Szukaj • Grupy • Rejestracja • Zaloguj

PORTAL •  CHAT [0] •  Regulamin •  Mapa •  Album •  Ludzie •  F.A.Q •  BB CODE •  Statystyki •  Download •  Quizy

Poprzedni temat :: Następny temat

Tagi tematu: breakdance

Breakdance!
Autor Wiadomość

dGn 
Świeżynka

Wysłany: 2008-03-20, 14:02   Breakdance!

Stworzylem ten temat bo jestem wielkim fanem break'a, podziwiam osoby ktore to tancza, sam tancze i wiem jakie to jest ciezkie.
W tym temacie chcialbym pogadac z wami o breaku, powymieniamy sie szkolami breaka w naszych miejscowosciach, "popodziwiamy" swiatowe slawy break'a, pomozemy sobie w nauce roznych ciezszych elementow breaka, powymieniamy sie filmikami.

To moze ja zaczne:
Moim idolem jest od juz ponad 2 lat Bboy Junior, pochodzi on z francji, ma swoj uniklany styl tanca co go bardoz wyruznia w srod innych bboy'i, nie robi zbyt duzo power'ow (ruchy w ktorych nogi nie dotykaja ziemi tj. windmill,flare,head/hand spin), wyroznia sie oryginalnymi footworkami oraz toprockami , bardzo duza sila rak. Ciekawostka jest, ze bboy junior ma sztuczna stope w bodajze prawej nodze, lecz to wcale mu nie przeszkadza w tancu a wrecz pomaga robic coraz to bardziej skomplikowane triki.

Daje wam filmik z wyczynami Bboy Juniora:
http://pl.youtube.com/watch?v=_UeOdqjB_7k

kedzior141 
Dyskutant

Ostrzeżeń:
 1/5/5

Wysłany: 2008-03-20, 17:03   

A znasz może jakieś tutoriale o break'u w internecie? Podoba mi się to, i to bardzo, jednak ciężko się tego nauczyć:)

Roxa_Dance 
Debiutant

Wysłany: 2008-03-20, 19:13   

breakdance jest najeleprzy co prawda nie ucze sie brekadance ale mam zamiar sie nauczyc ,bo jak widze w telewizji co oni wyczyniają to po prosto "wooooow" :D

Magda 1994 
Stały Tubylec

Wysłany: 2008-03-20, 19:52   

Trudne, ciężkie... ale efekty później widać. Warto sie nauczyć

[ja nie umiem] :D

PannaInka 
Stały Tubylec

Ostrzeżeń:
 1/5/5

Wysłany: 2008-03-20, 22:40   

Podziwiam ludzi którzy umieją to tańczyć. x)

dGn 
Świeżynka

Wysłany: 2008-03-21, 00:07   

kedzior141 napisał/a
A znasz może jakieś tutoriale o break'u w internecie? Podoba mi się to, i to bardzo, jednak ciężko się tego nauczyć:)

Znam, i to wiele... jesli masz zamiar uczyc sie wszystkiego od zera to polecam zaczac na razie od podstawowych Top rockow(elementy tanca ktore wykonuje sie jeszcze stojac na nogach), footworkow[pozycje "na czworaka" (six-step, three-step, c&c)] i jakos powymyslac wlasne kombinacje na podstawie tych ruchow.
Oczywiscie by sie zaczac uczyc power moves trzeba znac podstawy i miec... troche sily.

Na youtubie wystarczy wpisac "How to footwork/top rock/power moves(lub glownie jaki trik chcesz sie nauczyc) czy tez footwork/toprock/power moves tutorial i wyskoczy bardzo duzo poradniko.

Rowniez polecam serie filmow pt: "How to breakdance part1/2/3/4". Sa to obszerne poradniki.

Rowniez chce zaznaczyc ze breakdance to nie tylko widowiskowe triki, wiekszosc osob ktore mowia ze tancza braka, tak naprawde ucza sie jedynie widowiskowych power moves a to oznacza ze sa tylko pozerami a nie bboyami.

