Szukaj • Grupy • Rejestracja • Zaloguj

PORTAL •  CHAT [0] •  Regulamin •  Mapa •  Album •  Ludzie •  F.A.Q •  BB CODE •  Statystyki •  Download •  Quizy

Poprzedni temat :: Następny temat

Tagi tematu: michala, piroga, rachunek, sumienia

Rachunek sumienia Michała Piróga
Autor Wiadomość

jessica jackson 
Stary wyjadacz

Wysłany: 2009-05-18, 21:21   Rachunek sumienia Michała Piróga

Michał Piróg – najbardziej kontrowersyjny juror, mistrz ciętych, często nieprzemyślanych odzywek, wreszcie wypowiada się wszem i wobec, co dręczy go w tancerzach, no i oczywiście w Agustinie Egurroli. Dzięki Bogu, tego pierwszego jest więcej, a więc skupmy się na naszych talentach.
Rachunek sumienia Michała – być może jurorzy zawinili w tym, że przez parę pierwszych odcinków zachwycali się nad poziomem tancerzy bez wielkiej krytyki. To przyczyna. A skutek? Otóż to, że teraz, według Michała, tancerze myślą, że są prześwietni, najlepsi etc, czyli przysłowiowo ‘spoczęli na laurach’. Stali się niepokojąco leniwi i pewni siebie. Zazwyczaj jest tak, że im więcej mija czasu, tym lepiej technicznie radzą sobie tancerze. A tu, o dziwo jest odwrotnie! Czyli – im dłuższy jest pobyt w programie, tym bardziej młode talenty są leniwe. I nie chodzi tu o zmęczenie fizyczne, które według Piróga łatwo jest rozpoznać, tylko właśnie przezadowolenie ze swoich dotychczasowych osiągnięć, przez co poczynania tancerzy są coraz bardziej marne, a to powoduje złość jurorów, nasze medium wolałoby odwrotne poczynania. Michał twierdzi, że zachowanie tancerzy jest trochę lekceważące – dla Wielkiej Trójcy, dla choreografów pracujących z daną parą. Tu Pan Kontrowersja dochodzi do tłumaczenia swojego, a może nie tylko swojego ‘jurorskiego’ zachowania – że przez to lekceważenie jurorzy są pełni agresji i nerwowości. Tu pozwolę sobie zacytować ‘Wtedy wystarczy tylko jedno słowo, żeby lont się zapalił i już niewiele brakuje do eksplozji’. To widać :wink:
Zapytany o to, czy właśnie ta eksplozja nie nastąpi Michał mówi, że biorąc pod uwagę Agustina, który jest na niego obrażony (może Piróg powiedział za dużo u Kuby?) może być różnie…
O próbie, którą widział Kontrowersja – widać na niej wielkie lenistwo uczestników a la ‘pff… Co ja się tam będę męczył…?’. Ten syndrom jest niepokojący, Michał ma nadzieję, że w programie na żywo to się zmieni. Przy drugiej edycji było podobnie, tancerze po jakimś czasie ‘czuli smroda pod nosem’. Pierwsza i trzecia edycja to co innego. I – wszyscy bardzo chcieli, z odcinka na odcinek, a w III – przechodziło fazami. Raz poziom odcinka był bardzo wysoki, a za drugim razem już niższy, ale widać było, że to przez zmęczenie związane z ciężką pracą, a nie z lenistwem.
Na końcu apel jasnogórski – jeśli chcecie, żeby wygrała osoba, która będzie się mogła jeszcze rozwijać, będzie chciała to robić, jest młoda i utalentowana, dużo jeszcze w życiu zrobi, to wysyłajcie na nich swoje pieniądze. A jeśli wolicie osobę, która bardzo Wam się podoba i żeby wygrała, wtedy przez trzy miesiące nie będziecie jej widzieć, no a jeśli przecież nie wygra, to ciągle można będzie ją zobaczyć. Logiczna ironia i delikatniutka sugestia :wink:
Podsumowując – zakapturzony Lord Piróg Vader niczym sęp krąży nad leniwymi tancerzami. Strzeżcie się, o młode talenty :wink: Jak to niektórzy mówią ‘dupa w troki’ i do przodu, nie róbcie zastoju :)

Ostatnio zmieniony przez jessica jackson 2009-05-19, 20:51, w całości zmieniany 1 raz  

Rudowłosa 
marcepan i orzechy

Super Sponsor

Wysłany: 2009-05-18, 23:03   

jessica jackson napisał/a
Podsumowując – zakapturzony Lord Piróg Vader niczym sęp krąży nad leniwymi tancerzami. Strzeżcie się, o młode talenty Jak to niektórzy mówią ‘dupa w troki’ i do przodu, nie róbcie zastoju

Haha, dobry tekst. ;) I dobrze, niech krąży, straszy, jeśli to ma naszych tancerzy zmobilizować do pracy! Ale, jak tam Michał wspomniał drugą edycję, kiedy ponoć tancerze tak samo spoczęli na laurach, spróbowałam wyobrazić sobie Kryspina, który mówi: "E tam, ja już wszystko umiem, idę sobie zrobić drzemkę, trening nie zająć, nie ucieknie" i... absolutnie sobie tego nie wyobrażam :)
Zobaczymy pojutrze, czy mroczne zakapturzone oblicze Michała sprawi, że dostaniemy show na miarę TOP6, oby, oby...

Wylogowana 
Piece of heaven

Redaktor portalu

Wysłany: 2009-05-19, 16:45   

jessica jackson, wspaiały art.
Cytat
Dzięki Bogu, tego pierwszego jest więcej, a więc skupmy się na naszych talentach

Dokładnie dzięki Bogu. Miałam nadzieje, że ta edycja będzie lepsza niż druga, ludzie już przed programem je do siebie porówywali i faktycznie poziom jest dość wyrównany. Jak dla mnie nadal ta edycja lepsza jest niż 2, ale nawet na tym forum są osoby, które myślą inaczej.
Faktycznie może co niektórzy tancerze się rozleniwili, ale sa przeciez też tacy, którzy widać że ciężko pracują.
You raise me up to more than I can be.

Seba jesteś mistrzem!!

YCDI: Gaua, Maria
YCDII: Kasia K, Kamil G., Kryspin
YCDIII: Gabryś, Iza, Ada
YCDIV:Piter, Julka, Kuba
YCDV: Seba, Kimbo, Figa, Ilona
YCDVI: Seba, Alisa, Masza, Michał

palcia242 
Piszę o wszystkim

Wysłany: 2009-05-20, 19:33   

Wylogowana napisał/a
Dokładnie dzięki Bogu. Miałam nadzieje, że ta edycja będzie lepsza niż druga, ludzie już przed programem je do siebie porówywali i faktycznie poziom jest dość wyrównany. Jak dla mnie nadal ta edycja lepsza jest niż 2,

Ja tak samo myslałam.Wszyscy wychwalali w tv jacy wspaniali tancerze będą tańczyć.
I rzeczywiście 2,3 pierwsze odcinki były naprawdę super,ale z czasem było tylko gorzej.I zgadzam sie z Pirógiem,że tancerze są leniwi.Ale też zgadzam się z Wylogowaną,że ta edycja jest jednak jeszcze lepsza niż 2.

Przyjazne linki
Sponsor

Skad: Z forum