No to po 4 edycji rowniez pokusze sie o top 5 :> najlepszych i najgorsze 5 solowek moim zdaniem (brak chronologii).
Top 5:
1. Marcin Mrozinski-contemporary-"Hello Zepp", top 12-3 edycja
2. Iza Orzełowska-contemporary-"Red Football", top 6-3 edycja
3. Natalia Madejczyk-jazz-"Right man", top 6-1 edycja
4. Julia Żytko-hh-"I got it like that/Secret place", top 4-4 edycja
5. Kasia Kubalska-contemporary-"Lamb", top 6-2 edycja
Worst 5:
1. Agata Bogońska-COŚ(na wiki jest napisane ze taniec klasyczny)-"I'mma Shine",top 12-1 edycja
2. Kamil Guzy-taniec współczesny-"I was born to love you",top 8-2 edycja
3. Patryk Różniecki-new style-"Rock with you",top 10-2 edycja
4. Kasia Kordzińska-hh-"Block Rockin' Beats",top 12-2 edycja
5. Jurij Żurajew-jazz-"James Bond Theme",top 14-4 edycja
Wysłany: 2009-06-07, 16:33
Cytat
4. Julia Żytko-hh-I got it like that/Secret place, top 4-4 edycja
Can I Have It Like That, Rev.
Ja właściwie nie mam jakiegoś specjalnego rankingu. Podobało mi się dużo solówek, w szczególności trzecia edycja tutaj góruje. Bardzo zapadła mi w pamięci druga solówka Izy, finałowa Wiolki i chyba wszystkie Marcina. Pod tym względem Marcin to mistrz i chyba już nikt nie będzie w stanie go pobić.
W pierwszej edycji mój numer jeden to zdecydowanie Natalia. Najbardziej pamiętam solówkę z szarfą, do piosenki Hurt o ile się nie mylę.
W drugiej natomiast Kasia. Solo do Lamb nigdy nie zapomnę + jej finałowa solówka. Podczas gdy przez praktycznie całą edycję pokazywała nam swoją liryczną stronę, tutaj nagle było coś ostrzejszego i to mi się podobało.
Jeśli chodzi o czwartą edycję, to Julka, Eliza i Ania. Dodałabym jeszcze może Pitera i Kubę. Szczególne wyróżnienie ma u mnie Eliza za ostatnią solówkę i Julka praktycznie za wszystkie. W każdej było coś innego, świeżego i nie zanudzała mnie tak jak np. Ada w trzeciej edycji. Ani można pogratulować oryginalności i dystansu w solówkach, szczególnie w ostatniej, bo było to bardzo odważne posunięcie. (;
_________________ my name is pearl
and i'll love you the best way i know how
my blonde curls slice through your heart
and the siren come calling
in the night, till the light
Wiek: 18 Dołączyła: 17 Maj 2009 Posty: 638 Skąd: zachodniopomorskie
Wysłany: 2009-06-07, 16:51
W drugiej edycji jakoś nikt mnie nie zachwycał, no może oprócz Kasi Kubalskiej. W trzeciej... No cóż, nazywacie Mrozka mistrzem solówek, ale ja bym polemizowała. Owszem, miał pomysły, tańczył w różnych stylach. Ale denerwowało mnie (mimo że był moim faworytem) jak ciągle zapowiadał jakieś wielkie zaskoczenie, a u mnie żadnego zakoczenia nie było. Dla mnie nie był mistrzem, ale solówki rzeczywiście miał ciekawe. Bardzo, ale to bardzo mi się podobała jego druga solówka (to był odcinek, w którym tańczył walca) i jest to chyba moja ulubiona męska solówka w YCD. Bardzo mi się podobała też jego pierwsza solówka no i może jeszcze ta z maską za pomysł zasługuje na uznanie. Bardzo mi się podobały solówki Izy (czarna tunika, czerwona sukienka), Wiolki z koszulą i finałowa oraz Ady z półfinału.