Izuśka
Przebijam się

Wysłany: 2008-03-21, 00:23   

Jeżeli chodzi o Break Dance to jest on bardzo trudnym tańcem, wymagającym dużej sprawności fizycznej. Tańczę go od ponad roku, ale b'girl jeszcze się nie mogę nazwać. Każda figura wymaga stuprocentowego dopracowania oraz umiejętności "asekurowania" swojego ciała przed jakimikolwiek urazami. Tej umiejętności jak narazie nie posiadam, bo nie ma takiej figury, podczas ktorej wykonywania tudzież uczenia się nie doznałabym jakiejś kontuzji :shock: :D A to skręcona kostka, a to ręka, 100 siniaków na całym ciele. Ale ten wysiłek i ból naprawdę się opłaca. Bardzo miłe uczucie, kiedy widzisz ludzi mających zachwyt na twarzy, kiedy patrzą jak tańczysz... :D

dGn 
Świeżynka

Wysłany: 2008-03-21, 10:05   

Nie tyle co zachwyt na twarzy ludzi ktorzy na ciebie patrza ale satysfakcja po nauczeniu sie w koncu jakiegos triku. Np w moim przypadku z 2 miesiace uczylem sie wykrecic windmilla, gdy w oncu mi sie udalo, bylem szczesliwy przez 2 tygodnie... z reszta nadal jestem.

Skad jestescie? Moze jak z Krakowa to mozemy potanczyc razem, jakies miejsce sie zalatwi i mozna poprubowac bo samemu o wiele gorzej sie cwiczy.

kedzior141 
Dyskutant

Ostrzeżeń:
 1/5/5

Wysłany: 2008-03-22, 17:25   

dGn dzięki. A propo ja jestem z serca polski, więc raczej nic z tego:\

YCDfan 
Świeżynka

Wysłany: 2008-03-31, 22:41   

Ja windmila uczę sie jakieś 2 lata;/ i nic. ( oczywiście z mniejszym lub większym zaangażowaniem) czasem brakuje motywacji..obejrzałem mnóstwo różnych filmików i nic....

darosmog
Piszę o wszystkim

Ostrzeżeń:
 1/5/5

Wysłany: 2008-03-31, 23:33   

jak chcesz pogadac o breakdance to wchodż na www.####.## pozdro

dB 
Tubylec

Wysłany: 2008-04-01, 00:10   

darosmog napisał/a
jak chcesz pogadac o breakdance to wchodż na www.####.## pozdro

wstaw tą stronkę w podpisie, inaczej nic z tego.. ;)

http://pl.youtube.com/watch?v=iaH_YAuLEtc
polecam!! :)

dGn 
Świeżynka

Wysłany: 2008-04-01, 17:28   

YCDfan napisał/a
Ja windmila uczę sie jakieś 2 lata;/ i nic. ( oczywiście z mniejszym lub większym zaangażowaniem) czasem brakuje motywacji..obejrzałem mnóstwo różnych filmików i nic....

To może serio mało się starasz, ja po miesiącu opanowałem cały obrót a kolejny miesiąc starałem się dopracowywać szczegóły tj. utrzymanie prostych nóg, ładne przejścia z pleców na ręce.

Izuśka
Przebijam się

Wysłany: 2008-04-01, 17:57   

Fakt. Najfajniejsza jest ta satysfakcja, że coś ci wyszło po tylu tygodniach starań i ciężkiej pracy ;]

YCDfan 
Świeżynka

Wysłany: 2008-04-02, 20:15   

dGn napisał/a
To może serio mało się starasz, ja po miesiącu opanowałem cały obrót a kolejny miesiąc starałem się dopracowywać szczegóły tj. utrzymanie prostych nóg, ładne przejścia z pleców na ręce.

Nie będę ściemniał, żę uczę się dwa lata non stop. Bo tak nie jest, może faktycznie mało się staram, ale tak to jest samemu na zimnym strychu:/
A jak to robisz to po każdym obrocie schodzisz na hand spina ?? Czy tak się "kulasz" cały czas bez pomocy rąk??

Przyjazne linki
Sponsor

Skad: Z forum