniecznie z tańcem. :)

Piter!

anett. 
Guru

Wysłany: 2010-06-21, 23:10   

Lubiłam Michała, aczkolwiek moim faworytem nie był. Ten wywiad utwierdził mnie w przekonaniu, ze Michał to naprawdę miły i fajny gość. :)

shanon190 
Guru

Ostrzeżeń:
 4/5/5

Wysłany: 2010-06-21, 23:49   

Wylogowana napisał/a
we wrześniu, po ponad roku przygotowań, szkoła rusza! Nazywać się będzie High Definition Dance Studio. Zatrzęsiemy Szczecinem!:D

oooo proszę ;) może się nawet wybiorę.. :D

Wylogowana napisał/a
A już w najbliższym czasie wywiady z Julką Żytko i Rafałem Kamińskim

ej no kocham Was za to :mrgreen:

2cool4you 

Redaktor portalu

Sponsor

Wysłany: 2010-06-22, 06:40   

Michał moim faworytem nie był, ale widać, że to zwyczajny chłopak, któremy sodówka nie uderzyła do glowy, znał swoje umiejętności, znał poziom jaki sobą prezentował i cieszy mnie, że mimo braku jakiejś wielkiej ilości propozycji warsztatów robi to co chce, to co kocha i brnie do przodu. A więc powodzenia!

Szkoda tylko, że ominał pytanie z randką :P

Wylogowana napisał/a
Michał: Przede wszystkim czułem się jak ostatni debil.:D

sie nie dziwie:D. Oglądając to w tv od razu rzucało się w oczy, że to przekręt, a oni jak w jakimś transie te jego polecenia wykonywali hahah.

Oll napisał/a
ps2. skoro on czuje się jak debil, to co ma powiedzieć Iza?

hahahaha:D

Rudowłosa 
marcepan i orzechy

Super Sponsor

Wysłany: 2010-06-22, 11:33   

Ooo, jaka miła niespodzianka! :) Michała polubiłam już na castingu i kibicowałam mu w programie, dlatego tym milej dowiedzieć się, że a) nic się nie zmienił, b) odnosi wymarzone sukcesy. :) Dzięki, Log, za ten wywiad i czekam z niecierpliwością na wieści od Julii!

ElJapano 

Redaktor portalu

Wysłany: 2010-06-22, 11:39   

Bardzo lubiłem Michała, więc i wywiad mi się spodobał. Bardzo dobre pytania i równie ciekawe odpowiedzi :)

Pierre 

Moderator

Redaktor portalu

Super Sponsor

Wysłany: 2010-06-22, 12:02   

Mnie z kolei Michał był obojętny (no może jakąś sympatię wzbudzał).

Wywiad świetny. ;)

Kat 

V.I.P

Wysłany: 2010-06-22, 15:29   

Michał był jednym z moich ulubieńców, wciąż jest, tym milej, że taki wywiad się pojawił, od którego nawiasem mówiąc bije tyle jakiejś pozytywnej energii, sympatii... Cały On. :)
W dalszym ciągu skromny, uprzejmy, zakręcony w jak najlepszym tego słowa znaczeniu. Bardzo dobrze, że idzie w zaparte, realizuje się jako tancerz, więc pozostaje tylko życzyć good luck! :)

Natomiast z tej dwójki czekam przede wszystkim na wieści od Julii, chociaż z pewnych względów wywiad z Rafałem dostarczy pewnie nie mniej emocji. :kreci:
And he lives within.

jemmaliny
Dyskutant

Wysłany: 2010-06-22, 19:13   

Bardzo fajny wywiad. ;3

Wylogowana napisał/a
A już w najbliższym czasie wywiady z Julką Żytko

Uwielbiam Cię! :>
a ciałem zaczyna kierować serce.

PannaAnna 
Tubylec

Wysłany: 2010-06-22, 20:15   

Bardzo przyjemny wywiad, dobra robota ;)
Miałam go okazję zobaczyc kilka tygodni temu, bo występował w Częstochowie i powiem szczerze, że byłam zaskoczona jak wielki postęp zrobił ;)

Wylogowana, dokładnie o tym samym pomyślałam! :D
Sam Ognisty Roofi i Julka... Czekam z niecierpliwością :)

'got me poppin like a mighty morphin power ranger'

Przyjazne linki
Sponsor

Skad: Z forum