Jeśli chodzi o czwartą edycję, to zdecydowaną mistrzynią jest Ania Za to, że za każdym razem miała super pomysł i tańczyła coś innego, należą jej się brawa. Moje ulubione jej solówki to pierwsza i druga. Bardzo mi się podbały wszystkie solówki Elizy, Ani Szymoniak, Pitera, pierwsza Kuby oraz dwie ostatnie Julki.
Najgorsze solówki: wszystkie Łukasza, Jadźki i Artura, Żanety w odcinku, w którym odpadła, Jurija, Mieszka.
Na specjalną kategorię zasługują, jakże "poruszające" solówki Kamila Guzego. Gdyby nie jego mimika, mogłoby być dobrze
Strasznie ciężko było zrobić zestawienie ze wszystkich edycji, ale udało się.
Osiem moich ulubionych solówek YCD, w kolejności chronologicznej:
Natalia Madejczyk- Top 6 - Christina Aguilera "The Right Man"
Kasia Kubalska- Top 16 - Soundtrack z "Requiem for a Dream"
Gieorgij Puchalski- Top 6- Aerosmith "I don't want to miss a thing"
Kasia Kubalska- Top 4 - Lamb "Gabriel"
Marcin Mroziński- Top 12 - Soundtrack z "Piły"
Tomek Prządka- Top 12- Girlicious - "Stupid Shit"
Iza Orzełowska- Top 10 - Beth Hart "Mama"
Julia Żytko- Top 4 - Pharell&Gwen Stefani "Can I have it like that", Danity Kane "Secret Place"
Te, o których wolałabym zapomnieć:
Mariusz Jasuwienias- Top 12- J-Squad "Spaz Meter"
Patryk Różniecki- każda jego solówka. Mogę to zaliczyć jako jedno?
Ada Kawecka- Top 6- Beyonce "Freakum Dress"
Mieszko Wiśniewski- Top 16- Kanye West - Love lockdown
Jurij Żurajew- Top 14- ? - nieważne było to tak tragiczne, że nie warto pamiętać
Koszmarków tylko 5, bo generalnie wolę pamietać o tym co dobre.
[ Dodano: 2009-06-07, 17:50 ]
impossible_x3 napisał/a
odczas gdy przez praktycznie całą edycję pokazywała nam swoją liryczną stronę, tutaj nagle było coś ostrzejszego i to mi się podobało.
Im, nie mogę się w tej kwestii z tobą zgodzić.
Kasia tańczyła w programie pięć solówek, z czego tylko dwie były, bardziej liryczne, spokojniejsze. Pierwszą była solówka do piosenki "Gabriel", a drugą było półfinałowe solo do muzyki z "Holiday". Pozostałe trzy- pierwsza, ta z Top 10 i właśnie finałowa były ostre, mroczne, zdecydowanie nie liryczne... Inna sprawa, że wszystkie były świetne
_________________ Choćbyśmy cały świat przemierzyli
W poszukiwaniu piękna
Nie znajdziemy go nigdzie
Jeżeli nie nosimy go w sobie
No to teraz moje zestawienie. Za żadne skarby nie zmieściłbym się w piątce, dlatego oto moje TOP10 wszystkich edycji:
Natalia Madejczyk - jazz - The Right Man Christina Aguilera
Kasia Kubalska - contemporary - Requiem for a Dream Lux Aeterna
Kasia Kubalska - contemporary - Gabriel Lamb
Wiola Fiuk - jazz - Outta My Head Ashlee Simpson
Iza Orzełowska - contemporary - Mama Beth Hart
Iza Orzełowska - contemporary - Red Football Sinéad O'Connor
Marcin Mroziński - wacking - Breakaway Basement Jaxx
Marcin Mroziński - contrast - What sound Lamb & Fantasy Timbaland feat. Money
Eliza Kindziuk - jazz - Let it be Carol Woods & Timothy Mitchum
Julia Żytko - hip hop - Can I Have It Like That Pharell Williams Feat. Gwen Stefani & Secret Place Danity Kane
Najgorsze:
lisa napisał/a
Mariusz Jasuwienias- Top 12- J-Squad Spaz Meter
Patryk Różniecki- każda jego solówka. Mogę to zaliczyć jako jedno?
Ada Kawecka- Top 6- Beyonce Freakum Dress
Mieszko Wiśniewski- Top 16- Kanye West - Love lockdown
Jurij Żurajew- Top 14- ? - nieważne było to tak tragiczne, że nie warto pamiętać
Otóż to Wymieniłbym dokładnie te same solówki. I również miałbym problem z Patrykiem Różnieckim.
Revan napisał/a
Agata Bogońska-COŚ
Hahaha, padłem
_________________ Lying on the grass now, dancing for the stars
Maybe one will look on down and tell us who we are
I tak dla mnie największymi mistrzami solówek są Iza i Kasia.
Dokładnie!
Solówki Izy uwielbiam za niesamowitą technikę, wyrazistość oraz odpowiednie do tego piękne emocje. Natomiast solówki Kasi urzekły mnie tym, że każda z nich tworzyła odrębną historię oraz była zupełnie inna pod względem elementów technicznych. Tak szczerze to ja solówki Izy oraz Kasi wolę o wiele bardziej niż większość solówek w SYTYCD, które mi się przeważnie zlewają w jedno, tak jak u nas solówki hip-hopowców.
Trzecią osobą, której bardzo lubię solówki to Marcin - zawsze jak je oglądam ,to nogi mi podrygują pod biurkiem
A ja cały czas się zastanawiam czy finałowa solówka Ani podchodzi pod tą pierwszą czy może pod drugą kategorię... Ten kankan był z kosmosu, chociaż powinnam się spodziewać, że zaprezentuje swoją specjalność. Mimo to sam występ + muzyka wpędził mnie w dziwny nastrój, coś na pograniczu zdziwienia, zniechęcenia i ciekawości... Muszę jeszcze nad tym pomyśleć
Natomiast solówki Łukasza już za nic w świecie nie mogę sobie przypomnieć
A ja cały czas się zastanawiam czy finałowa solówka Ani podchodzi pod tą pierwszą czy może pod drugą kategorię...
Gdyby zrobić ranking najbardziej zaskakujących solówek to ten kankan by zdeklasował wszystkie inne Ja tam jak pewnie większość widzów spodziewałam się czegoś w stylu pierwszej solówki, ale jak zobaczyłam jej strój, gdy podeszła z Łukaszem do Kingi to już czułam, że coś się szykuje... Za to publiczność się dobrze bawiła Ania zresztą też. I chyba o to jej chodziło
Wiek: 19 Dołączyła: 24 Mar 2009 Posty: 3464 Skąd: dolina rozpusty
Wysłany: 2010-08-08, 23:48
Proponuję odświeżyć temat;)
Ja wymienie pooki co tylko najlepsze solowki 1 edycji reszte dopisze jutro
1 edycja:
Gaua - Last Night - Puff Daddy
Gaua - Inspirations - Sistars
Gaua - Slow - Sammy
Maria - Teardrop
Roofi - I've got what you need - Afromental
Natalia - solo z wstążką
Gleba - do piosenki Seala
Roofi - You'll find the way - Santogold
_________________ You raise me up, so I can stand on mountains,
You raise me up, to walk on stormy seas,
I am strong, when I am on your shoulders,
You raise me up to more than I can be.
Seba jesteś mistrzem!!
YCDI: Gaua, Maria
YCDII: Kasia K, Kamil G., Kryspin
YCDIII: Gabryś, Iza, Ada
YCDIV:Piter, Julka, Kuba
YCDV: Seba, Kimbo, Figa, Ilona
YCDVI: Seba, Alisa, Masza, Michał
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum